Re: Automonitoring w firmie
Napisał(a): lukassskywalker -
Współpraca z takimi firmami wygląda tak, że najpierw wraz z handlowcem dokonujesz konfiguracji takiego systemu, by jak najbardziej odpowiadał twoim potrzebom. Ja swoje samochody (w moim przypadku tiry, ale chodzi o to samo) wyposażyłem w GPS w Automonitoring. Przyjechał do mnie przedstawiciel omówiłem moje potrzeby, po chyba 2 dniach uzyskałem wycenę. Warto monitorować swoje auta, ponieważ można dzięki temu efektywnie ciąć koszty.
Napisał(a): Gość -
Dobrą ofertę ma Rikaline, u mnie spisuje się bardzo dobrze. Dogadujesz się na instalację w pojazdach, one są dobrze ukryte, nie będzie możliwości przekłamań – a wiadomo jak to z autem służbowym. Teraz też kontroluje co się dzieje i mogę szczerze powiedzieć, że spadła cena. Ciekawa jest opcja z geo-ogrodzeniami – stawiasz na mapce obszar, w którym powinno auto jeździć, albo stać na parkingu w nocy albo na urlopie. Jak się coś dzieje, dostajesz smsa albo maila, że nie ma go tam, gdzie być powinien. Cięcie kosztów zauważalne, a przy okazji też możesz weryfikować czas pracy, bo można też lokalizować flotę, sprawdzać inne rzeczy – np. postoje, trasy i prędkości.
dokładnie , to bardzo dobre rozwiązanie by być zorientowanym w wielu aspektach dotyczących określonego auta. Taka kontrola daje bezpieczeństwo i pewność jakiej właściciel potrzebuje. Mój pracodawca współpracuje z firmą CMA i bardzo sobie chwali
Trzeba zacząć oszczędzać wielotorowo. Warto pomyśleć co w Twojej działalności wiąże się z największymi wydatkami i tak po nitce do kłębka.
U mnie w firmie dużo się jeździ - bez tego moglibyśmy dziś zamknąć interes. Jednak koszty wyjazdów są ogromne i staramy się je trochę ograniczać. Oczywiście nie kosztem tego by pracownicy sypiali w samochodach lub najtańszych hostelach.
Zacząłem od zamontowania monitoringu w samochodach (przez AutoSlad). Tym sposobem płacę jakieś 20% mniej za paliwo. Do tego zakupiłem pracownikom karty biznesowe (BTC) i dzięki temu mają 40% rabatu na hotele. Na wyżywienie również nałożyłem limity. Po kilku miesiącach widzę efekty wszystkich działań.
A jak takie karty zdobyc, te hotelowe? Interesujace. Ja mam problem z kradzieza paliwa u mnie w firmie. Mam 10 pojazdow i w ostatnich 3 miesiacach kazde auto zaczelo palic srednio o 20 % wiecej... Slyszalem i czytalem powyzej o lokalizatorach gps, jakie polecacie?
Dla moich handlowców kupiłem ostatnio 5 kart BTC (www.kartabtc.pl) - koszt kart zwrócił mi się już pierwszy miesiącu... i to działa... mamy 40% tańsze noclegi! nie wiem jak załatwili taki układ z hotelami bo mi udawało się załatwić zwykle 10-15% rabatu i to jak często nocowaliśmy w danym hotelu...
A co do paliwa - to na to nie ma patentu - raz nawet załapałem pracownika jak 'spuszczał" olej do kanistra... trzeba czuwać na bieżąco - bo jak nagle samochody zaczynają więcej palić to coś jest na rzeczy...
No na bank jest cos na rzeczy bo to niemozliwe, ze ci sami pracownicy zaczeli nagle inaczej jezdzic.ani nie zmienily sie ich trasy ani nie ma zimy. wrecz przeciwnie, na wiosne spalanie powinno byc mniejsze. ja pracownika nie zlapalem na goraczym uczynku...co zrobiles swojemu? bardzo powaznie zastanawiam sie nad lokalizatorem gps. czytalem ,ze to wlasnie moze byc dobry patent. sprawdzilem kilka opcji u firm i najbardziej mi pasuje gps guardian.
a te karty do hoteli to dobra opcja. jestem w delegacji 10 dni roboczych w miesiacu o przydalo by sie znaleźć jakies oszczednosci...
to masz "kupę" kasy do zaoszczędzenia :)
A co zrobiłem swojemu złodziejaszkowi - zwolniłem go tego samego dnia i powiedziałem innym że zrobię z każdym kogo złapie to samo...i nagle samochody znowu palą 20% mniej :)
Automonitoring w firmie
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam, planuję zamontować monitoring w samochodach służbowych moich pracowników, ponieważ zauważyłem, że wydatki związane z ich użytkowaniem są coraz większe. Czy ktoś może mi polecić dobrą firmę, która ma w ofercie takie systemy? Czy to są umowy czasowe?