Reklama

Czy od diet i ćwiczeń można się uzależnić? (7)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1022

Czy od diet i ćwiczeń można się uzależnić?

Napisał(a): usmiechnieta -

Zdrowe odżywianie, odchudzanie i fitness są jak najbardziej wskazane, ale nawet w ich wypadku zaleca się umiar, tak więc czy można się od nich uzależnić? Jakie są tego objawy?
Czy osoby, które noszą rozmiar większy niż 36 znajdują się pod bardzo silną presją społeczną zrzucenia kilku/kilkunastu kilogramów?
Przesadne ćwiczenia i nadmierne głodzenie się może świadczyć o bardzo niskiej samoocenie, i braku akceptacji wśród najbliższych, ale też o chęci bycia "modnym". Czasami może wiązać się z wyniszczeniem organizmu...

Czy warto się tak katować, by podobać się innym?
Czy uzależnienie to może powodować jakieś pozytywne czy tylko negatywne skutki?

INTERIA.PL

Re: Czy od diet i ćwiczeń można się uzależnić?

Napisał(a): modniaczkowa -

MOże nie aż uzależnić, ale jeśli nagle przestaniemy robić coś,co robilismyu cały czas,będzie nam tego brakowało,w pewnym sensie jest uzależnienie,ale bardziej skłaniałabym się twierdzić,że przyzwyczajenie.Podejrzewam,że takie uzależnienie nie jest szkodliwe.

Napisał(a): Gość -

Nie można się głodzić, trzeba po prostu żyć zdrowo. Zamówiłam sobie prenumeratę tej kolekcji: http://www.imponline.pl/zdrowie/ i moje żywienie zaczyna się trochę poprawiać:]

Napisał(a): sheis18 -

można się uzależnic. sama się uzależniłam. przy wzroście 172 ważyłam 48 kg. zeszczuplałam 20 kg w bardzo krótkim czasie. poźniej płacz jak mama chciała zebym jadła normalnie i skończyło sie to w szpitalu. z przymusu musiałam dojsc do wagi 57 kg. teraz kiedy już przytyłam i mam spokój znowu zrzucam przybrane kilogramy.

Napisał(a): modniaczkowa -

Uważam,że drastyczne spadanie z ciała jest szkodliwe.Sama przekonałaś się na sobie. Sądzę,że ważysz i tak jeszcze za mało w stosunku do swojego wzrostu.Weź się ostro za siebie,bo wreszcie się rozchorujesz,troszkę przybrałaś na wadze,ale to i tak jest mało.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy od diet i ćwiczeń można się uzależnić?