Re: A klasa
Napisał(a): Gość -
która wersja w168 czy w 169?
nie kupuj tego auta, ze wszystkim bedziesz jezdzil do warsztatu, i wszystko drogie a komfortu zadnego, jezdze juz 8 lat A-klasa bo nie moglem jej sprzedac. Jednym slowem: ODRADZAM
Średnio psuje się 3 razy w ciągu dnia. Nawet jak stoi na parkingu i nim nie jedziesz.. Znajomy mi mówił.
Mam wersję 168 2003 rocznik, to jest już po liftingu A 170 CDI i nie ma problemu. Wadą jest krótki rozstaw osi i na naszych drogach po dłuższym przebiegu boli kark ,bo jako że zawieszenie jest twarde to trzęsie bardziej niż w innych samochodach. Co do jazdy to ma dość mocy i spokojnie się wyprzedza, a jeśli ma opony jakie zaleca producent to nie sposób postawić go bokiem. Trzyma się drogi jak przyklejony. Według mnie każde auto można zepsuć jak dostanie się do rąk partacza, który uważa że jest mistrzem kierownicy. Prawda też jest taka że nic wiele samemu się nie zrobi, ale zaufany tj. swój mechanik potrafi pomóc w biedzie i wcale nie jest drogo. Takie autko potrzebuje dobrego oleju i w zasadzie niczego więcej.
do niczegi=o samochod wujek kiedys pozyczyl od tescia,przejechal 21 km i auto stanelo,szok..paliwo sie skonczylo..to smok nie samochod,tesciu wujkowi mowil ze tydziem=n wczesniej zatankowal do pelna,zenua jakas.
MIałem A klasę prawie 4 lata,wsadziłem w naprawy górę pieniędzy i nerwów ,powodzenia.
Z mojego doświadczenia prawie 2 letniego mogę tylko polecić. Mam auto z 2001r. już po liftingu w wersji LONG, sam przejechałem nim 30 tys. km i tylko wymiana oleju.
Auto bardzo obszerne, zrywne, i bardzo ekonomiczne. mój dotychczasowy rekord na baku to 1100km.
Kupiłem z pewnego miejsca z Niemiec, wiem że był dbany od nowości i wiem że licznik nie był cofany.
"Jak dbasz tak masz."
POLECAM tylko i wyłącznie z pewnego miejsca.
Swoją A - klasę sprzedałem już 4 lata temu. W porównaniu do starych mercedesów którymi też miałem okazję jeździć to A - klasa nie jest żadnym mercedesem. Mówię o modelu W168 - bardzo awaryjny i drogi w naprawach poprzez swoją nietypową konstrukcję. Jeżeli szukasz A - klasy to dużo lepszym wyborem jest W169.
Jeżdzę od kilku lat A-klasą W 168 1,7 CDI w wersli long z 2003 roku. Kupiłem jak miał 20 tys km, teraz 115 tys. Generalnie auto nie jest złe, nie jest aż tak awaryjne jak niektórzy piszą. Ma swoje wady takie jak nietypowa konstrukcja (ktora jest też zaletą) i umiejscowienie silnika, przez co mechanicy nie chcą naprawiać (na szczęście sam jestem mechanikiem), przez co naprawy są drogie, nietrwałe rolki napinacza, wady alternatora, zużycie wtryskiwaczy, koła 2 masowego, kiepska kultura pracy silnika, duże zużycie paliwa (1100 km na 1 baku w CDI można między bajki włozyc), zupełny brak komfortu jazdy. Ma też zalety, szczególnie olbrzymią funkcjonajność-po wyjęciu tylnych siedzeń robi się ciężarówka, szczególnie w wersli long-taką polecam, miejsca w jest więcej jak w s-klasse.
A klasa
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam, chcę kupić Mercedesa A klase i nie wiem jak z awaryjnością tego auta, i cena podstawowych części??