Re: Czy Hezbollah to na pewno terrorysci??
Napisał(a): Gość -
Hezbollah są terrorystami na 100%
Nie zamierzam się wymądrzać, ale chyba brakuje tu czegoś takiego jak definicja terroryzmu. Poza tym punkt widzenia zależny jest od punktu siedzenia. Dla Niemca działania polskich partyzantów były działaniami terrorystycznymi. Tak samo działania Żydów- powstańców w getcie. Ja się nie znam na polityce, ale czasem czytuje political fiction, np Toma Clancy . Teraz okazał się Poszukiwany żywy i martwy. Wiem, że to tylko literatura, ale sporo można się dowiedzieć. O islamskich terrorystach również.
Nie wiem czy w Hezbollah sa terrorysci ale bez watpienia sa tam przede wszystkim antysyjonisci. Aczkolwiek duze prawdopodobienstwo istnieje, ze troche syjonistow lub prosyjonistow w tej organizacji na uslugach Izraela istnieje.
Zgłoś do usunięcia | Link
Słyszałem że bojownicy hezbollahu ustawiali wyrzutnie rakiet, którymi strzelali do Izraelczyków na domach chrześcijan ryzykując, ich życie w momencie odwetu. Co wy na to? Ja uważam, że na początku ta organizacja działała w dobrej wierze, w obonie suwerenności Libanu, ale ich metody są cokolwiek kontrowersyjne... choć z drugiej strony, czy mały chłopiec może wygrać z wielkim dresiarzem grając czysto?