Reklama

Czy powinniśmy utrzymywać bezrobotnych? (95)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 5626

Czy powinniśmy utrzymywać bezrobotnych?

Napisał(a): lubiekurczaki -

Tak się zastanawiałem, że życie bezrobotnego w naszym kraju to super sprawa.
Zasiłek, dodatki socjalne, zniżki i ulgi. Żyć nie umierać, po co pracować, skoro państwo da za darmo?

Wiele jest ludzi, którzy dokładnie tak myśli, a my na nich harujemy, nasze podatki idą bezpośrednio do ich kieszeni.
To samo jest z "rencistami". Osobiście znam wiele osób, które są rencistami, a kompletnie nic im nie dolega, bo dostali lewe zaświadczenia o chorobie i dostają dzięki temu pieniążki od państwa, a ludzie, którzy na prawdę zasługują na rentę jej nie otrzymują.

Szkoda oczywiście tutaj mówić, że bardzo duży odsetek ludzi, którzy są bezrobotni lub wcześniej już wspomniani "renciści", biorą pieniążki od państwa, które idą z naszych podatków, a potem wydają je w najbliższym sklepie MONOPOLOWYM.

Mam już powyżej uszu dotowanie MENELI z mojej własnej kieszeni.
Nie ma co gadać, ale praca zawsze się znajdzie, chociażby iść gdzieś sprzątać. No ale jak to sprzątać! Łapy sobie brudzić. Lepiej dostać pieniążki z zasiłku i kupić sobie piwko.
Wyjdzie na to samo a nie trza robić!

Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem wnikliwej kontroli przez państwo w tych sprawach, oraz wprowadzenie przymusu pracy.

INTERIA.PL

Re: Czy powinniśmy utrzymywać bezrobotnych?

Napisał(a): Gość -

Nie wydaje mi sie zebys tak duzo dawal na ich utrzymanie, przecież jak sam piszesz zostawiają w monopolowym, a to oznacza 90% akcyzy, reszta podatki, wiec prawie wszystko zwracają panstwu

Napisał(a): 0becny -

lubiekurczaki Tak się zastanawiałem, że życie bezrobotnego w naszym kraju to super sprawa.
Zasiłek, dodatki socjalne, zniżki i ulgi. Żyć nie umierać, po co pracować, skoro państwo da za darmo?

Wiele jest ludzi, którzy dokładnie tak myśli, a my na nich harujemy, nasze podatki idą bezpośrednio do ich kieszeni.
To samo jest z "rencistami". Osobiście znam wiele osób, które są rencistami, a kompletnie nic im nie dolega, bo dostali lewe zaświadczenia o chorobie i dostają dzięki temu pieniążki od państwa, a ludzie, którzy na prawdę zasługują na rentę jej nie otrzymują.

Szkoda oczywiście tutaj mówić, że bardzo duży odsetek ludzi, którzy są bezrobotni lub wcześniej już wspomniani "renciści", biorą pieniążki od państwa, które idą z naszych podatków, a potem wydają je w najbliższym sklepie MONOPOLOWYM.

Nie ma co gadać, ale praca zawsze się znajdzie, chociażby iść gdzieś sprzątać. No ale jak to sprzątać! Łapy sobie brudzić. Lepiej dostać pieniążki z zasiłku i kupić sobie piwko.

Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem wnikliwej kontroli przez państwo w tych sprawach, oraz wprowadzenie przymusu pracy.

O tym czy powinniśmy utrzymywać bezrobotnych dowiesz się kiedy stracisz pracę a oszczędności się skończą.
Jaka jest opieka socjalna na zachodzie wiesz? Jeśli nie to przyjrzyj się temu zagadnieniu i porównaj sobie naszą kapitalistyczną demokrację z kapitalistyczną demokracją zachodu. Powiem ci dla ułatwienia że porównując te sprawy można odnieść wrażenie iż na zachodzie mają taki komunizm jakiego u nas nigdy nie było.

Kolejna sprawa to utrzymywanie emerytów i rencistów. Kto powiedział ci że ich utrzymujesz? A ich składki które płacili przez całe życie to co? Bajki? Bajdurzenie starych ludzi którzy utracili kontakt z rzeczywistością? No to co w takim razie ty odprowadzasz do skarbówki i zusu? Czerstwy chleb dla konia? Odpady komunalne? A może taką samą żywą gotówkę jak ci rzekomo utrzymywani przez ciebie emeryci i renciści?!

