Reklama

Czasza do oświetlania tła (7)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 67

Czasza do oświetlania tła

Napisał(a): dolceandvita -

Jestem na etapie rozbudowywania swojego studio i chciałam zwłaszcza do białego tła zainwestować w jakąś fajną lampę, która mi je oświetli np. żebyzająć się fotografią bezcieniową, albo żeby efektywne oświetlenie tła bez
niepotrzebnego doświetlania planu przedniego.
Znalazłam taką specjalną lampę Quantuum:
www.quantuum.pl/detal.php?id=1113〈=pl&curr=PLN
czy jest tu ktoś kto zna się na tym i powie mi czy warto w to inwestować?

INTERIA.PL

Re: Czasza do oświetlania tła

Napisał(a): Gość -

Jeśli chcesz fajnie wymodelować światło, to w fotografii portretowej i modowej bardzo dobrze sprawdza się nakładka beauty dish, szczególnie z dodatkową końcówką typu honey comb - wtedy światło wychodzi przefiltrowane przez taką drobną kratkę, efekt jest niezły :) Obie rzeczy możesz kupić np. na foto-tip.pl, warto tam zajrzeć, jak trzeba zrobić większe zakupy foto.

Napisał(a): dolceandvita -

Jednak prawdopodobnie zdecyduję się na czaszę, o której pisałam na początku i której link podałam w Quantuum :) Poczytałam o tym, trochę wstrzymałam się z zakupem ale jednak finalnie zdecydowałam się na to. NudleNudle dzięki za propozycję! Rozważyłam to ale jednak do fotografii jaka mnie interesuje bardziej przyda mi się tamta czasza :)

Napisał(a): krobiel -

a ja chciałbym sobie kupić jakiś zestaw oświetlenia do swojego domowego studio.

Posiadam do swojego aparatu lampę Nikon SB-700.
Brakuje mi trochę jeszcze światła z dwóch stron - chciałbym wyeliminować cienie.

Czy taki zestaw jest w ogóle warty zachodu?

http://allegro.pl/z075-zestaw-oswietleniowy-125w-600w-5500k-230cm-i1837628291.html

Ja swego czasu trochę fotografowałem i według mnie czasza, którą podsyłasz jest dobrej jakości i godna uwagi, pracowałem w studiu na sprzęcie Quantuum i mogę polecić w 100%.

Wiesz, może zanim w nią zainwestujesz to spróbuj wypożyczyć w www.camrent.pl . Tam firmy mogą wypożyczać sprzęt fotograficzny, więc może najpierw spróbuj tam, żeby nie przepłacać :).

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czasza do oświetlania tła