Re: co warto zwiedzic w Gdansku?
Napisał(a): Gość -
dodam ze jedziemy tylko na 4 dni. moj partner chcialby sprobowac typowo polskiego(gdanskiego) jedzenia. z gory serdecznie dziekuje.
Park w Oliwie :)
Dwór Artusa , koncert w Oliwie, stary gdańsk , kosciół Mariacki :)
Gość Dwór Artusa , koncert w Oliwie, stary gdańsk , kosciół Mariacki :)
Koncerty w Oliwie: jest to Festiwal Muzyki Organowej. Koncerty odbywają się w Katedrze Oliwskiej w każdy wtorek i piątek o godz. 20.00 Bilet normalny kosztuje 18.00zł. Przed koncertem można zwiedzić park oliwski i Pałac Opatów.
Miłego pobytu.
Piękne Kościoły i Stocznię.
polecam muzeum bursztynu i wystawa drogi do wolności.a restauracja...hmm...pod łososiem no i tawerna dominikańska.
Do Trójmiasta dobrze jest przyjechać także przy okazji jakieś imprezy typu FETA - Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych, Opener, Cuda Wianki. Wtedy zyskasz dodatkowe atrakcje dla Twojego partnera. Jeżeli chcecie zobaczyć jak najwięcej, to na pewno warto: Starówkę ( ul. Długa, Mariacka ), deptak wzdłuż Motławy, w Hotelu Gdańsk jest Browar - z warzonym na miejscu piwem! Do tego w Gdańsku jest ZOO, które dobrze zwiedzić, kościoły na Starym Mieście, Kuźnia Wodna w Oliwie. Do Gdyni też warto zagościć ( komunikacja skmką jest szybka ), tam jest duże Oceanarium,Skwer, Klif na plaży robi wrażenie. W Sopocie natomiast na pewno Monciak, nowo wybudowany Dom Zdrojowy, Molo. Sopot ma wiele romantycznych miejsc:) To chyba na tyle:) Powodzenia i udanego zwiedzania!
Będąc w Gdańsku warto wybrać się na Wyspę Sobieszewską. Piękne malownicze miejsce, tętniące ekologią, spokojem i czystością. My będąc tam zatrzymaliśmy się w Hotelu Renusz - całkiem ciekawa okolica, wszędzie blisko.
Je niestety była w Trójmieście jedynie przejazdem i wszystkie 3 miasta zwiedzałam w przyspieszonym tempie, ale jeśli szukacie fajnego miejsca na posiłek, to warto zerknąć najpierw na serwis pogodzinach.pl - ja tam sprawdzałam recenzje restauracyjne :) I opłaciło się :)
co warto zwiedzic w Gdansku?
Zgłoś do usunięcia | Link
czesc wszystkim. wraz ze swoim partnerem jedziemy zwiedzic Gdansk. chcialabym sie pochwalic ale niestety nie bylam nigdy w Gdansku. czy ktos moglby mi pomoc? :)