Re: Chory człowiek bez renty i bez pracy
Napisał(a): Gość -
W świecie nie ma sprawiedliwości. Opowieści o opiekę tylko polityki. Powiedz kłamstwa są.
Chorzy nie muszą się nigdzie indziej. Ani w Polska, ani w Ameryce (nawet jeśli był w Iraku), ani w Rosji.
Dbaj o siebie i swoje zdrowie.
A to dlatego, tak trudno, że ZDROWI ją biorą....to potem dla chorych....nie ma.
Najbardziej mnie rozśmieszają chorzy KRUS....tak chorzy, że biorą renty od 30 roku życia, a zapierdalają na gospodarstwach aż dziw bierze i nikt tego nie kwestionuje !!! Dlatego jest tak jak jest!
Przyczyna jest prosta: Jeżeli, np. jest limit rent do przyznania, to musi byc zachowany "dla swoich", którym niejednokrotnie można "kołki w d... łamać" i maja atrakcyjna prace "na czarno" . Ci naprawde potrzebujący, najczęsc iej nie maja znajomosci i "kasy" na uargumentowanie swojej niezdolnosci do pracy! Wiem co piszę bo w moim miescie Luboniu takich jest na "pęczki"
jestem w podobnej sytuacji .lekarz orzecznik Wojciech K. powiedział mi wprost że renta nie ma nic wspólnego ze stanem zdrowia ale ze stanem mojego portfela.Od tego czasu mimo ciężkiej choroby(utraty przytomności) dodatkowo ręka nie sprawna poskręcana na śrubach nie mam żadnych świadczeń .Figuruje jako 100 % zdrowy.Nie mogę znaleźć pracy ,jestem zagrożony bezdomnością
Gość jestem w podobnej sytuacji .lekarz orzecznik Wojciech K. powiedział mi wprost że renta nie ma nic wspólnego ze stanem zdrowia ale ze stanem mojego portfela.Od tego czasu mimo ciężkiej choroby(utraty przytomności) dodatkowo ręka nie sprawna poskręcana na śrubach nie mam żadnych świadczeń .Figuruje jako 100 % zdrowy.Nie mogę znaleźć pracy ,jestem zagrożony bezdomnością
... miał rację lekarz - nie choroba,a portfel się liczy.
No cóż mamy skorumpowaną całą Polskę nie wyłączając żadnego zawodu.
jasne ze tak po dzieci orzecznikow maja zato a chory zdolny i +
Ja jusz 26 lat sie lecze pszychicznie i jestem zdrowy panie--pani orzecznik a pani dzieci pewnie na retach
nic sie nie zamartwiajcie Panie i Panowie wyjdziemy na ulice chorzy --niby zdrowi i pod ZUS
Tam nam dadzo am albo połowa sie zwolni
Chory człowiek bez renty i bez pracy
Zgłoś do usunięcia | Link
Jak podaje artykuł http://polskalokalna.pl/wiadomosci/wielkopolskie/news/bez-prawa-do-renty-bez-mozliwosci-pracy,1407070,226 schorowany człowiek walczy o prawo do renty od 2002 roku gdyż według lekarza orzecznika jest zdrowy i zdolny do pracy,mimo iż nie potwierdza tego lekarz internista.
Dlaczego w naszym kraju tak trudno o rentę dla ludzi którzy naprawdę tego potrzebują? Czy w tym wypadku pacjent ma liczyć na cudowne ozdrowienie by nie umrzeć z głodu?