Reklama

Czy Polacy to zawistni dranie? (139)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 8688

Czy Polacy to zawistni dranie?

Napisał(a): Darek8989 -

Poeta Charles Bukowski w jednym swoim wierszu napisał, że w każdym człowieku jest wystarczająco dużo perfidii, nienawiści, przemocy i absurdu, by zasilić nimi dowolną armię. Rzeczywiście zgadzam się z tym, jednak polska zawiść jest szczególnie potężnym orężem - a wręcz naszym sztandarowym towarem eksportowym. Gdyby negatywne emocje mierzyć w dolarach, bylibyśmy krezusami po stokroć bogatszymi, niż arabscy szejkowie, ze swoją nędzną ropą :P

Wystarczy spojrzeć na skwaszone miny ludzi na ulicy, przeczytać wpisy, jakie zostawiają na forach internetowych, lub przyjrzeć się ich reakcjom na sukces - oczywiście cudzy. Czy Polska to faktycznie ojczyzna zawistnych, śmiesznych ludzi, którzy potrafią tylko narzekać?

Czy jesteś zadowolony, że urodziłeś się w Polsce i jesteś Polakiem?

INTERIA.PL

Re: Czy Polacy to zawistni dranie?

Napisał(a): zuziaduzia -

Nikt nie wybiera kraju, ani rodziców, nie ma takiej możliwości, bo gdyby była, wybrałabym kraj w słońcu skąpany, gdzie nie ma zimy, gdzie mokry śnieg nie czepia się butów, gdzie jest ciepło od świtu do zmierzchu. Chętniej kąpałabym się w morzu, niż w wannie, nosiła przewiewne ciuszki zamiast kilku sweterków, a co za tym idzie, byłabym uśmiechnięta, opalona, zadowolona.
Na zachowanie mieszkańców, klimat ma przeogromny wpływ.

Polakowi, czy Polce niczego pozazdrościć nie można. Mamy ciężki żywot w kraju własnym, gdzie drożyzna szaleje, gdzie brak organizacji, gdzie czeka się miesiącami, by dostać się do lekarza specjalisty,w peudo demokracji, gdzie z braku demokracji bezpośredniej, rządżą politycy w zależności od potrzeb finansowych Rządu. Wiadomo - ja obywatelka jestem najłatwiejszą krową dojną, gdzie do moich "wymion" każdy mordę przyłoży i wyssie ze mnie to co dla potomstwa miałam
Połudnowcy zazdroszczą nam pięknych kobiet, bo ich niewiasty pięknymi są do 17-ego roku życia, a potem tyją i starzeją się błyskawicznie.

Napisał(a): Gość -

W 2011 r ze wzgledow osobistych wrucilem do Polski przyworzac ze soba z Canady Auto Acura MDX 2009 r w dwa dni po odebraniu auta z kontenera jezdzac ciagle na numerach kanadyjskich auto zostalo porysowane w trzy dni pozniej wylamano mi lusterko.Czy sa jeszcze jakies watpliwosci .
Pozdrawiam Marek

gość W 2011 r ze wzgledow osobistych wrucilem do Polski przyworzac ze soba z Canady Auto Acura MDX 2009 r w dwa dni po odebraniu auta z kontenera jezdzac ciagle na numerach kanadyjskich auto zostalo porysowane w trzy dni pozniej wylamano mi lusterko.Czy sa jeszcze jakies watpliwosci .
Pozdrawiam Marek

SA !!!! A DLACZEGO OPON CI NIE POPRZEBIJALI -WIDAC ZE JEZDZILES ,M-CA POSTOJOWEGO NIE BLOKOWALES - postaw na dluzej niz 3 dni - chetnie poczytam Twoj nowy wpis !!!

zuziaduzia Nikt nie wybiera kraju, ani rodziców, nie ma takiej możliwości, bo gdyby była, wybrałabym kraj w słońcu skąpany, gdzie nie ma zimy, gdzie mokry śnieg nie czepia się butów, gdzie jest ciepło od świtu do zmierzchu. Chętniej kąpałabym się w morzu, niż w wannie, nosiła przewiewne ciuszki zamiast kilku sweterków, a co za tym idzie, byłabym uśmiechnięta, opalona, zadowolona.
Na zachowanie mieszkańców, klimat ma przeogromny wpływ.

