Reklama

ACTA, polska powtórka z rozrywki. (5)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 64

ACTA, polska powtórka z rozrywki.

Napisał(a): jumar61 -

Jeszcze pamiętam pomimo swojej sklerozy protesty robotników i tworzenie się Solidarności. Dzisiaj mamy tego efekty bo nasz kraj zmienił się bardzo . Ale ci co brali w tych protestach udział , czyli robotnicy stracili najwięcej bo dziś są tanią siłą roboczą jak nie w swoim kraju to poza jego granicami.
Obawiam się teraz że obecne protesty w sprawie ACTA idą w tym samym kierunku i tym razem również na tym stracą najwięcej ci co biorą czynny udział w tych protestach . okradanie kogoś za jego własności nie jest bowiem właściwym kierunkiem do osiągania cywilizowanych celów . jeśli marzy wam się cofnięcie do średniowiecza to słusznie protestujecie , ale mnie już wtedy nie będzie , natomiast wy i wasze dzieci z wnukami będą żyć w buszu bo to ten kierunek. pozostaje mi tylko życzyć wam spełnienia marzeń o dobrobycie PO śmierci jumar.

INTERIA.PL

Re: ACTA, polska powtórka z rozrywki.

Napisał(a): Gość -

O ACTA głośno zrobiło się głośno w sprawie internetu, ale jest jeszcze inna sprawa która nawet w większym stopniu może wpłynąć na gospodarkę światową. ACTA to porozumienie przeciw obrotowi podróbkami, a co to jest podróbka? Coś nie oryginalnego, wykonane przez kogoś kto nie jest do tego uprawniony. A kto jest uprawniony? Ktoś kto wykonuje dobrze daną rzecz od dziesiątków lat, czy ten kto ma zarejestrowany i opatentowany wzór na ten wyrób? Wg sądów i prawników uprawnionym do wykonywania oryginalnych wyrobów jest tylko ten kto ma wzór patentowy.
I tu jest ten haczyk. Amerykańskie służby specjalne i wywiad gospodarczy wyszukiwały wyroby, metody produkcyjne, konstrukcje i technologie które w Europie były stosowane od wielu lat, ale nie są zarejestrowane w urzędach patentowych. I takie wyszukane produkty rejestrowane były na terenie USA. I tak np. struna gumowa opleciona oplotem bawełnianym lub jedwabnym czyli popularna guma do gaci, opatentowana w USA, po podpisaniu i ratyfikowaniu umowy ACTA nie będzie można nadal produkować w Europie ani sprowadzać z Azji. Możliwe jest także niebezpieczeństwo potraktowania w umowie ACTA leków generycznych jako podróbek, części zamiennych do samochodów itp.
I tak to może być w bardzo wielu innych przypadkach.

Wszystko się zgadza Ja też jestem za tym aby patenty ułatwiały na nie utrudni8ały społeczności życie , i taki powinien być główny kierunek polityki . Ale w naszym kraju jest tak że wychodzi jakiś dupek przed kamerę i mówi nie bo nie A nasze media robią z niego bohatera i nadają temu rozgłos bez komentarza. czy nawet sprzeciwu .
Ja patrząc na to wszystko pomału dochodzę do wniosku że jednak szkoda mojego tu czasu ku uciesze gawiedzi chociaż pojawiają się tu też ludzie którzy potrafią samodzielnie myśleć i chwała im za to. otóż moi drodzy parafianie . ACTA jeszcze nie zostało wprowadzone ale komputer mojej małżonki nie bardzo nadaje się do użytku pomimo moich starań w tej dziedzinie. Mój jeszcze dosyć dobrze się trzyma bo widać że jeszcze3 mogę coś napisać ale wcale nie jest dobrze gdyż czasem mam problem ze złożeniem wyrazu , ponieważ po0jaqwiają się w nim różne przypadkowe litery znaki lub cyfry które ni9e wynikają z nietrafiania w klawisze. Sami przecież widzicie na podstawie Rutkowskiego który przerwał ten cyrk policji z porwaniem niemowlaka i teraz zamiast nagrody jest napiętnowany i zagrożony dwoma latami więzienia.

jumar61 Wszystko się zgadza Ja też jestem za tym aby patenty ułatwiały na nie utrudni8ały społeczności życie , i taki powinien być główny kierunek polityki . Ale w naszym kraju jest tak że wychodzi jakiś dupek przed kamerę i mówi nie bo nie A nasze media robią z niego bohatera i nadają temu rozgłos bez komentarza. czy nawet sprzeciwu .
Ja patrząc na to wszystko pomału dochodzę do wniosku że jednak szkoda mojego tu czasu ku uciesze gawiedzi chociaż pojawiają się tu też ludzie którzy potrafią samodzielnie myśleć i chwała im za to. otóż moi drodzy parafianie . ACTA jeszcze nie zostało wprowadzone ale komputer mojej małżonki nie bardzo nadaje się do użytku pomimo moich starań w tej dziedzinie. Mój jeszcze dosyć dobrze się trzyma bo widać że jeszcze3 mogę coś napisać ale wcale nie jest dobrze gdyż czasem mam problem ze złożeniem wyrazu , ponieważ po0jaqwiają się w nim różne przypadkowe litery znaki lub cyfry które ni9e wynikają z nietrafiania w klawisze. Sami przecież widzicie na podstawie Rutkowskiego który przerwał ten cyrk policji z porwaniem niemowlaka i teraz zamiast nagrody jest napiętnowany i zagrożony dwoma latami więzienia.

