Re: Czy fotografii można nauczyć się samemu?
Napisał(a): Gość -
Myślę że można, ale jest to krzyżowa droga:]
2 miesiące temu miałam okazje pojawić się na Kursie Obsługi Aparatu i Podstaw Fotografii. Kurs weekendowy sobota teoria w niedziele była praktyka. Na kursie panowała taka niesamowita atmosfera, że przy odbiorze dyplomu miałam świeczki w oczach ze szczęścia i żalu, że kurs dobiegł końca. Nareszcie potrafię robić zdjęcia dobrze naświetlone:D
Warto zobaczyć relacje filmowe na stronce fotokursów, gdyż jak sama się przekonałam te filmy i wypowiedzi faktycznie powstają podczas trwania kursu:D
Gorąco polecam i pozdrawiam całą ekipę FOTOKURSÓW :D
WSZYSTKIEGO można nauczyć się samemu :) wystarczą tylko chęci :)
mój brat studiował historię sztuki, a jest grafikiem komputerowym i robi gry ( i to bez żadnych kursów)
mam znajomą, która sama nauczyła się włoskiego :)
WSZYSTKO JEST KWESTIĄ CHĘCI I MOTYWACJI :)
Wow, na pokazie będą obecni wszyscy najważniejsi ludzie świata mody, mediów i rozrywki. Chyba warto się przejść chociażby po to aby zobaczyć się z gwiazdami mody :)
Napisał(a): dolceandvita -
Według mnie... TAK pod jednym warunkiem... Że ma się poparcie teorii praktyką. Bardzo ciężko się uczyć fotografii 'z książek' a najlepszą metoda jest czytanie danego rozdziału (np. załóżmy o świetle) z aparatem w ręku gdzieś na dworze (albo nawet w domu) i robienie zdjęć przy różnych parametrach (opisanych w książce) i sprawdzanie jak to wychodzi na zdjęciu. Dzięki temu potem instynktownie nauczysz się intuicyjnie operować aparatem i dobierać parametry tak aby zrobić dobre zdjęcie.
Gość Wow, na pokazie będą obecni wszyscy najważniejsi ludzie świata mody, mediów i rozrywki. Chyba warto się przejść chociażby po to aby zobaczyć się z gwiazdami mody :)
Ja też idę na Plac Zamkowy dzisiaj, ładna pogoda to warto skorzystać z okazji, nawet jak nic nie wygram to mogę cenne doświadczenia zdobyć i przy tym dobrze się bawić :)
Gość wysarczy miec dobry aparat a dobre zdjecie beda sie same robily. niech sie pochwalą ci niby fotograficy zdjeciami z aparatu za np 300zl.
Proszę bardzo...
[IMG]http://i45.tinypic.com/nclbaw.jpg[/IMG]
Aparat to nie wszystko...
Gość wysarczy miec dobry aparat a dobre zdjecie beda sie same robily. niech sie pochwalą ci niby fotograficy zdjeciami z aparatu za np 300zl.
A ja całe swoje życie myślałem, że to fotograf robi zdjęcie, a nie aparat...
Dobrzy zawodowi fotograficy nigdy najczęściej nie byli na kursie, a tym bardziej na w szkole fotograficznej, niech to będzie wskazówką dla ciebie ;)
Do robienia dobrych zdjęć potrzebne jest wyczucie, które się ma albo nie. Często niejeden amator robiący zdjęcia aparacikiem za 500zł robi ładniejsze zdjęcia od "zawodowców"
Napisał(a): dolceandvita -
kiepska teoria z tym, że wystarczy dobry aparat a zdjęcia sie będą dobrze robiły, może i technicznie będą dobre ale kadry będą banalne więc cóż.. ;)
Zgłoś do usunięcia | Link
Oczywiście że tak, wystarczy chęci i czasuu :)