Re: Czy ktoś jeszcze chodzi do teatru?
Napisał(a): Gość -
no nie wiem ja bylam miesiac temu i byla sala, osobiscie terz chodze do teatru w ktorym sa spektakle dla dzieci i tam rowniez jest sala zawsze pelna
JASNE!! W KRAKOWIE DOSTAĆ BILET NA DOBRĄ SZTUKĘ GRANICZY Z CUDEM, NA SŁABSZE TEŻ JEST PEŁNA WIDOWNIA. TEATR ŻYJE!!
TAK !!! AKTOR PO GAZE !!!
szalone nozyczki, teatr bagatela ! coś genialnego !
często chodzę do teatru, jest mnóstwo świetnych przedstawień z naprawdę dobrą obsadą aktorską i nie widziałam zbyt dużo wolnych miejsc na widowni, a młodzież "unika teatru" przede wszystkim ze względu na fascynację filmami z komputerowymi efektami specjalnymi, które łatwo obejrzeć w sieci oraz ze względu na różnicę w cenie biletu: kino 20 zł, teatr 100 zł.
uwielbiam teatr i mam 18 lat:)
http://www.teatr-zeromskiego.com.pl/aktualnosci/id/66
chętnie chodziłabym do teatru , ale zwyczajnie mnie na to nie stać.90-100 zł. za bilet , to jest nie dla mnie.Jestem emerytką.
Pewnie, ze ludzie chodzą!! i to masa ludzi. i potwierdzam, że w Krakowie jest tak jak napisał przedmówca. ja odkryłam teatr niedawno... na koncercie:) w krakowskiej grotesce jest seria koncertów "muzyka jest kobietą", w marcu ma się odbyć premiera "kobiety kontratakują" - teatr to nie miejsce, gdzie się nudzi. to tak jak w kinie, tyle ze od wydarzeń nie oddziela cie szklany ekran - praktycznie możesz w nich uczestniczyć. poza tym widać, ze teatrom zależy na widzach. chociażby groteska, która od zawsze kojarzyła mi się z teatrem dla dzieci, a tutaj miła niespodzianka:) widać, ze ludzie pracujący tam są otwarci na potrzeby widzów i starają się naprzeciw nim wyjść. i trafiają w gusta bo na koncercie, na którym byłam (Lipnicka&Porter) było pełno ludzi. fajnie, ze jeszcze się ludziom chce:)
Czy ktoś jeszcze chodzi do teatru?
Zgłoś do usunięcia | Link
Wydaje mi się, że najlepsze czasy teatru są już za nami, osobiście już od kilku lat nie byłam na żadnym spektaklu. Ciągle tłumaczę się brakiem czasu i zabieganiem, a jednak zdarza mi się sporadycznie wybrać do kina. Pamiętam jednak czasy kiedy zdarzało mi się tam bywać nawet kilka razy w miesiącu.
Młodzież unika teatru jak ognia, stąd na przedstawieniach widać tylko nieco dojrzalsze twarze, czy to znaczy, że kiedy oni przeminą przeminie także i teatr ?
Czy ktoś jeszcze chodzi do teatru, dla czystej przyjemności ?
Jak przekonać młodzież do tego typu rozrywki ?