Reklama

Czy ćwiczenia na siłowni hamują wzrost? (25)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 798

Re: Czy ćwiczenia na siłowni hamują wzrost?

Napisał(a): Gość -

ja mam 15 lat i 175 cm wzrostu i nadal rosne a na siłowni ćwicze gdzieś od podstawówki. myśle ze to czy sie urośnie po prostu zależy od dobrze dobranego planu ćwiczeń i dobrej diety (bez żadnych odzywek anboli i ''koksu'').

INTERIA.PL

Napisał(a): marasbone -

Zgadzam się, plan treningowy to podstawa, a będąc w wieku, kiedy organizm się stale rozwija należy unikać ćwiczeń, które bardzo obciążają kręgosłup w pionie. Może dojść przez to do zwyrodnienia kręgosłupa, odkształcenia poszczególnych kręgów, więc lepiej przysiadów ze sztangą, martwego ciągu i wypychu sztangi na barki nie stosować, tylko zastąpić je obciążeniem własnego ciała.

To głupota... ŻADNE ćwiczenia nie hamują wzrostu... ktoś jakieśgłupoty na forum pisał..

sterydy hamują wzrost a nie ćwiczenia na siłowni.
---
http://www.norkop.com.pl Stoły bilardowe Norkop

Mam 14lat 163 wzrostu a 56kg waga i nie wiem czy powinienem zacząć ćwiczyć na siłowni , jestem dosyć dobrze zbudowany ale z tego co czytałem to niektóre ćwiczenia hamują różne są poglądy, Wiec powinienem chodzić na siłkę lubię wyciskać itd itp...

ja mam prawie 17lat, i 169cm wzrostu, na siłowni cwicze już ok 9miesięcy, i coś się obawiam ze teraz wogóle nie rosne, rok temu miałem 168, to ten 1cm wydaje mi się za mało, tara ma 170 wzrostu, a mama ok 160, da się coś zrobic zebym jeszcze urósł?, moge zrezygnowac z martwego ciągu, no i zacząć się podciągac wiecej na drążku, bo słyszałem ze to pomaga, polecicie jeszcze coś, chciałbym mieć 175-177 jest taka możliwość? nie pale, ale niestety pije alkohol, no i kawe też lubie, zrezygnować z tego też moge, naprawde mi zależy.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy ćwiczenia na siłowni hamują wzrost?