Re: Co ma zamiar zrobić KNF z nierzetelnymi rekomendacjami ?
Napisał(a): Gość -
KNF nie ma zamiaru sie tym zajmowac bo rekomendacje to nie jest jedna jedyna prawda, a tylko subiketynwa ocena sytuacji przez dana osobe. O tym, ze nie warto sie kierowac rekomendacjami juz wiadomo od dawien dawna.
Jezeli naprawde chcesz zarabiac na gieldzie to sam podejmuj decyzje i wyciagaj z tych decyzji nauke na przyszlosc. Tylko w ten sposob mozesz sie rozwijac i nabywac nowe umiejetnosci i doswiadczenie inwestycyjne.
---
(...)
Co ma zamiar zrobić KNF z nierzetelnymi rekomendacjami ?
Napisał(a): Gość -
Zgłoś do usunięcia | Link
Dzień dobry.
Chciałem zwrócić uwagę na tendencyjne rekomendacje mające na celu obniżanie wartosci spółek przez BDM. Najpierw wydali taką rekomendację w stosunku do Budimexu - redukuj, przed ogłoszeniem wyników, które się okazały jednymi z najlepszych, teraz ten sam proceder powtórzyli ze spółką Trakcja-Tiltra. Też wydali rekomendację redukuj na kilka dni przed wynikami. Kurs miał szansę wybić się z trędu spadkowego, jestem ciekaw czy BDM po wydaniu tych rekomendacji skupowali przecenione akcje Budimexu , a teraz Trakcji.
Chciałbym również wiedzieć co robi KNF z takim procederem, podawane powody takich rekomendacji nie są poparte "twardymi" dowodami i liczbami tylko wymysłami i wrózbami ze szklanej kuli.
Z takimi pytaniami zwróciłem się do KNF, czas ukrócić ten proceder nierzetelnych, a może nawet "sponsorowanych" rekomendacji.