Polakowi, czy Polce niczego pozazdrościć nie można. Mamy ciężki żywot w kraju własnym, gdzie drożyzna szaleje, gdzie brak organizacji, gdzie czeka się miesiącami, by dostać się do lekarza specjalisty,w peudo demokracji, gdzie z braku demokracji bezpośredniej, rządżą politycy w zależności od potrzeb finansowych Rządu. Wiadomo - ja obywatelka jestem najłatwiejszą krową dojną, gdzie do moich "wymion" każdy mordę przyłoży i wyssie ze mnie to co dla potomstwa miałam
Połudnowcy zazdroszczą nam pięknych kobiet, bo ich niewiasty pięknymi są do 17-ego roku życia, a potem tyją i starzeją się błyskawicznie.

Trochę mnie rozbawił twój tekst a właściwie jego część odnośnie tego że południowcy zazdroszczą na tych kobiet.To raczej my zazdrościmy pięknych kobiet południowcom Nie wspomnę tu o latynoskach bo te to już są poza wszelakim zasięgiem ale o kobietach z południa Europy A te frazesy o ich starzeniu się to wymysł zazdrosnych piegowatych blondynek Nie wierzysz pojeździj trochę po świecie to się przekonasz

Cóż - tacy jesteśmy. Grecy są leniwi, Francuzi - zadufani w sobie, Norwegowie - powściągliwi, Anglicy - domatorzy, a Polacy są zawistni. Każdy naród ma swoje wady. Sztuką jest kochać swój naród i swoich ludzi mimo ich wad.

Tak! Kocham Polskę! Kocham francowatych sąsiadów z wrednym psem, lejącym na wycieraczkę, kocham ordynarnach lumpów na ławce w parku,nagabujących przechodniów o papierosa lub datek na piwo bo puszka już pusta, kocham gnojków niszczących przystanki, kocham służbę zdrowia (ogólnie rzecz biorąc), kocham sejm, rząd, wszystkie partie i ich liderów, kocham "stosunki" państwo-kościół,... dalej już nie wymienię, bo brzydzę się słów, które same się cisną. Czemu więc ta moja miłość musi trwać? Odpowiem do rymu: nie znam obcych języków k... jego mać!

Dobry Artykuł - ale powiedz mi stwórco tego dzieła , czy jest jakiś kraj w Europie który dostał tak w du.. jak Polska?
Zobacz sobie NRD , nie mieli aż tak przej... jak Polacy a stali się gorszymi.
Irlandia,Anglia ,Szkocja , Niemcy , Francja itp. podpisali pakt Marshalla , kiedy nasi ginęli w lasach już po wojnie zabijani przez komunistów , zachodnie narody bawili się i świętowali wygranie 2wś .
Napisz mi co Polska Świętowała? Polska która zawsze zdradzana była można powiedzieć przez braci .
Po 1989r , troszkę lepiej już niby ok ale niestety przez krótki okres , kiedy to komuna dogadała się z innymi jak sprzedać Polskę i Polskość .
Gdybyś znał troszkę historii , gdybyś rozmawiał z ludzmi którzy żyli przed 2WŚ to byś wiedział , że Polska taka kiedyś nie była . to byś wiedział że Polska w tamtych czasach była krajem najbardziej tolerancyjną w Europie .

Zobacz sobie co dzieję się z ludzmi którzy zaczynają klepać biedę - zobacz co w Holandii się wyprawia a co będzie czekać UK , może już w tym roku.

Darek8989 Poeta Charles Bukowski w jednym swoim wierszu napisał, że w każdym człowieku jest wystarczająco dużo perfidii, nienawiści, przemocy i absurdu, by zasilić nimi dowolną armię. Rzeczywiście zgadzam się z tym, jednak polska zawiść jest szczególnie potężnym orężem - a wręcz naszym sztandarowym towarem eksportowym. Gdyby negatywne emocje mierzyć w dolarach, bylibyśmy krezusami po stokroć bogatszymi, niż arabscy szejkowie, ze swoją nędzną ropą :P

Wystarczy spojrzeć na skwaszone miny ludzi na ulicy, przeczytać wpisy, jakie zostawiają na forach internetowych, lub przyjrzeć się ich reakcjom na sukces - oczywiście cudzy. Czy Polska to faktycznie ojczyzna zawistnych, śmiesznych ludzi, którzy potrafią tylko narzekać?

Czy jesteś zadowolony, że urodziłeś się w Polsce i jesteś Polakiem?

.." Polska to dziki kraj"...Jest w tym oczywista prawda.Tak w ten absurd brniemy od początku przemian.Więc nie ma się czemu dziwić.Te skwaszone miny,smutek, zawiść,bezsilność, to pokłosie pauperyzacji społecznej,bezdusznych lansowanych idei,chamstwa,kłamstwa,cwaniactwa polityczno- ekonomicznego..itd

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy Polacy to zawistni dranie?