Reklama

Chce dorobić do etatu - ale jak? (9)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 307
INTERIA.PL

Re: Chce dorobić do etatu - ale jak?

Napisał(a): Gość -

Hmmm... Nie wiem czym się zajmujesz, ale...
Możesz na przykład założyć jakąś działalność po godzinach związaną z Twoją obecną pracą (albo czymś innym na czym się znasz). Możesz zacząć inwestować choćby niewielką część swoich zarobków i czekać aż zadziała magia procentu składanego (wymagana systematyczność i cierpliwość). Istnieje też co najmniej kilka sposobów zarabiania przez internet (własny e-biznes, działalność w programach partnerskich, zarabianie na wiedzy itp.)
Warto też trochę poszukać w sieci lub książkach, czasem wystarczy tylko jeden pomysł, jedno zdanie by nas zainspirować...
W razie pytań zachęcam do wysłania prywatnej wiadomości.
Pozdrawiam

Myślę, że pierwszą wartościową kwestią o jakiej należy w Twoim przypadku wspomnieć, jest oprócz konieczności, chęć jaką wyrażasz do podjęcia dodatkowej pracy. Zdobycie dodatkowych pieniędzy często łatwo zaplanować jeżeli chodzi o samą tego ideę, ale gorzej wykonać z perspektywy pomysłu, który ma szansę na realizację i efekty. Wydaje mi się, że powinieneś zacząć od przeanalizowania siebie samego, tzn od zastanowienia się nad tym, co mogłoby przynieść Ci satysfakcję - jaka dziedzina. W czym tak naprawdę czujesz się kompetentny na tyle, aby rozwinąć to w sposób znaczący? Jaka jest w tym momencie sytuacja na rynku? Co dzieje się w danej branży o której myślisz? Jakie pomysły zostały już wykorzystane? Co innowacyjnego można zrobić oscylując cały czas w tym jednym, wybranym przez Ciebie temacie? Kiedy odpowiesz sobie na te pytania i dodatkowo założenie własnej działalności jest tym co jest dla Ciebie możliwe i o czym myślisz, na pewno przyjdzie Ci do głowy jakiś pomysł. Wykonaj biznes-plan, oblicz koszty, własne możliwości finansowe - budżet - kapitał początkowy i spróbuj wystartować... Życzę powodzenia!

Chcesz wiedzieć jak dorobić do etatu? Mam świetny pomysł. Nie wszystkim się podoba, ale mi się sprawdził i działa. jeśli ktoś chce wiedzieć więcej niech się ze mną skontaktuję, a mu pomogę :)

czymś się zajmę! - Tak mogą zaczynać się propozycje pracy na www.pracodawiedz.pl - Jeżeli szukasz pracy bardziej aktywnie zapraszam do zamieszczania autoprezentacji INCOGNITO.

Napisał(a): doruniaa -

Polecam może nie najnowszy sposób, ale naprawdę skuteczny i za realne pieniądze. Pierwsza taka polska, na której zarabia się prawdziwe pieniądze a nie setne części grosza.

http://www.mypay.pl/?ref=35182&subid=

naprawdę polecam!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Chce dorobić do etatu - ale jak?