Re: Bezpieczne dziecko w sieci- jak?
Napisał(a): Gość -
Ja też się borykam z tym problemem, szczególnie, że mój mały maluch więcej siedzi ostatnio w sieci i nie wiem zawsze co robi.
No to musisz zainstalować sobie taki program, który pozwoli Ci monitorować jego ruch w sieci. To proste :)
Sprawdź sobie niektóre routery Netgeara. Mają bardzo fajny programy Live Parental Control, który służy właśnie do ochrony dzieciaka w sieci.
A masz może jakiś link do opisu tego programu? Chętnie się temu przyjrzę :)
Jasne, że tak. Łapt :) http://www.youtube.com/watch?v=hP2iee2ZV2k
Naprawdę dobry program się wydaje. Mnóstwo opcji i możliwości na kontrolę nad maluchem :)
Ja z niego korzystam od kilku ładnych miesięcy i jest naprawde dobry. Kontrolu nawet czas, co do minuty ile Michałek mój siedzi przy Internecie :)
Napisał(a): grandekochones -
Są programy specjalne ale łatwo je rozgryźć, dzieciaki są bardzo sprytne:) Lepiej ustawić w routerze taką funkcje właśnie taką jak Live Parental Control i nie ryzykować zaburzeń w rozwoju dziecka...
Ogladalem prezentacje na youtubie i faktycznie ten sposob wydaje sie byc skuteczny. Nigdy nie testowalem tego typu programów a temat zaczyna być dla mnie aktualny bo dzieci rosną. Zastanawiam się teraz która opcja jest skuteczniejsza, czy ta proponowana bezposrednio przez netgear czy szukać jakiś programów specjalistycznych.. Chociaz zależy mi aby obsluga byla jak najprostsza dla mnie.
Bezpieczne dziecko w sieci- jak?
Zgłoś do usunięcia | Link
No właśnie. Czy są jakieś programy, które pomagają chronić nasze dziecko w sieci i kontrolować co w niej robi?