Reklama

co warto zwiedzic w Gdansku? (10)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 158
INTERIA.PL

Re: co warto zwiedzic w Gdansku?

Napisał(a): Gość -

Gość Dwór Artusa , koncert w Oliwie, stary gdańsk , kosciół Mariacki :)

Koncerty w Oliwie: jest to Festiwal Muzyki Organowej. Koncerty odbywają się w Katedrze Oliwskiej w każdy wtorek i piątek o godz. 20.00 Bilet normalny kosztuje 18.00zł. Przed koncertem można zwiedzić park oliwski i Pałac Opatów.

Miłego pobytu.

Do Trójmiasta dobrze jest przyjechać także przy okazji jakieś imprezy typu FETA - Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych, Opener, Cuda Wianki. Wtedy zyskasz dodatkowe atrakcje dla Twojego partnera. Jeżeli chcecie zobaczyć jak najwięcej, to na pewno warto: Starówkę ( ul. Długa, Mariacka ), deptak wzdłuż Motławy, w Hotelu Gdańsk jest Browar - z warzonym na miejscu piwem! Do tego w Gdańsku jest ZOO, które dobrze zwiedzić, kościoły na Starym Mieście, Kuźnia Wodna w Oliwie. Do Gdyni też warto zagościć ( komunikacja skmką jest szybka ), tam jest duże Oceanarium,Skwer, Klif na plaży robi wrażenie. W Sopocie natomiast na pewno Monciak, nowo wybudowany Dom Zdrojowy, Molo. Sopot ma wiele romantycznych miejsc:) To chyba na tyle:) Powodzenia i udanego zwiedzania!

Będąc w Gdańsku warto wybrać się na Wyspę Sobieszewską. Piękne malownicze miejsce, tętniące ekologią, spokojem i czystością. My będąc tam zatrzymaliśmy się w Hotelu Renusz - całkiem ciekawa okolica, wszędzie blisko.

Je niestety była w Trójmieście jedynie przejazdem i wszystkie 3 miasta zwiedzałam w przyspieszonym tempie, ale jeśli szukacie fajnego miejsca na posiłek, to warto zerknąć najpierw na serwis pogodzinach.pl - ja tam sprawdzałam recenzje restauracyjne :) I opłaciło się :)

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: co warto zwiedzic w Gdansku?