Reklama

Czy ktoś pamięta jeszcze o Deep Purple? (609)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 15

Czy ktoś pamięta jeszcze o Deep Purple?

Napisał(a): Gość -

Czy są jeszcze osoby pamięatjaće o tym fantastycznym rockowym zespole? Na pewno każdy zna jeden utwór : Smoke On The Water. Grupa powstała w 1969r. w Londynie. Dzisiejszy skład tworzy pięciu Panów : Ian Gillan ( woklaista), Steve Morse ( gitarzysta), Roger Glover ( basista). Ian Paice ( perkusista), Don Airey (klawiszowiec). Zapraszam wszystkich do pogłębiania wiedzy o tym świetnym zespole. Dodam jeszcze, że swojego czasu nba koncertach grał po 120 decybeli!!! Czemu zawdzięcza zapis w Księdze Rekordów Guinessa.:)

Post reklamowy INTERIA.PL
INTERIA.PL

Re: Czy ktoś pamięta jeszcze o Deep Purple?

Lubię Deep Purple, ale jakoś specjalnie się nimi nie zachwycam gdyż mam niestety tylko jedną płytę, świetną zresztą. Ale ogólnie zespół bardzo dobry.

jasne że pamięta, nawet na koncerty w Spodku jak były to chodzi :) i "nową" (już trochę minęło od premiery ostatniego krażka) płytę też zakupił.

Pewnie że pamiętam,a nawet powiem więcej mam płytę z ich muzyką i w tej chwili właśnie jej słucham.Pozdrawiam wszystkich fanów tego świetnego zespołu.

Linkin park !? a co to ? właśnie skończyłem oglądać koncert z montreaux , szkoda ,że bez Blackmore'a .Aczkolwiek Moorse też jest geniuszem.Pozdrawiam wszyskich purplowatych(for gillan fans only)
maiden71

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy ktoś pamięta jeszcze o Deep Purple?