Re: Czy Polacy to zawistni dranie?
Napisał(a): Gość -
Mądrą rzecz powiedziała mi Polka mieszkająca w Angli
polak jak ci nie zaszkodzi to już ci pomógł
Niestety nie miałem wyboru ,rodzice mnie nie pytali czy chcę się urodzić w Polsce .
Myślę,że jest w tym dużo prawdy.Polak jak tylko wstanie rano,to szuka wroga.Szwagier szwagra,sąsiad sąsiada,parafianin proboszcza,urzędnik urzędnika poseł posła,nie po to by mu podać rękę i przebaczyć,ale po to by mu dokopać. "Lud mój ginie,bo brak mu poznania".A mienimy się być wykonawcami Ewagelii Jezusa.
Nagroda Nobla dla min.Drzewieckiego za stwierdzenie Polska to dziki kraj.Strzał w dziesiątke.
Jak prześledzę wyniki co ostatnich wyborów, to już się niczego "wielkiego" po Polakach nie spodziewam. Oczywiście sam jestem Polakiem, ale trudno mi być dumnym z tego powodu w moim własnym kraju. Chyba bardziej czułem się dumny za komuny... :(
co ? chyba musisz byc polka aby taki glupi text napisac ! myslisz ze ludzie zyja w cieplejszych krajach nie maja NIC do roboty jak tylko sie kapac w morzu ? albo om slonce w glowie ? wlasnie odwrotnie oni uciekaja od slonca bo gdy jest go za duzo tez mozna na wiele chorob zachorowac,pozatym myslisz ze tam jest taniej anizeli w polsce ???
To wlasnie polska jest ciagle jednym z najtanszych krajow europy !
Dalej nie bede pisac bo nie warto.
gość co ? chyba musisz byc polka aby taki glupi text napisac ! myslisz ze ludzie zyja w cieplejszych krajach nie maja NIC do roboty jak tylko sie kapac w morzu ? albo om slonce w glowie ? wlasnie odwrotnie oni uciekaja od slonca bo gdy jest go za duzo tez mozna na wiele chorob zachorowac,pozatym myslisz ze tam jest taniej anizeli w polsce ???
To wlasnie polska jest ciagle jednym z najtanszych krajow europy !
Dalej nie bede pisac bo nie warto.
???
Polska jest najtańszym krajem dla obcokrajowców, ale nie dla Polaków!
Mam 1200 zł. emerytury, po 36 latach pracy.
Tona miału na opał (starcza na miesiąc z hakiem) kosztuje 570 zł, za wodę płacę 120 zł na kwartał, za prąd 300 zł., do tego dochodzą leki, żywność, ubranie, podatek za dom.
A sa ludzie, którzy mają po 600 i 800 zł renty lub emerytury. Młodzi w pracy często sa wykorzystywani, pracują nadgodziny, świątek - piątek i niedziele za 1200 - 1400zł na rękę.
Do tego maja dzieci (jedno, w porywach dwójkę) na wyżywieniu, ubraniu, o książkach
i przedszkolach nawet nie wspomnę. Młode matki i ojcowie ryją całymi dniami i nawet
nie mają czasu z własnymi dziećmi się widzieć, bo rano wychodząc do pracy dzieci jeszcze śpią, a gdy przychodzą wieczorem to dzieci juz w łóżkach i śpią. i tak wkoło Macieja.
Taka jest Polaka, taki tu dobrobyt! A ci idioci z rządu zdziwieni, że naród się starzeje, że
mały przyrost??? Ja się pytam skąd ma być duży przyrost jeśli do gara nie ma co wrzócić?
Mieszkania drogie, jakie perspektywy czekają na młodych małżonków??
Zapomniałem napisac jeszcze coś o dodatkach rodzinnych, na dziecko starsze rodzice
dostają 90zł, a na młodsze 65zł na miesiąc, niech ci z rządu, co ustalili te stawki powiedzą co ci rodzice mają za to kupić?! Jedną paczkę pampersów i mleko na cały miesiąc???
Czyli nasze dzieci mają chodzić usrane i głodne za przeproszeniem?
Taka Polska, a będzie jeszcze gorzej!
Prawdziwy Polak to nie drań tylko uczciwy i ciężko pracujący człowiek, ale nie brakuje pseudopolaków (tych niedużo) którzy opluwają nasz piękny i bogaty w zasoby naturalne kraj.
Ja mieszam w Szwecji i moge powiedziec ze Polacy sa wszedzie tacy sami. Za granicami troche bardziej widac te wszystkie nasze narodowe wady: zawisc, zazdrosc, obluda. Ale mozna tez spotkac ludzi ktorzy sa w porzadku. Tutaj jest modne takie powiedzienie:
"Ja nie mam nic ale moj sasiad Polak z dolu musi miec jeszcze mniej" i jest to niestety prawda. Uwazam jednak ze w niczym nie wybiegamy od innych narodow. Szwedzi tez sa zawistni, zimni i klamliwi wiec wszystko zalezy co sie wyssalo z mlekiem matki.
Zgłoś do usunięcia | Link
No i tu nic dodac nic ujac... Typowy zawistny poloczek. Aby tylko opluc, ublizyc, uwalic gownem... nawet bez specjalnego powodu. Menda?