Re: Co to jest Ding?
Napisał(a): mrruuu -
A jak mam zrobić, żeby NIE być powiadamiany o tym, czego nie chcę?
Bo wybór mam poczta lub ding, a wolałbym wybrać "żadne z powyższych".
Podobnie jeżeli idzie o powiadomienia w profilu - chciałbym mieć wpływ na to, co się tam pokazuje a nie mam.
Napisał(a): Admin -
mrruuu A jak mam zrobić, żeby NIE być powiadamiany o tym, czego nie chcę?
Podobnie jeżeli idzie o powiadomienia w profilu - chciałbym mieć wpływ na to, co się tam pokazuje a nie mam.
Wybrać powiadomienia e-mail i "Nie powadamiaj".
Adminmrruuu A jak mam zrobić, żeby NIE być powiadamiany o tym, czego nie chcę?
Podobnie jeżeli idzie o powiadomienia w profilu - chciałbym mieć wpływ na to, co się tam pokazuje a nie mam.Wybrać powiadomienia e-mail i "Nie powadamiaj".
W ten sposób wyłączam wszystkie, a niektóre bym chciał.
Na email w szczególności.
Na przykład - chciałbym dostawać na email powiadomienia o wiadomościach i żadne inne nigdzie poza tym. A właściwie to chciałbym je i na email, i na dinga. Da się?
Co z powiadomieniami na profil ? Da się je zrobić konfigurowalne?
mrruuuAdminmrruuu A jak mam zrobić, żeby NIE być powiadamiany o tym, czego nie chcę?
Podobnie jeżeli idzie o powiadomienia w profilu - chciałbym mieć wpływ na to, co się tam pokazuje a nie mam.Wybrać powiadomienia e-mail i "Nie powadamiaj".
W ten sposób wyłączam wszystkie, a niektóre bym chciał.
Na email w szczególności.
Na przykład - chciałbym dostawać na email powiadomienia o wiadomościach i żadne inne nigdzie poza tym. A właściwie to chciałbym je i na email, i na dinga. Da się?
Co z powiadomieniami na profil ? Da się je zrobić konfigurowalne?
No przecież można sobie ustawić o czym się chce być powiadamianym i w jaki sposób: http://forum.interia.pl/moj-profil/ustawienia/powiadomienia. Wybieramy sobie czy e-mail czy Ding (albo rybki albo akwarium :P) i o czym, lista jest ww. linku.
Co do ściany to na razie nie planujemy zmian odnośnie jej konfiguracji (w sensie o czym i kiedy). Może w przyszłości po II etapie rozbudowy forum (co w II etapie będzie jest tutaj opisane).
Pozdrawiam!
Admin
No przecież można sobie ustawić o czym się chce być powiadamianym i w jaki sposób: http://forum.interia.pl/moj-profil/ustawienia/powiadomienia. Wybieramy sobie czy e-mail czy Ding (albo rybki albo akwarium :P) i o czym, lista jest ww. linku.
Rozumiem, że na oba na raz się nie da. Ciekawe czemu.
Żeby mieć tak jak chce to ustawiam sobie co chcę na maila a resztę na dinga, dinga sobie adblokuje i jest spokój. Ale chyba nie po to tego dinga wprowadzacie, żeby trzeba go było wyłączać.
Tak widzę to UI i jako twórca oprogramowania wiem, że można takie zrobić - i co ciekawe niewielkim nakładem:
_______________ Ding __ Poczta __ Ściana
Powiadomienie 1 __ [x] _____ [ ] ______ [x]
Powiadomienie 2 __ [ ] _____ [x] ______ [x]
Powiadomienie 3 __ [ ] _____ [ ] ______ [ ]
......
Proste, czytelne i wygodne. Każdy sobie ustawi co chce i czy chce. Dodatkowo banalnie rozszerzalne o kolejne formy powiadomień (gg albo cokolwiek). Niniejszym przekazuje prawa autorskie do powyższego rozwiązania Szanownej Administracji Forum.
mrruuuAdmin
Żeby mieć tak jak chce to ustawiam sobie co chcę na maila a resztę na dinga, dinga sobie adblokuje i jest spokój. Ale chyba nie po to tego dinga wprowadzacie, żeby trzeba go było wyłączać.
