Re: Czy ludzie grają dla popisu czy dla pasji???
Napisał(a): Gość -
Ja uważam, że ludzie grają z pasji. No, może w mojej drużynie są sposoby na "lansowanie się" na aktywnym trybie życia, ale wydaje mi się, że znacznie bardziej w modzie jest teraz kupowanie fajnych ciuchów. Ja tej mody w sumie nie unikam :-D i zawsze kupuję na kosza ciuchy z New Balance, bo są wytrzymałe i ładne.
Ale generalnie sądzę, że ludzie grają bo lubią.
Niestety nie wszyscy...Dla mnie to oczywiste,że jeśli coś robię coś co sprawia mi autentyczna radość to nie ma w tym fałszu. Szkoda czasu na coś czego się nie kocha, prawda? A że przy okazji można się popisać i wywołać euforię u dziewczyn...
po co grać dla popisu koszykówka jest bardzo fajnym i widowiskowym sportem sam gram w kosza co prawda dopiero 3 lata ale nie wyobrażam sobie teraz że mógł bym to przerwać mam treningi 2x w tygodniu na weekendy mecze a i tak jest mi mało i wychodzę z chłopakami żeby sobie troszkę pożucać .
Jak grałem (bo już nie gram) to grałem przede wszystkim dla przyjemności. Czy ktoś gra dla popisu? No pewnie są ludzie, którzy się w ten sposób lansują :D I wyrywają laski ;-) mnie kiedyś po prostu jarała koszykówka, ale już nie jara. Teraz więcej gram w siatkę ;-)
Można by tutaj się kłócić jakie są powody tego, że ludzie grają w kosza. Ale myślę, że z tym sportem podobnie jak z innymi jest tak, że część gra dla popisu a część dla przyjemności. niemniej myślę, że każdy sport niezależnie od tego, jaki wybierzemy powinien być uprawiany z pasji i dla przyjemności, Bo jeśli będziemy uprawić sport, który nas nie cieszy to tylko się nie potrzebnie będziemy męczyć;/
o tym sam powinnaś wiedzieć powiem ci tyle jeśli bierzesz piłkę w łapę i idziesz na boisko żeby się pokazać co potrafisz porzucasz trochę wszyscy zobaczą jaka jesteś dobra i się zwijasz to chyba coś jest nie tak ja jak idę na boisko to się odprężam rzucam sobie całkowicie na luzie czasami się zagra jakiś meczyk ale robię to wszystko dla przyjemności a nie żeby się popisać.
Napisał(a): bandziorry -
to wszystko zależy o co się gra. zawodowcy traktują grę jako przyjemne z pożytecznym. amatorzy robią to dla rozrywki. Bardzo lubię oglądać koszykówkę na najwyższym poziomie, szkoda, że rzadko mam okazje (NBA jest słabo dostępne u nas w naszej telewizji) czasami wybiorę się na mecz w naszej lidze.
Napisał(a): marasbone -
Jeśli ktokolwiek uprawia sport dla popisu, to jest słaby i nie starczy mu zapału na długi czas. Ja trenuję przede wszystkim dla siebie, to walka ze mną i moim słabościami. A popisy to głównie porównywanie się ze słabszymi od siebie, a to żadna sztuka być lepszym od gorszych :)
Zgłoś do usunięcia | Link
Gra się dla pasji...gram w koszykówkę i jest to moją pasją, lubię grać i trenować...jak ktoś robi wsady to też nie robi tego dla popisu tylko to sprawia mu przyjemność...koszykówka to sport zespołowy, można nawiązać dzięki temu nowe znajomości...człowiek uczy się pracy w grupie, porozumienia między sobą...i na parkiet wychodzi się zawsze jako jedność, jako jedna dobra drużyna...nawet gdy się przegrywa przegrywają wszyscy...koszykówka to wspaniały sport:]