Re: audi 100 c3 diesel po wymianie rozrzadu problem ;/
Napisał(a): caveman -
Cos tu jakis bzdury wypisujesz, nie bardzo kojarze ten silnik ale jezeli miales rozrzad przestawiony o dwa zabki to cos ty z tym robil? dalej, piszesz ze wymieniles rozrzad i nadal chodzil jak chodzil, nastepnie mechanik wymienil rozrzad i chodzil jak chodzi. W swojej 20letniej karierze wiekszej glupoty nie slyszalem. Dla mnie to bedzie tak-nie masz najmniejszego pojecia o silnikach, przeskoczyl ci rozrzad, ze nie masz pieniedzy- widac jakim trupem jezdzisz- ok nie kazdy musi miec, zabrales sie za rozrzad sam, kiedy pasek ci przeskoczyl pierwszy raz pogiely sie grzybki zaworow i zawory sie nie domykaja stad auto nie pali i nie ma mocy, po ustwieniu rozrzadu na znaki- rzekomo tak jak napisales. tloki wala w zawory jeszcze mocniej, wiec sie wystraszyles i pojechales do rzekomego mechanika- szczerze watpie bo kowal rozpoznal by ze tloki wala w zawory jezeli silnik nie pali a jak juz odpali to slychac metaliczne stuki. co nastepuje dalej, przestan klamac i napisz prawde, nastepnie moja porada to jedz do mechanika zostaw mu kluczyki, przygotuj pieniadze a kiedy bedziesz odbieral dzialajace auto pochyl glowe i podziekuj- a w zadnym razie nie przyznawaj sie ze caly ten bajzel w silniku to twoja zasluga!
audi 100 c3 diesel po wymianie rozrzadu problem ;/
Napisał(a): Gość -
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam. Ostatnio wymieniłem rozrząd w aucie i (audi 100 2,0 diesel) i zaczął się problem bo przed wymianą auto nie chciało palić ale jak już odpaliło to jechało mimo przestawionego wcześniej rozrządu o jakieś 2 ząbki. Teraz kiedy jest już nowy ustawiony na znaki to auto odpala tylko na zaciąg a silnik chodzi jak traktor nie ma mocy i max prędkość to 60 km/g. silnik pracuje nierówno jeśli można nazwać to pracą bo raczej odgłos jest taki gdyby ktoś uderzał o niego jakąś metalową rurą. W skrócie auto ma jakieś 15KM i nie da rady nim jechać.
do mechanika jechałem 120km/h mimo spadku mocy a po wymianie nie mogłem podjechać pod górkę ;/ a silnik nie mógł złapać nawet 2 tyś. ogbrotów ;/ Przecież po wymianie części na nowe auto powinno lepiej jeździć
Nowy:
- pasek rozrządu
- pompa wody
- rolka
- pasek pompy paliwa
Proszę o pomoc!