456
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń32 tys.
  • Odpowiedzi99
  • Ocen na +130
456 ppt ?

Czy kurczaki w marketach są naszpikowane chemią (100)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re: Czy kurczaki w marketach są naszpikowane chemią

Napisał(a): ~gość -

Wielka katastrofa planowana jest na 2017 rok. Oficjalny program zniszczenia Niemiec i plany o trzeciej wojnie światowej [url=http://wolna-polska.pl/wiadomosci/wielka-katastrofa-planowana-2017-oficjalny-program-zniszczenia-niemiec-plany-o-trzeciej-wojnie-swiatowej-2016-11]http://wolna-polska.pl/wiadomosci/wielka-katastrofa-planowana-2017-oficjalny-program-zniszczenia-niemiec-plany-o-trzeciej-wojnie-swiatowej-2016-11[/url]

Re: Czy kurczaki w marketach są naszpikowane chemią

Napisał(a): Blandare51 -

~gość .
"Jak to jest z tym kurczakami? Z jednej strony słyszałam, że te kupowane w marketach są naszpikowane chemią. A z drugiej, że sklepy mają bardzo restrykcyjne przepisany na temat sprzedawanego mięsa. To jak to w końcu jest?" - Jak jest? Jak zawsze bylo: są uczciwi i nieuczciwi. Duzym sklepom, marketom nie oplaca sie kombinowac i tam bardziej przepisy sie przestrzega niz w malych sklepach....

Re: Czy kurczaki w marketach są naszpikowane chemią

Napisał(a): zbigniew1933 -

Blandare51
~gość .
"Jak to jest z tym kurczakami? Z jednej strony słyszałam, że te kupowane w marketach są naszpikowane chemią. A z drugiej, że sklepy mają bardzo restrykcyjne przepisany na temat sprzedawanego mięsa. To jak to w końcu jest?" - Jak jest? Jak zawsze bylo: są uczciwi i nieuczciwi. Duzym sklepom, marketom nie oplaca sie kombinowac i tam bardziej przepisy sie przestrzega niz w malych sklepach....
Druhu, drób jest faszerowany antybiotykami prewencyjnie a sterydami w celu jak najszybszego wzrostu,

Zrobiłem zdjęcie w supermarkecie... kurczak z chowu bez antybiotyków jako powód do dumy hodowcy.

Skoro inne opakowania drobiu takiego napisu nie posiadają, co może oznaczać jego brak?

Załączniki:

Re: Czy kurczaki w marketach są naszpikowane chemią

Napisał(a): Blandare51 -

zbigniew1933
Blandare51
~gość .
"Jak to jest z tym kurczakami? Z jednej strony słyszałam, że te kupowane w marketach są naszpikowane chemią. A z drugiej, że sklepy mają bardzo restrykcyjne przepisany na temat sprzedawanego mięsa. To jak to w końcu jest?" - Jak jest? Jak zawsze bylo: są uczciwi i nieuczciwi. Duzym sklepom, marketom nie oplaca sie kombinowac i tam bardziej przepisy sie przestrzega niz w malych sklepach....
Druhu, drób jest faszerowany antybiotykami prewencyjnie a sterydami w celu jak najszybszego wzrostu,

Zrobiłem zdjęcie w supermarkecie... kurczak z chowu bez antybiotyków jako powód do dumy hodowcy.

Skoro inne opakowania drobiu takiego napisu nie posiadają, co może oznaczać jego brak?

Zdjęcie
Zatem jest wybor! Pytanie pozostaje, czy mozna miec zaufanie do panstwa i organizacji konsumenckich, czy adnotacja o jakosci produktu jest zgodna z prawdą...
W sprzedazy jest masa drobiu bez oznaczenia (tzw. luz) bo niepaczkowanego... a tak nawiasem, Druhu, swojego czasu zalozylem watek "Rosnie stosowanie antybiotykow na europejskich fermach!":
http://forum.(...)2922232

Załączniki:

Re: Czy kurczaki w marketach są naszpikowane chemią

Napisał(a): ~gosc -

zbigniew1933]
Blandare51 [cytat kogo=~gość .
"Jak to jest z tym kurczakami? Z jednej strony słyszałam, że te kupowane w marketach są naszpikowane chemią. A z drugiej, że sklepy mają bardzo restrykcyjne przepisany na temat sprzedawanego mięsa. To jak to w końcu jest?" - Jak jest? Jak zawsze bylo: są uczciwi i nieuczciwi. Duzym sklepom, marketom nie oplaca sie kombinowac i tam bardziej przepisy sie przestrzega niz w malych sklepach....
Druhu, drób jest faszerowany antybiotykami prewencyjnie a sterydami w celu jak najszybszego wzrostu,

Zrobiłem zdjęcie w supermarkecie... kurczak z chowu bez antybiotyków jako powód do dumy hodowcy.Ja mam coś innego niech każda kobieta i tu chodzi o te młode kupi na targu kurczaka i ugotuje go porówna smak mięsa a może rosół zobaczy jak smakuje z kupionego w markecie gdzie to woda mętna jest i nic więcej trzeba włożyc masę mięsa wołowego jarzyny aby smak był jako taki/ te ze sklepu/ a z targu smak rosołu wyczuwa się już w gotowaniu i to jest ta różnica widac od razu jak gospodarz swoje kury chowa a jak te co są w sklepach na zamówienie różnica gołym okiem tu mięso białe i wodnite te z targu takie w kolorze tłuszczu żółtego.............wybrany
« Wróć do tematów
Do góry strony: Czy kurczaki w marketach są naszpikowane chemią