Tak widzę to UI i jako twórca oprogramowania wiem, że można takie zrobić - i co ciekawe niewielkim nakładem:
_______________ Ding __ Poczta __ Ściana
Powiadomienie 1 __ [x] _____ [ ] ______ [x]
Powiadomienie 2 __ [ ] _____ [x] ______ [x]
Powiadomienie 3 __ [ ] _____ [ ] ______ [ ]
......
Proste, czytelne i wygodne. Każdy sobie ustawi co chce i czy chce. Dodatkowo banalnie rozszerzalne o kolejne formy powiadomień (gg albo cokolwiek). Niniejszym przekazuje prawa autorskie do powyższego rozwiązania Szanownej Administracji Forum.
Dobry pomysł. Do zrealizowania w przyszłości. A jak na razie (nie wiem czy był Pan programistą w korporacji), nadaje temu priorytet "do zrealizowania". Po poprawie wszystkich "bagów" i zaplanowanych zadaniach można się za to zabrać.
Niemniej jednak dziękuję za propozycję!
Admin A jak na razie (nie wiem czy był Pan programistą w korporacji), nadaje temu priorytet "do zrealizowania". Po poprawie wszystkich "bagów" i zaplanowanych zadaniach można się za to zabrać.
Na bycie "w" korporacji jestem za drogi. Ale robiłem już projekty dla korporacji.
Wiem jak jest ze statusami i obiegiem informacji w firmie tego typu.
Jak dobrze pójdzie to może się uda po Świętach.
Wielkanocnych ;-)
2013 :-))
O ile po drodze gdzieś nie zaginie sens tego przekazu ;-)))
Przy okazji - zliczanie postów w wątkach dalej cierpi na "chwilową niedyspozycję bazy".
Pozdrawiam
mrruuuAdmin A jak na razie (nie wiem czy był Pan programistą w korporacji), nadaje temu priorytet "do zrealizowania". Po poprawie wszystkich "bagów" i zaplanowanych zadaniach można się za to zabrać.
Na bycie "w" korporacji jestem za drogi. Ale robiłem już projekty dla korporacji.
Wiem jak jest ze statusami i obiegiem informacji w firmie tego typu.
Jak dobrze pójdzie to może się uda po Świętach.
Wielkanocnych ;-)
2013 :-))
O ile po drodze gdzieś nie zaginie sens tego przekazu ;-)))
Przy okazji - zliczanie postów w wątkach dalej cierpi na "chwilową niedyspozycję bazy".
Pozdrawiam
No to się w takim razie dobrze rozumiemy. Będzie szybciej niż Wielkanoc 2013 :P
Napisał(a): rroball -
mrruuuAdmin
...
pewnie dlatego że Ding ma swoje powiadomienia na email
Co to jest Ding?
Zgłoś do usunięcia | Link
Ding to narzędzie, ułatwiające dotarcie do informacji, które Cię interesują. Wchodząc na Ding.pl znajdziesz powiadomienia o nowych artykułach na Interia.pl z interesujących Cię kategorii, komentarzach do nich, a także powiadomienia związane z Forum.
Wejdź w Ustawienia Konta Interia, a następnie w Ustawienia Forum i Powiadomienia, aby wybrać, o czym chcesz być informowany poprzez Dinga. Może to być:
- dodanie odpowiedzi w obserwowanych przez Ciebie tematach,
- dodanie nowego tematu w ulubionym forum,
- dodanie odpowiedzi w Twoim temacie,
- dodanie nowego tematu przez znajomego,
- dodanie nowej odpowiedzi przez znajomego,
- prywatne wiadomości,
- ostrzeżenia.
Do Dinga masz też dostęp z dowolnego miejsca portalu - klikając ikonkę Dinga, która znajduje się u góry strony, rozwiniesz podręczną listę ostatnich wiadomości.
Więcej szczegółowych informacji o Dingu znajdziesz na stronie Ding.pl w zakładce Pomoc.