Reklama

Komentarze (38)

Dodaj komentarz

Napisał(a): ~marcin -

WSZYSTKO o samotnych mamach itp.A JA jestem samotny tata -matke pozbawilem praw do dziecka , a teraz chcialbym wywalczyc alimenty

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~kobieta pracująca -

Prosze o informacje jak wogóle uzyskać alimenty od ojca dzieci , który wogóle ich nie płaci od jakiś 15 lat. Co z tego, że mam wyrok sądu, sprawa od lat u komornika. Za zaleganie został podany przez prokuraturę do sądu i co.... został unieninniony.
Dobra rada, liczcie sami na siebie. Trzeba sobie radzić, bo liczyć na alimenty dawno już przestałam. Tak samo jak na polskie prawo !!!

Odpowiedzi (6)

Napisał(a): ~zosia samosia -

Ja mam gdzieś alimenty. Jestem sama i dam sobie sama radę. Niech się tatusiowi żyje dobrze i dostatnio. My poklepiemy słodką biedę jeszcze troszkę i wyjdziemy na prostą. Ale jeśli spróbuje się zbliżyć do MOJEGO!!!!(skoro tylko ja na nie łożę) dziecka to zabiję. Nie pomagał mi w czasie ciąży, nie wie kiedy się dziecko urodziło, czy zdrowe czy nie, nie widział dziecka, nic go nie interesuje.Upokorzył mnie do granic. Ale mój syn jest wspaniały, cudowny, super. WON!!! WON!!! Won!!!

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~Ania -

Mój mężuś w dniu gdy otrzymał wezwanie do sądu na sprawę o alimenty zlikwidował działalność którą prowadził i zarejestrował się w UP jako bezrobotny!śmiechu warte!i tacy jesteście poszkodowani bardzo, jak kręcicie ile tylko się da żeby płacić jak najmniej albo najlepiej wogóle dla dzieci to co im się należy do "normalnego"życia.Na szczęście sędzina była mądra i wiedziała że to jest celowo zrobione, dodała jeszcze, że robi tak prawie każdy "tatuś" i jakby mieli w to wierzyć to niektóre dzieci z głodu by umarły!więc "kochani tatusiowie" nie róbcie z siebie takich ofiar bo żałosne to jest!dajecie jak najmniej, ale nie liczycie się z tym, że to jednak matka zajmuje się dzieckiem cały czas, wychowuje je, do tego jeszcze musi pracować, martwić się o wszystko sama itp.Więc alimenty to tylko mała część całego obowiązku, który wiąże się z wychowaniem dziecka.

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~ola -

Możesz także nazbierać różnych rachunków od koleżanek,robić zakupy w drogich sklepach,kupić dziecku drogie ciuchy np. w sklepie sportowym,zapisywać dziecko na różne kursy twierdząc,że synuś lub córka mają wile zainteresowań,zdolności i możesz podawać niesamowite koszty tychże zainteresowań itp. itd.Niesamowicie pomocne są także rachunki za wczasy i wycieczki im droższe tym lepiej i nie zapomnij twierdzić w sądzie ,że jest to niezbędne do rozwoju dziecka!Sąd ci uwierzy we wszystko bo to właśnie ty je dobrze znasz i wychowujesz ,bo jesteś jego matką!

Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~rozwiedziona -

Tatusiowie żal na Was patrzeć, na pokaz udajecie świętych i wspaniałych ojców a jesteście do niczego:/ podam osobisty przykład rok temu tatuś prosił mnie o podanie nr pesel synka do pitu-wiadomo zwrot podatku nie byle jaki, ja nie mogłam skorzystać, już w lutym planował co synkowi kupi- efekt nowa rura wydechowa jest i słychać go z daleka, tyle się synkowi dostało. Alimenty również dostaję co mc 600 zł starcza na pampersy, mleko 2x dziennie, ubrania i podstawowe środki higieny maluszka, a co z normalnym jedzeniem opłaceniem mieszkania itp,itd. Mówicie że mamuśki są chytre owszem bywają,ale nie wszystkie, co mi zostaje odkładam na przyszłość bo tatuś syna mi nie pomoże bo to on jest pazerną świnią

Odpowiedzi (2)

Napisał(a): ~Paweł -

To w jak jawny i bezczelny sposób sędziny dyskryminuja mężczyzn i zdradzają tym swój tok myślenia i postepowania jest wprost żałosne i pokazuje czym kobiety tak naprawde się kierują w swoim postepowaniu i gdzie mają ogólne dobro dzieci. Przecież tu dobro dzieci nie ma żadnego znaczenia one nawet w najmniejszym stopniu nie mają tego na uwadze tu chodzi tylko o to żeby kobieta była górą! żałosne i dziecinne i pomyśleć, że takie kobiety pchają się do władzy i krzyczą o parytety po to żeby na jeszcze większą skalę realizować swoje chore zamiary. Przy każdej okazji powinno to być nagłaśniane, żeby było widać jak kobiety potrafią być dziecinne i zawistne bo jeżeli ktoś taki jak sędzia, osoba która kojarzy się z dojrzałością potrafi kierować się tak prymitywnymi pobutkami jak zwykła kobieca solidarność i chora chęć wywyższenia kobiety nad mężczyznę kosztem dobra dziecka to to jest karygodne!!!

Odpowiedzi (2)

Napisał(a): ~AniaJ -

Biedni poszkodowani Faceci co to wredne baby was wykorzystują i wydają waszą kasę (alimenta), tak? Jestem 5 lat po rozwodzie sama, podkreślam sama utrzymuję 18-letnią córkę , która się uczy. Kochający tatuś przez ten okres i kilka lat wcześniej nie dał ani grosza alimentów , choć przed Sądem sam zadeklarował że będzie płacił po 600 zł/m. Ale się cieszę że nie muszę już jego utrzymywać. I wielokrotnie taka właśnie jest prawda o biednych i poszkodowanych tatusiach.... szczególnie tych co najgłośniej krzyczą , bo Ci uczciwi i odpowiedzialni siedzą cicho.... i szacun tym co płacą....

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~Robert -

Panowie nie denerwujcie sie.Ja jestem zywym przykladem na to ,ze ojciec przy rozwodzie tez ma szanse na uzyskanie pelnej opieki nad dziecmi.6 lat temu sie rozwiodlem i 2 synow(mieli wtedy 3latka,drugi syn 4miesiace)sad przyznal mi i to ona placi alimenty a nie na odwrot!teraz mam druga wspaniala zone i jestesmy razem bardzo szczesliwi.pozdrawiam

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~gość -

własnie ojca zawsze sie traktuje jako tego co ma bulic a matka to co urodziła i nic wiecej za te alimenty robi zupełnie co innego np.wydaje na siebie!!!!!!!!!!

Odpowiedź (0)
Dodaj komentarz