Re: Bezduszny Urząd Pracy
Napisał(a): Gość -
niech napisze odwołanie i dostarczy jakieś zaświadczenie od lekarza.ale jeśli ma takie problemy z kręgosłupem to jest w ogóle zdolna do pracy ?
Dostarczyła zaświadczenie o niezdolności do pracy, ale nie na takim druku, jaki oni wymagają. Nigdzie nie było napsane, że musi być L4, tylko "uzasadniona nieobecność". Napisała odwołanie, ale marne szanse, że uwzględnią.
Najlepiej zaczac zarabiac, Ja chodzilem do uzedu tak jak mi kazali a raz przyslali mi wezwanie poczta ktore nie odebralem (bo nic nie dostalem lub nawalil listonosz) i mnie wypisali z listy bezrobotnych i nawet mnie o tym nie poinformowali.
Znalazłem firmę Signum i zdecydowałem się na współprace z nimi i teraz nie żałuje mam kase i ubezbieczenie medyczne. Polecam ta firmę, można pracować u siebie w domu: www.polmed.webnode.com
jak chcesz to napisz do mnie, pomoge: opiekamedyczna@t.pl
......ale jedyne sensowne rozwiązanie dla osób nie mogących w inny sposób załapać się na ubezpieczenie zdrowotne.
witajcie. ja ma problem z Tym że koniecznie mi szukają pracy (wiem że bez skutecznie) ale nie obchodzi ich że mam małe dziecko i szkołę bo uczę się dalej. na następne spotkanie wybieram się razem z dzieckiem może odpuszcza bo ja nie!
Bezduszny Urząd Pracy
Zgłoś do usunięcia | Link
Tak się zastanawiam, czemu i komu służą Urzędy Pracy. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś przez taki urząd znalazł jakiekolwiek zatrudnienie. Ludzie jadą podpisywać tylko" listę" i cała ich robota. Ale nie daj Boże ktoś się spóżni i nie dojedzie w wyznaczonym czasie, z miejsca zabierają mu status bezrobotnego. Moja sąsiadka choruje na kręgosłup i często w ogóle nie może chodzić. Czeka na telefon z Akademii Medycznej z terminem operacji. W Wyznaczonym dniu nie dała rady pojechać, pojechała następnego z zaświadczeniem lekarskim. Jakie było jej zdziwienie, kiedy dostała pismo z UP w Gdańsku,że takie zaświadczenie jest nieważne, musi być L4, no i zabierają jej ubezpieczenie na 3 miesiące. A czy ktoś o takiej procedurze w ogóle informuje??? Nie !!!! Na wszystkich drukach jest pouczenie, że musi być usprawiedliwiona nieobecność, ale nie ma nic o drukach L4. I co? Po takim czasie żaden lekarz nie wystawi wstecznego zwolnienia. W każdej chwili może zostać wezwana na operację, a tu...nie ma ubezpieczenia, bo Urzędowi Pracy szkoda tych paru złotych i robi wszystko, żeby takie ubezpieczenia zabierać. Może pisać odwołanie i pewnie to zrobi, ale czy to coś da? Nerwy można stracić i zdrowie, jak się ma do czynienia z takimi urzędami. Macie jakieś pomysły, co powinna jeszcze zrobić?