Re: Czy macie dosyć tematu Smoleńska?
Napisał(a): Gość -
Nie,nie mam dosyć...wręcz uwazam że tematu smoleńska nie ma w mediach..jest ciągła próba obrzydzenia ludziom tematu ,jak widzę skuteczna.
To rząd i sprzedajne media robią wszystko aby na słowo Smoleńsk przecietny obywatel dostawał obrzydzenia,
jak widać udaje sie ta metoda a prawda jest taka że wysłano na ściernisko cały kwiat naszego kraju.
Reszta należy do każdego z nas czy poddamy się fali ignorancji ekipy rządzącej czy potrafimy zachować i użyć
własnego rozumu i rzeczywistej oceny tragedii ?
Nasze społeczeństwo jest mało inteligentne i bardzo ponętne na sugestie zwłaszcza mediów dlatego
mamy to co mamy.
Typowe w naszym pięknym kraju. Wałkowanie tematu, które nic już nie zmieni. Zamiast zająć się sprawami ważnymi, nasi "świecznikowcy" z uporem maniaka nie dają spokojnie spocząć ofiarom katastrofy.
o czym się mówi o tym się mówi - http://katastrofalotnicza.blogspot.com
Nie , nie mam dosc tematu.!!!!! to jest kwestia polskiego honoru, bo to jest największa tragedia po 1945 roku, gdyż zginął prezydent RP i wielu ludzi znaczących w polskim życiu publicznych z bardzo różnych opcji".
ja mam dosyć tego tematu najbardziej na świecie,i tysiące innych ludzi też ma dosyć.Politycy niech się zajmą prawdziwymi problemami,służba zdrowia,brak przedszkoli i wieczne podwyżki,bezrobocie i bieda w kraju,a oni znależli sobie temat zastępczy,beznadzieja,kraj upada
Dajcie zmarłym wreszcie spokój! Katastrofą niech się zajmą śledczy, a nie rząd, który ma zupełnie inne zadania i obowiązki. Uważam, że PiS jako partia, także powinna się zająć czymś użytecznym dla Polski, a nie nagonką na Rosję i PO. Dlatego nie będę głosował na PiS, bo w razie jej wygranej może wypowiedzieć wojnę Rosji (co jest wielce prawdopodobne) przynajmniej gospodarczą. A wojna szaremu człowiekowi przyniesie tylko straty - prominenci z J.K. na czele, jak zwykle zwieją za granicę. Cała ta wrzawa w mediach służy wyłącznie jednemu celowi: wyciągnięciu z budżetu (czyli kieszeni podatników - także mojej) jak największej kasy - tylko za co? Dlaczego Państwo Polskie i jego budżet ma służyć politykom wyłącznie jako dojna krowa, czy takie odszkodowania dostają np. rodziny policjantów albo strażaków, którzy zginęli na służbie? Czyżby media były aż tak uzależnione od polityków, że olewają zwykłych ludzi?
ja mam dosyć!
śmierć stawia nas wszystkich w równym szeregu,
zgineło tyle osób w wypadkach na drogach,w kopalni lub w inny sposób i przeciętny obywatel niema szans wałkowania tego z premierem ani botycznego odszkodowania! czasami wręcz musi walczyc o rentę !!!chory system
Tak mam dość, wolę wiedzieć jaka będzie silna Polska gospodarczo czy moje dzieci będą miały pracę gdzie będą żyły.
Czy macie dosyć tematu Smoleńska?
Zgłoś do usunięcia | Link
Od ponad pół roku we wszystkich mediach jest wałkowany temat katastrofy pod Smoleńskiem. Kto wypił, kto był w kabinie, kogo nie było, kto kazał, a kto nie kazał, ciągłe obwinianie drugiej strony, szukanie winnych etc. To wszystko dostarczają nam wszystkiego rodzaju media, a szczególnie osoby publiczne, które wypowiadają się- w sposób mniej lub bardziej kulturalny – na właśnie te tematy. Wieczna przepychanka ! Aż chce się wymiotować. Pomijam już kwestię etyczności i moralności takich zachowań, wyciągania brudów zmarłych osób, ale czy Polska nie powinna iść dalej? Życia to przecież nikomu już nie zwróci. Nawet już nasz Premier nie wytrzymał.
Tak szczerze, macie dosyć już tematu Smoleńska?