Re: Czy jechać teraz do Egiptu ?
Napisał(a): Gość -
Zdecydowanie jechać. Oprócz demonstrantów, policji i wojska czekają na turystów rekiny. Powodzenia.
Tylko idioci zaryzykują życie dla przyjemności.
ja byłam i wiem że jężeli się nigdzie nie wychodzi poza hotel wczasowy to nic nie grozi i ja bym na pewno pojechała gdybym miała wykupioną wycieczke
MSZ stwierdził BARDZO dyplomatycznie, zeby zachować "daleko idąco ostrożność" co oznacza, żeby W OGÓLE NIE JECHAĆ!
Gość ja byłam i wiem że jężeli się nigdzie nie wychodzi poza hotel wczasowy to nic nie grozi i ja bym na pewno pojechała gdybym miała wykupioną wycieczke
To chore jechać na wczasy i nie wychodzić poza hotel wczasowy. Jesteś popaprana!
lepiej odpuścić sobie teraz egipt czy tunezję.nie wiadomo co tam się będzie działo.
GośćGość ja byłam i wiem że jężeli się nigdzie nie wychodzi poza hotel wczasowy to nic nie grozi i ja bym na pewno pojechała gdybym miała wykupioną wycieczkeTo chore jechać na wczasy i nie wychodzić poza hotel wczasowy. Jesteś popaprana!
Ty chyba nigdy nie byłeś w Egipcie ani w żadnym kurorcie. Tam człowieku nie trzeba wychodzić poza hotel bo hotel w tych krajach to nie "Ewunia" w Krynicy Morskiej czy inne nasze domki nad Morzem Bałtyckim, gdzie po piwo trzeba jechać do Biedronki hihi. W kurorcie masz wszystko, plaża, kilka basenów, park wodny, fitness, sauna, restauracje (kilka), bary,(drinki przynoszą Ci do leżaka wystarczy one dolar), rozrywka, dyskoteki, kino, apteka, lekarz, sklepy. Co jeszcze Ci trzeba? Wychodzić na miasto, gdzie nie ma nic prócz śmieci? Polecam Jungle Aquapark Hurgada Egipt :)
Gość ja byłam i wiem że jężeli się nigdzie nie wychodzi poza hotel wczasowy to nic nie grozi i ja bym na pewno pojechała gdybym miała wykupioną wycieczke
jaka to przyjemnośc siedziec w hotelu? w dodatku za granicą gdzie nie bywa się na co dzień.
przyjemnością jest zwiedzanie. dlatego wybieram zawsze objazdy:), ale jak kto woli
Sprawdź w fimie ubezpieczającej twój wyjazd, czy beDa leczyc, sprowadzac do kraju chorego lub zwłoki- to najwazniejsze.
taka opinie pobierz na PISMIE
Zazwyczaj na wczasy to nie jedziesz do Kairu czy Aleksandrii. W Sharmie jest chyba spokojnie. Tym bardziej że na synaju to są same kurorty i wątpie żeby były tam demonstracje.
Czy jechać teraz do Egiptu ?
Zgłoś do usunięcia | Link
Egipt, zawsze był celem urlopowych podróży dla Polaków, część osób pewnie już jakiś czas temu wykupiła wycieczkę na zbliżające się dni, tygodnie.
Niestety Egipt nie jest już tak spokojnym miejscem jak kiedyś. Na początku stycznia zamach przed kościołem w Aleksandrii. Aktualnie odbywają się tam brutalnie tłumione demonstracje przeciwko prezydentowi.
Czy turystom coś grozi? Czy można jeszcze bezpiecznie wyjechać w tamten rejon? Co zrobić jeśli mamy już wykupioną wycieczkę, zrezygnować czy zaryzykować ?