Re: Co kupujecie przez internet?
Napisał(a): Augur -
Hej!
Kupuję często za pośrednictwem internetu. Jestem z małego miasteczka, więc siłą rzeczy niewiele mogę kupić na miejscu. Poza tym ceny sa bardziej atrakcyjne w internecie.
Nie sa to drogie rzeczy, chyba nic nie przekroczyło 500zł. Ostatnio były to tusze do drukarki, zabawka dla dziecka, jakies materiały hobbystyczne. Gdy musze kupić cos drogiego np. laptopa to wolę jednak na miejscu. Robie tak, że zasiegam informacji o produkcie w internecie, ustalam cene i idę do lokalego sklepu. Podaje cene za jaka mogę kupić np. na allegro, sprzedawca sprawdza i proponuje cenę swoją często taka samą więc i ja jestem zadowolony i lokalny handel też.
Pozdrawiam
Napisał(a): Gość -
Nie lubię chodzić po sklepach, więc przez internet kupuję prawie wszystko: książki, gry, ubrania, buty, herbatę, przedmioty do domu (ozdoby, doniczki, pojemniki kuczenne), rzeczy dla kotów (kuwety, jedzenie), nasiona... Czasami też kupuję jedzenie, jeśli potrzebne mi są duże zakupy.
Ostatnio polubiłam zakupy przez Internet . Jest szybko , tanio i wygodnie ! Poza tym wszystko ma się na wyciągnięcie ręki , można sobie obejrzeć ten sam produkt kilka razy , zastanowić się nad jego kupnem , a później dokonać wyboru ! To takie proste ! Głównie kupuje książki , bo ostatnimi czasy bardzo dużo czytam : ) oraz płyty DVD , lubię od czasu do czasu coś sobie obejrzeć ; )
Kupuję książki, płyty, bieliznę, sprzęt AGD, perfumy, naprawdę sporo. Ostatnio zamawiam też zakupy spożywcze w jednym z marketów. Przy zakupach powyżej określonej sumy dostawa jest gratis, wrzucam więc tam ciężkie zakupy. Polecam.
Kupiłem przez allegro,zapłaciłem poprzez płacę allegro,towaru nie ma ,pieniądze zniknęły.Doradzają mi bym się dogadał z oszustami.Ciekawa forma zakupów i ubezpieczenia kasy.Allegro umywa ręce,bo forsę wzięło,oszust zadowolony bo go nikt nie ściga,a portal udostępniający mu ten złodziejski proceder,radzi mi jak bym był psychicznie chory,zamiast oddać kasę a samemu ścigać złodzieja.Coś mi tu nie gra.Nigdy więcej zakupów na tym portalu.Sporo tu postów które mam wrażenie są reklamą,szkoda tylko że zabierając sie za handel,wielu traci honor dla paru złoty.
Napisał(a): bajka -
często kupuje w sieci a najczęściej ubrania i buty
Część moich zakupów :)
- Notebook
- Kamera
- kurtki,bluzy, buty, seksowna bielizna dla żonki, sukienka na bal...
- telefon komórkowy
- artykuły dziecięce
- podzespoły mechaniczne i elektroniczne
- drobne części do samochodu
- pizza i inne żarcie
- konsola do gier
- podzespoły do komputera
- wąż prysznicowy
- środki czystości
- chlebek, mleczko, masełeczko + kilka innych produktów do lodówki
- czyste płyty DVD
- zabawki
Po prostu wszystko za czym w danym momencie nie mam czasu jeździć lub mi się nie chce szukać po sklepach.
Większość nie przekracza 2500 zł, płatność tylko i wyłącznie przez PayPal (zakupy są ubezpieczone) no i bezpośrednio ze sklepów lub eBay. Zdarzyło mi się 3 razy, że czegoś nie dostałem. Był zwrot kasy i przeprosiny. Okazało się , że na poczcie zawinęli :)
Z wyjatkiem zywnosci to prawie wszystko. Moge latwo porownac ceny bez biegania po sklepach. Do tego ceny w sklepach online sa czesto nizsze niz w sklepach tej samej sieci "na zywo". Acha mieszkam w UK.
kosmetyki , perfumy , uwielbiam firmówki bo zwylke są dobrej jakosci, oczywiście ciuchy dobrej jakosci to na allegro o wiele taniej niż w zwykłym sklepie , czasem jakis sprzet to przez bankujesz kupujesz, Lubie kupowac przez internet bo nie przepadam za łażeniem po sklepach i pytaniem co chwilę o cenę bo często jej nie ma na produktach .Ostatnio też zioła i herbatki kupuję
Co kupujecie przez internet?
Zgłoś do usunięcia | Link
Istnieje dużo portali aukcyjnych, gdzie można kupić praktycznie wszystko. Niektóre sklepy oferują dowóz zakupów do domu przy złożeniu zamówienia na odpowiednią kwotę. Ostatnio bardzo popularny stał się pizzaportal, gdzie online można zamówić sobie pizzę.
Jakiego rodzaju artykuły często kupujecie przez internet?
Jest to może odzież, czy sprzęt elektroniczny? Są rzeczy na które stale się zaopatrujecie się przez internet?