Reklama

Czy ćwiczenia na siłowni hamują wzrost? (25)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 798

Czy ćwiczenia na siłowni hamują wzrost?

Napisał(a): Gość -

Czytałem różne artykuły o wzroście i są różne poglądy na ten temat. Jedni mówią, że może zmniejszyć wzrost a inni, że siłownia nie hamuje wzrostu. Jak to jest NAPRAWDĘ? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

INTERIA.PL

Re: Czy ćwiczenia na siłowni hamują wzrost?

nie zawsze ale do pewnego wieku a dokładnie do 16 roku życia ja zaczęłem ćwiczyć w piątej klasie podstawówki <wytrzymałościowo na dolne partie mięśni, na brzuch i mięśnie ramion> mam metr siedemdziesiąt na stołku i w cylindrze ale efekty są i nie ma regóły czy ćwiczy się na siłowni ja żadko kiedy ćwiczyłem na siłowni ale są pewne defekty co do wzrostu lekarze zarzucaja mi to że za wcześnie zaczełem ale ja tam nie żałuje:)

Nie przeginaj z cięzarem to ci napewno nie zahamują wzrostu. Ja mam 17 lat i 187 cm a ćwicze od drugiej gimnazjum. Nie rób tylko ćwiczń obciązających kregosłup np martwe ciągi czy przysiady ze szatngą i bedzie git.

mawiają tez czasem duża klatka mały ptaszek, Ale czy widok dobrze zbudowanego faceta ( nie trzydrzwiowej szafy) nie wzbudza zainteresowania wśród kobiet ???

Ćwiczenia powodują podniesienie poziomu testosteronu w organiźmie zarówno u dziecka,nastolatka jak i dorosłego faceta, zwiekszony poziom testosteronu powoduje aktywacje progową mechanizmu związanego z zabudowywaniem tkanki kostnej, prosto mówiąc jak masz 1,5 m i zaczniesz ćwiczyć więcej niż zwykle granie w noge czy bieganie to juz zaduzo nieurośniesz, co do kurczenie sie (jakis matol o tym wspomnial) to niema takiego zjawiska przy prawidlowych cwiczeniach szczegulnie obciazających kręgosłup, najwyzej sie bedziesz garbic lub urosniesz w barach wiec optycznie mozesz sie skrucic :)

chemik_sholler

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy ćwiczenia na siłowni hamują wzrost?