Reklama

Czy polskim celebrytom więcej wolno? (59)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 272

Czy polskim celebrytom więcej wolno?

Napisał(a): Gość -

Zastanawiam się jak to jest, że te sytuacje, zdarzenia, które np. w USA zostały by ukarane więzieniem lub grzywną to w Polsce są puszczane płazem - i to tylko dlatego, że dana osoba należy do grona tzw. celebrytów. Sadzę, iż to, że ktoś gości na czołówkach gazet nie powinno go chronić przed bezkarnym łamaniem prawa. Tak dla przykładu - Doda i Nergal - ich wielokrotne profanacje religijne, albo burdy pijackie Majdana. Nie mówiąc już o Gołocie, któremu także zdarzyły się problemy z prawem po wypiciu kilku głębszych. Na koniec podam przykład dr Lubicza (T. Stockinger), któremu za prowadzenie auta po alkoholu także się upiekło. Paris Hilton za podobne przewinienie trafiła do więzienia. Taka nauczka przynajmniej coś ją nauczyła.

Jak to jest - czy polskie gwiazdy rzeczywiście mają jakieś większe przywileje, także w kwestii prawa?
Czy polskie prawo jest dla nich na prawdę łaskawsze?
Czy powinni być bardziej karani? Tak dla przykładu, np. podobnie jak w USA?

INTERIA.PL

Re: Czy polskim celebrytom więcej wolno?

jakie gwiazdy, taka kara.

Uwazam, ze naszym gwiazdeczkom daleko do tych z USA i dlatego polski wymiar sprawiedliwosci lituje sie nad nimi, bo jest im po prostu zal.

Powinni być karani tak samo jak inni obywatele.Kto to widział żeby publicznie pokazywac że nie jesteśmy równi wobec prawa.Myslę że nadejdzie era kiedy zwykli ludzie zaczną się powoływać na precedensy i zobaczymy jak z tym sobie wymiar sprawiedliwości poradzi.Nigdy nie przydażyło mi się wejść w konflikt z prawem i mam nadzieję że mi sie nie przydaży.Gdyby jednak życie mnie zaskoczyło i miałabym stanąć przed sądem i zostałabym surowiej potraktowana,jak powiedzmy ktoś znany za podobny uczynek, to napewno bym się odwoływała.Jeśli w Polsce nie zostałabym potraktowana podobnie jak ci głupi celebryci to ze sprawą poszłabym do sądu międzynarodowego.

Gość Powinni być karani tak samo jak inni obywatele.Kto to widział żeby publicznie pokazywac że nie jesteśmy równi wobec prawa.Myslę że nadejdzie era kiedy zwykli ludzie zaczną się powoływać na precedensy i zobaczymy jak z tym sobie wymiar sprawiedliwości poradzi.Nigdy nie przydażyło mi się wejść w konflikt z prawem i mam nadzieję że mi sie nie przydaży.Gdyby jednak życie mnie zaskoczyło i miałabym stanąć przed sądem i zostałabym surowiej potraktowana,jak powiedzmy ktoś znany za podobny uczynek, to napewno bym się odwoływała.Jeśli w Polsce nie zostałabym potraktowana podobnie jak ci głupi celebryci to ze sprawą poszłabym do sądu międzynarodowego.

Ani publicznie ani niepublicznie, Konstytucja coś mówi na temat równości wobec prawa, ale widać, że "ważna" część społeczeństwa ma ją głęboko gdzieś! Ja nazywam to anarchią a celebryci nazywają to demokracją. Wymiar sprawiedliwości zawsze sobie poradzi, a jeśli nie, to też mu włos z głowy nie spadnie.

Polscy celepryci (celebrytów niestety w tym kraju nie ma), to w dużej części wysokiej miary zdemoralizowane, niedouczone, zmanierowane, prymitywne i chamskie oszołomstwo.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy polskim celebrytom więcej wolno?