Reklama

Czy boicie się kościelnej ekskomuniki? (105)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 32

Czy boicie się kościelnej ekskomuniki?

Napisał(a): Gość -

Skoro prezydent się nie boi to my też nie powinniśmy. Wiele par marzy o dziecku i gdyby ich ostatnią szansą na dziecko było In Vitro to zapewne nie przejmowaliby się jakimiś kościelnymi groźbami. Nie żyjemy w średniowieczu aby bać się wiecznego potępienia bo tam mówi kler. I tak wydaje mi się, że skończy się tylko na groźbach, a ustawa o In Vitro i tak zostanie uchwalona i wejdzie w życie.

A Wy balibyście się ekskomuniki kościelnej?
Czy ktoś z Was zdecydował by się na metodę in vitro mimo potępienia ze strony Kościoła?

INTERIA.PL

Re: Czy boicie się kościelnej ekskomuniki?

bzdura !!! Kościołowi chodzi o kasę - Jak biskupi zadeklarują ubóstwo to ja się nawrócę a teraz aż przykro patrzeć na tę bandę pazernych pasibrzuchów - fe !

Ubawiłem się ,katabasy tkwią w średniowieczu i sądzą współcześnie żyjący rozsądny człowiek uwierzy w ich bajki -oni mówią o Bogu w którego sami nie wierzą.

dlaczego czarnuchy nie modla się o spermę jaką spuszczają do muszli klozetowej jak sie onanizują i gwałcę dzieci to wtedy im nie szkoda spermy. Choć chyba jest ona nic nie warta ale zawsze.

NIEKTÓRZY TAK SIĘ ONANIZUJĄ, ŻE IM SIĘ RĘCE NA STAROŚĆ TRZĘSĄ. Ta czarna mafia mało że okradają to jeszcze chcieli by rządzić, dlaczego nie wyjaśnią ludziom dlaczego wymordowani tylu mądrych ludzi łapami Inkwizycji. Czy wyobrazacie sobie jak by ta mafia dorwała sie do władzy ?. Talibowie to pryszcz

Nie, nie nie i jeszcze raz nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nawet dzisiaj mogą mnie ekskomunikować i wszystkich moich znajomych z którymi o tym rozmawiałem. A jak tak dalej pójdzie to Kościół będzie musiał ekskomunikować 80 % społeczeństwa i Polska przestanie być krajem katolickim. Katolikami zostaną tylko nieliczni zacofani. Bo postępu się nie zatrzyma i kościół też go nie zatrzyma. !!!

Stanowcze dość dla kościoła tyrani i zabobonów.Oni nas zniewalają powołując się na boga od którego dawno odeszli.Rozkradają to państwo nie oglondając się na moralność i etykę.Kościół katolicki w Polsce można zdefiniowować jako nowotwór złośliwy toczący ten kraj.CZAS GO WYCIĄĆ!!!!!!!!!!!!!!

Nie!!! Właśnie od pewnego czasu zainteresowana jestem protestantyzmem, bo w Boga wierze, ale na pewno nie w kościół katolicki i już postanowiłam, że sama się z tej ich nienormalnej organizacji wypisuje (mam 45 lat). Pozdrawiam rozsądnych :)

Nie boję się kościelnej ekskomuniki, ponieważ Kościół powszechny prawdosławny dobra i mądrości oficjalnie popiera aby rodzenie własnych dzieci także sposobem in vitro był prawnie dostępny małżeństwom, którym jest to potrzebnie przydatne.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy boicie się kościelnej ekskomuniki?