Reklama

Biedne państwo ? (19)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 4983

Biedne państwo ?

Napisał(a): tkw -

Politycy systematycznie podnoszą nam podatki, składki, wiek emerytalny i inne ciężary. A warto uzmysłowić sobie, że to "biedne" państwo ma w formie akcji spółek giełdowych ponad 100 mld. złotych. Państwo ma też ogromny majątek w ziemi, ma firmy nie będące na giełdzie, ogólnie ten majątek jest wart setki miliardów. Ale politycy tego majątku nie sprzedadzą, bo dzięki niemu mają władzę - jak się ma udziały w spółce to można swoich ludzi mianować do zarządu a w zamian mieć poparcie w wyborach. Państwo to w rzeczywistości krezus, który wmawia nam jaki to jest biedny i potrzebuje naszych pieniędzy. A ludzie to łykają.

INTERIA.PL

Re: Biedne państwo ?

Napisał(a): Gość -

Na giełdzie grają (spekulują) tylko ci, którzy mają za dużo pieniędzy i nie wiedzą co z nimi robić. 3/4 społeczeństwa ma za mało pieniędzy i ich to nie dotyczy, ale to oni właśnie stanowią PAŃSTWO.

Nasz budżet jest nienasycony od 45 roku, ciągle jest dziura do załatania ale na kler i innych pasożytów to są środki bez ograniczeń . a ile jest wydatków ukrytych o których społeczeństwo nic nie wie.

Napisał(a): jumar61 -

Moi parafianie czy wiecie że? to wasze biedne i dziurawe państwo z budżetu MON zamierza wybudować w stolicy 2 cerkwie na które przeznaczone jest 41 Milionów zł z waszych podatków? taką informację wczoraj podało moje radio TOK FM więc drodzy parafianie po co wam renty czy emerytury ? budujcie dalej świątynie . Autostrada do nieba ważniejsza . Przecież te wasze marzenia o pobycie PO śmierci w NIEBycie są bardzo realne. jumar

Autor tematu ma takie rozeznanie o finansach panstwa jak ja o rozmnazaniu szympansow wiec wyjasnie temu omnibusowi ze posiadanie akcji to w zasadzie wirtualne pieniadze a jedyna rzecza ktora wynika z posiadania akcji to zdolmosc do kontroli spolek Skarbu Panstwa poprzez zasiadanie w radach nadzorczych

tkw Politycy systematycznie podnoszą nam podatki, składki, wiek emerytalny i inne ciężary. A warto uzmysłowić sobie, że to "biedne" państwo ma w formie akcji spółek giełdowych ponad 100 mld. złotych. Państwo ma też ogromny majątek w ziemi, ma firmy nie będące na giełdzie, ogólnie ten majątek jest wart setki miliardów. Ale politycy tego majątku nie sprzedadzą, bo dzięki niemu mają władzę - jak się ma udziały w spółce to można swoich ludzi mianować do zarządu a w zamian mieć poparcie w wyborach. Państwo to w rzeczywistości krezus, który wmawia nam jaki to jest biedny i potrzebuje naszych pieniędzy. A ludzie to łykają.

no......!

tylko ze na po glosowały majętne wyksztalciuchy..... wydawalo im sie, ze po im nie siegnie do kieszeni...hahahaha, jak widac bogacwto, wyksztalcenie z inteligencja w parze nie chadzają...

gość Autor tematu ma takie rozeznanie o finansach panstwa jak ja o rozmnazaniu szympansow wiec wyjasnie temu omnibusowi ze posiadanie akcji to w zasadzie wirtualne pieniadze a jedyna rzecza ktora wynika z posiadania akcji to zdolmosc do kontroli spolek Skarbu Panstwa poprzez zasiadanie w radach nadzorczych

TKW:
powinieneś to powiedzieć Kulczykowi, Solorzowi, Karkosikowi - że nie mają żadnego majątku, tylko wirtualne pieniądze a jedyna rzecz jaka wynika z posiadania przez nich akcji to zdolność kontroli spółek w których mają akcje. A na rozmnażaniu szympansów wprawdzie się nie znam, ale chyba się domyślam, jak one to robią ...

pozdrawiam

Napisał(a): tkw -

gość

gość Autor tematu ma takie rozeznanie o finansach panstwa jak ja o rozmnazaniu szympansow wiec wyjasnie temu omnibusowi ze posiadanie akcji to w zasadzie wirtualne pieniadze a jedyna rzecza ktora wynika z posiadania akcji to zdolmosc do kontroli spolek Skarbu Panstwa poprzez zasiadanie w radach nadzorczych

TKW:
powinieneś to powiedzieć Kulczykowi, Solorzowi, Karkosikowi - że nie mają żadnego majątku, tylko wirtualne pieniądze a jedyna rzecz jaka wynika z posiadania przez nich akcji to zdolność kontroli spółek w których mają akcje. A na rozmnażaniu szympansów wprawdzie się nie znam, ale chyba się domyślam, jak one to robią ...

pozdrawiam

poprzedni wpis jest ode mnie, nie zauważyłem że nie jestem zalogowany.

Napisał(a): jks06 -

gość Na giełdzie grają (spekulują) tylko ci, którzy mają za dużo pieniędzy i nie wiedzą co z nimi robić. 3/4 społeczeństwa ma za mało pieniędzy i ich to nie dotyczy, ale to oni właśnie stanowią PAŃSTWO.

Własnie, problem w tym, jak rozumiemy PAŃSTWO ? Czy państwo to MY wszyscy czy państwo to ONI, czyli funkcjonariusze państwowi i służąca im cała machina biurkratyczna ? Jaki jest ich status i powinności a jaki być powinien ?
Czy oni są właścicielami państwa, czy wybranymi przez obywateli przedstawicielami, aby mu służyć ?

PS. Dziś bulwersuje mnie sprawa postawienia przed trybunałem stanu J.Kaczyńskiegi i Z.Ziobry za rzekome "zbrodnie" przeciwko państwu i prawu !
Wobec tego, przed jakimi Trybunałami powinni stanąć ci, co świadomie i celowo doprowadzają to państwo i jego obywateli do biedy, wręcz na krawędź upadku poprzez afery korupcyjne, poprzez wprowadzanie szkodzących państwu czyli obywatelom, ustaw, np. w sprawie OFE, która grozi katastrofą systemu emerytalnego, a służy obcemu kapitałowi ???.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Biedne państwo ?