Reklama

Co to jest Ding? (15)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 903

Co to jest Ding?

Napisał(a): lidia -

Ding to narzędzie, ułatwiające dotarcie do informacji, które Cię interesują. Wchodząc na Ding.pl znajdziesz powiadomienia o nowych artykułach na Interia.pl z interesujących Cię kategorii, komentarzach do nich, a także powiadomienia związane z Forum.

Wejdź w Ustawienia Konta Interia, a następnie w Ustawienia Forum i Powiadomienia, aby wybrać, o czym chcesz być informowany poprzez Dinga. Może to być:
- dodanie odpowiedzi w obserwowanych przez Ciebie tematach,
- dodanie nowego tematu w ulubionym forum,
- dodanie odpowiedzi w Twoim temacie,
- dodanie nowego tematu przez znajomego,
- dodanie nowej odpowiedzi przez znajomego,
- prywatne wiadomości,
- ostrzeżenia.

Do Dinga masz też dostęp z dowolnego miejsca portalu - klikając ikonkę Dinga, która znajduje się u góry strony, rozwiniesz podręczną listę ostatnich wiadomości.

Więcej szczegółowych informacji o Dingu znajdziesz na stronie Ding.pl w zakładce Pomoc.

INTERIA.PL

Re: Co to jest Ding?

Napisał(a): mrruuu -

A jak mam zrobić, żeby NIE być powiadamiany o tym, czego nie chcę?
Bo wybór mam poczta lub ding, a wolałbym wybrać "żadne z powyższych".

Podobnie jeżeli idzie o powiadomienia w profilu - chciałbym mieć wpływ na to, co się tam pokazuje a nie mam.

Napisał(a): Admin -

mrruuu A jak mam zrobić, żeby NIE być powiadamiany o tym, czego nie chcę?

Podobnie jeżeli idzie o powiadomienia w profilu - chciałbym mieć wpływ na to, co się tam pokazuje a nie mam.

Wybrać powiadomienia e-mail i "Nie powadamiaj".

Admin

W ten sposób wyłączam wszystkie, a niektóre bym chciał.
Na email w szczególności.
Na przykład - chciałbym dostawać na email powiadomienia o wiadomościach i żadne inne nigdzie poza tym. A właściwie to chciałbym je i na email, i na dinga. Da się?

Co z powiadomieniami na profil ? Da się je zrobić konfigurowalne?

mrruuu

Admin

W ten sposób wyłączam wszystkie, a niektóre bym chciał.
Na email w szczególności.
Na przykład - chciałbym dostawać na email powiadomienia o wiadomościach i żadne inne nigdzie poza tym. A właściwie to chciałbym je i na email, i na dinga. Da się?

Co z powiadomieniami na profil ? Da się je zrobić konfigurowalne?

No przecież można sobie ustawić o czym się chce być powiadamianym i w jaki sposób: http://forum.interia.pl/moj-profil/ustawienia/powiadomienia. Wybieramy sobie czy e-mail czy Ding (albo rybki albo akwarium :P) i o czym, lista jest ww. linku.

Co do ściany to na razie nie planujemy zmian odnośnie jej konfiguracji (w sensie o czym i kiedy). Może w przyszłości po II etapie rozbudowy forum (co w II etapie będzie jest tutaj opisane).

Pozdrawiam!

Admin
No przecież można sobie ustawić o czym się chce być powiadamianym i w jaki sposób: http://forum.interia.pl/moj-profil/ustawienia/powiadomienia. Wybieramy sobie czy e-mail czy Ding (albo rybki albo akwarium :P) i o czym, lista jest ww. linku.

Rozumiem, że na oba na raz się nie da. Ciekawe czemu.

Żeby mieć tak jak chce to ustawiam sobie co chcę na maila a resztę na dinga, dinga sobie adblokuje i jest spokój. Ale chyba nie po to tego dinga wprowadzacie, żeby trzeba go było wyłączać.
Tak widzę to UI i jako twórca oprogramowania wiem, że można takie zrobić - i co ciekawe niewielkim nakładem:
_______________ Ding __ Poczta __ Ściana
Powiadomienie 1 __ [x] _____ [ ] ______ [x]
Powiadomienie 2 __ [ ] _____ [x] ______ [x]
Powiadomienie 3 __ [ ] _____ [ ] ______ [ ]
......

Proste, czytelne i wygodne. Każdy sobie ustawi co chce i czy chce. Dodatkowo banalnie rozszerzalne o kolejne formy powiadomień (gg albo cokolwiek). Niniejszym przekazuje prawa autorskie do powyższego rozwiązania Szanownej Administracji Forum.

mrruuu

Admin

Żeby mieć tak jak chce to ustawiam sobie co chcę na maila a resztę na dinga, dinga sobie adblokuje i jest spokój. Ale chyba nie po to tego dinga wprowadzacie, żeby trzeba go było wyłączać.
Tak widzę to UI i jako twórca oprogramowania wiem, że można takie zrobić - i co ciekawe niewielkim nakładem:
_______________ Ding __ Poczta __ Ściana
Powiadomienie 1 __ [x] _____ [ ] ______ [x]
Powiadomienie 2 __ [ ] _____ [x] ______ [x]
Powiadomienie 3 __ [ ] _____ [ ] ______ [ ]
......

Proste, czytelne i wygodne. Każdy sobie ustawi co chce i czy chce. Dodatkowo banalnie rozszerzalne o kolejne formy powiadomień (gg albo cokolwiek). Niniejszym przekazuje prawa autorskie do powyższego rozwiązania Szanownej Administracji Forum.

Dobry pomysł. Do zrealizowania w przyszłości. A jak na razie (nie wiem czy był Pan programistą w korporacji), nadaje temu priorytet "do zrealizowania". Po poprawie wszystkich "bagów" i zaplanowanych zadaniach można się za to zabrać.

Niemniej jednak dziękuję za propozycję!

Admin A jak na razie (nie wiem czy był Pan programistą w korporacji), nadaje temu priorytet "do zrealizowania". Po poprawie wszystkich "bagów" i zaplanowanych zadaniach można się za to zabrać.

Na bycie "w" korporacji jestem za drogi. Ale robiłem już projekty dla korporacji.

Wiem jak jest ze statusami i obiegiem informacji w firmie tego typu.
Jak dobrze pójdzie to może się uda po Świętach.
Wielkanocnych ;-)
2013 :-))
O ile po drodze gdzieś nie zaginie sens tego przekazu ;-)))

Przy okazji - zliczanie postów w wątkach dalej cierpi na "chwilową niedyspozycję bazy".

Pozdrawiam

mrruuu

Admin A jak na razie (nie wiem czy był Pan programistą w korporacji), nadaje temu priorytet "do zrealizowania". Po poprawie wszystkich "bagów" i zaplanowanych zadaniach można się za to zabrać.

Na bycie "w" korporacji jestem za drogi. Ale robiłem już projekty dla korporacji.

Wiem jak jest ze statusami i obiegiem informacji w firmie tego typu.
Jak dobrze pójdzie to może się uda po Świętach.
Wielkanocnych ;-)
2013 :-))
O ile po drodze gdzieś nie zaginie sens tego przekazu ;-)))

Przy okazji - zliczanie postów w wątkach dalej cierpi na "chwilową niedyspozycję bazy".

Pozdrawiam

No to się w takim razie dobrze rozumiemy. Będzie szybciej niż Wielkanoc 2013 :P

Napisał(a): rroball -

mrruuu

Admin

...

pewnie dlatego że Ding ma swoje powiadomienia na email

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Co to jest Ding?