Re: Bezpieczne dziecko w sieci- jak?
Napisał(a): Gość -
Heh gorzej jak zapomne hasło, albo jeszcze gorzej jak mnie dziecko ubiegnie:p
Ale pewnie taka opcja zapomnienia hasła jest fajnie rozwiazana przez netgear.
Z tego co czytalem netgear wyposazyl wszystkie swoje routery w Live parental control. Dobry opis jak to dziala znalazlem w publikacji komputer swiat. Jak ktos zainteresowany poczytaniem to zalaczam link. Uwazam ze to swietny pomysl. Kazdy producent moglby zadbac o takie zabezpieczenia.
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2010/28/co-robia-twoje-dzieci-w-sieci-sprawdz!.aspx
Pewnie, jest inny temat na tym forum gdzie o tym pisali. Aplikacja jak najbardziej przydatna, a w dodatku masz ją jako bajer do routera więc wliczasz w koszty i nie odczuwasz tego tak bardzo jak jakiegoś oddzielnego pakietu, chociaz funkcjonalność taka sama.
Nawet nie pomyślałem o tym, że można sporo zaoszczędzić kupując router i takie oprogramowanie jednocześnie. Chociaż nawet nie sama oszczędność, a fakt, że to wszystko spoko działa jest najważniejsze. Co prawda, mój dzieciak jeszcze przed komputerem nie przesiaduje, ale kupując nowy router na pewno o nim pomyślę.
Dlatego warto brac netgeara bo tam wszystkie modele są wyposażone w kontrole rodzicielska. Konkurencja niech sie bardziej postara w tym temacie.
Napisał(a): Uzurpator -
Ja niestety na komputerach nie znam się wcale, dlatego zamówiłam usługę w serwisie pcdoc.pl . 30Minut i blokada została uruchomiona- zdalnie, konsultanta nawet nie widziałem na oczy:-)
Zgłoś do usunięcia | Link
No najwygodniejsze jest to co proponuje Netgear przecież na filmie widać że funkcja daje sporo możliwości i wystarczy pamiętać jedno proste hasło do routera i dziecko nie ma szans się z tym zmierzyć...