Re: Alergia
Napisał(a): Gość -
Ja akurat nie mam alergii, ale moja córcia owszem i niestety męczyło ją na wiosnę. Poszłyśmy do lekarza i zalecił AllerGal. W aptece bez rezepty i pomogło mojemu Skarbowi.
Napisał(a): solona22 -
Ja akurat nie mam alergii, ale moja córcia owszem i niestety męczyło ją na wiosnę. Poszłyśmy do lekarza i zalecił AllerGal. W aptece bez rezepty i pomogło mojemu Skarbowi.
Napisał(a): pyzate -
ja obecnie jestem alergikiem bezobjawowym, jakoś choróbsko uległo wyciszeniu. ale może też ma znaczenie, że dość regularnie wyjeżdżam jak nie w góry to nad morze - wiadomo, wszędzie lepsze powietrze niż w Krakowie. nad morzem jest fajna miejscówka dla calych rodzin, w Jastrzębiej Górze hotel Primavera. miejsce miłe, zaciszne, z masą atrakcji dla dzieciaków - można porządnie wypocząć bez maluchów marudzących na nudę i podreperować zdrówko!
Rymanów-Zdrój ,poczytaj,na alergię i nie tylko,dla mnie super !
Flonidan 10mg -szybki i skuteczny ,i oczywiście unikać kontaktu z alergenami,jeżeli wiesz na co jesteś uczulona.
Ja mam alergie od 7 lat. Zazywalem zyrtec ale czulem sie po nim otumaniony bardzo. Nie moglem sie skupic na niczym tylko myslalem o spaniu. Odstawilem, poszdlem do alergologa i poprosilem o cos innego. Dostalem allergodil (krople do oczu i aerozol), stosuje juz od 3 lat i jest ok. Nie mam efektu ospałości i moge normalnie funkcjonować.
najczescie unikanie alergenów, czyli jesli znajomi maja futrzaka to niestety cierpi na tym nasza znajomość... :(
ale dobre miejsce do porad i dyskusji to nowy fanpage ba Facebooku: Lecz się zdrowo!
http://www.facebook.com/pages/Leczsiezdrowopl/340403466015723
Napisał(a): doradcadisnemar -
Przede wszystkim unikanie alergenów. Jeśli to nie jest możliwe (np. alergia na roztocza) to odczulanie- jednak leczenie trwa dośc długo... Części alergenów można unikać (konkretne pokarmy, rośliny w okresie pylenia), a jeśli wystąpią objawy to leki przeciwhistaminowe. Nie można jednak ich stosować przewlekle i trzeba zapobiega skutkom ubocznym (np. zakrapianie oczu jeśli wystąpi zmniejszona produkcja łez), dobrze też oczyszczać jamę nosową z osiadających tam alergenów i nawilżać śluzówkę, jeśli jest podrażniona od ciągłego wydmuchiwania nosa.
Alergia
Zgłoś do usunięcia | Link
Szukam osób, którym bliski jest temat alergii. Jak radzicie sobie na co dzień z uczuleniami?