Przerwałem tylko dlatego aby nie pisać od nowa bo zachowania cenzorów moich tekstów też mi się jakoś nie podobają. Nie myślę o byciu męczennikiem GŁUPOTY polskiej. bo na to się zanosi pewne rzeczy można przewidzieć bowiem wcześniej . I jeśli chcecie wiedzieć co z nami będzie to obserwujcie Turcję bo bo mu podążamy w tym samym kierunku.
Dziś bardzo dużo mówi się o wydłużeniu wieku emerytalnego praktycznie do śmierci i przedsta wia się to jako jedyne wyjście z sytuacji do jakiej doprowadziła nas polityka kleru ,oczywiście za zgodą ogłupionego społeczeństwa , bo nasze społeczeństwo normalnym nie jest gdyż bardziej ceni sobie pie3rwszą fazę powstawania życia ,czyli zlepek komórek, niż dziecko po urodzeniu . Typowa zbiorowa paranoja. Więc w imię czego ja mam za tych paranoików oddawać swoje kończące się już życie. Więc myślę teraz bardziej z dystansu obserwować te zachowania paranoiczne naszego społeczeństwa bo zdaję sobie sprawę że jednostka nic nie ma do powiedzenia w tłumie paranoików. Wybaczcie że tak piszę bo wszyscy tacy na pewno nie jesteście i o tym wiem na pewno ale jednak wszystko jak widać zależy od większaości . A Syzyfa nie zamierzam się bawić
Muszę jeszcze powrucić do tych biednych ale głupich emerytów , a jednym z nich ja jestem . Tylko że ja akurat widzę tu lepsze rozwiązanie które jest dla naszych polityków tajemnicą .Wystarczy zabrać się za Kler i zagonić go do przyzwoitej pracy a nie do oszukiwania naiwnych, Majątki kościoła które teraz zostały bardzo powiększone i odnowione z naszych podatków. powinny być oddane wie4rnym bo oficjalnie sam kościół potwierdza to że kościół to nie kler tylko wierni więc oni powinni tym dysponować . przestanę teraz korygować swój tekst. Kler jako taki niech przestanie prowadzić wojnę krzyżową za pieniądze Polskiego podatnika i przestanie sterować Polską polityką która przxyniosła nam takie spustoszenie i straty. . przywileje Kościołaq powinny zostać jaknajszybciej zlikwidowane bo już nic z polskiego majątku nie zosatało Swoich katechetów KIsięży kapelanówróżnego rodzaju służb bardzo sowicie opłacanych z a nicnierobienie. pracowników najemnych spośród cywili którzy również z tych przywilejów pośrednio korzystają korzystają Jak widzicie maqfia ta jest solidnie rozbudowana bo tu liczy się każdy mierny ale wierny , a to trzyma się bardzo kupy ponieważ są to ludzie o bardzo słabych kompetencjach. i po likwidacji struktur mafijnych czeka ich bezrobocie3 . tak też nie łatwo będzie z twego szamba się wydostać . Nie liczcie tu na TUSKA który dziś ma bardzo słabe poparcie w elitach władzy a jeden człowiek niestety bez poparcia społecznego nic nie jest w stanie zrobić poza pujściem do pierdla. . jeśli mnie długo nie będezie to znaczy że siedzę i moglądam sufit którego jeszcze w swoim życiu niw miałem okazji oglądać ale takie czasy nadchodzą , no byczków się trochę narobiło ale tak mi się pisze w tym wolnym dziś kraju i intrernecie. jumar popatrzę sobie jak długo ten tekst będzie na tej stronie. ale to nie będzAie miało wpływu chyba na zmianę mojej decyzji.

Napisał(a): Gość -

idąc tą logiką , że okradam słuchając skopiowane piosenki to
do okradanych dołączyć trzeba też chociażby brukarzy układających
chodniki! Przecież chodzimy po nich codziennie! A i tych co płyty chodnikowe
zrobili czy też nie okradamy?
Niestety - "sól tej Ziemii" dostaje grosze - zrobiłeś i zapłacono.
A czy twórcy intelektualni to jacyś specjalni ludzie? - robią tylko to co umieją.
Wykonali pracę raz a płacić mamy ciągle?

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: ACTA, polska powtórka z rozrywki.