Przestańcie ludzie bezmyślnie powtarzać po rządzących wszystkie te idiotyzmy jakie pieprzą do kamer bo świadczy to tylko o tym że na to aby was gnębiono po prostu zasługujecie!!!

Jesteś człowieczku bardzo malutki i taki też masz rozumek,pewnie już miałeś lewą rentę,bo wiesz jak to łatwo ją dostać, patriotyzm wali od ciebie ,oj wali na dekiel.
Dziadek był komunistą czy faszystą?, a ty jesteś Polakiem, politykiem,urzędasem ,co tak płaci na dziadów podatki.
Ludzie za renty i zasiłki jeżdżą na Bermudy,budują domy z basenem opływają w luksusach,tak po 20 latach transformacji zbudowaliście drugą Japonię,najgorzej jest jak złodzieja i bandytę własnego narodu nikt nie rozlicza,to szuka ubezpieczeń aby płacili mu lekarze,czepia się rencistów,ludzi chorych,bezrobotnych,tyle dzieci głodnych i niedożywionych.
Dziś jesteś cwaniak, jutro możesz być zależny od państwa które pokaże ci jak żyć,to że zostaniesz menelem,ci nie grozi, ty już nim jesteś,pewnie sen komunisto-faszystowski od pucybuta do milionera ci sie ziścił.
Dzieci dawnych okupantów i rozbiorców Polski zostawili godnych siebie potomków dla naszego narodu.
Dać prawa obywatelskie psom i kotom a ludzi biednych i chorych pozbawić wszystkiego,może trzeba coś na kształt komór gazowych,albo na Sybir do gułagu.
Te pieniądze od tych biednych mądralo do państwa powinny wrócić z nawiązką,tylko dlaczego państwo zwalnia tych bogatych z płacenia podatku,zapłaconego przez biednych,to podjąłeś się rządzić a chleba odmawiasz ludziom biednym,to może ich usypiać,skoro psów już usypiać nie wolno?.
Zostaniesz sam i twoje masońsko-diabelskie powiązania rozumu i twoja rasa panów do rządzenia,tylko kim będziesz rządził?,te z twojej półki się ci nie dadzą,bo też są tacy mądrzy jak ty.

Napisał(a): 0becny -

gość Jesteś człowieczku bardzo malutki i taki też masz rozumek,pewnie już miałeś lewą rentę,bo wiesz jak to łatwo ją dostać, patriotyzm wali od ciebie ,oj wali na dekiel.
Dziadek był komunistą czy faszystą?, a ty jesteś Polakiem, politykiem,urzędasem ,co tak płaci na dziadów podatki.
Ludzie za renty i zasiłki jeżdżą na Bermudy,budują domy z basenem opływają w luksusach,tak po 20 latach transformacji zbudowaliście drugą Japonię,najgorzej jest jak złodzieja i bandytę własnego narodu nikt nie rozlicza,to szuka ubezpieczeń aby płacili mu lekarze,czepia się rencistów,ludzi chorych,bezrobotnych,tyle dzieci głodnych i niedożywionych.
Dziś jesteś cwaniak, jutro możesz być zależny od państwa które pokaże ci jak żyć,to że zostaniesz menelem,ci nie grozi, ty już nim jesteś,pewnie sen komunisto-faszystowski od pucybuta do milionera ci sie ziścił.
Dzieci dawnych okupantów i rozbiorców Polski zostawili godnych siebie potomków dla naszego narodu.
Dać prawa obywatelskie psom i kotom a ludzi biednych i chorych pozbawić wszystkiego,może trzeba coś na kształt komór gazowych,albo na Sybir do gułagu.
Te pieniądze od tych biednych mądralo do państwa powinny wrócić z nawiązką,tylko dlaczego państwo zwalnia tych bogatych z płacenia podatku,zapłaconego przez biednych,to podjąłeś się rządzić a chleba odmawiasz ludziom biednym,to może ich usypiać,skoro psów już usypiać nie wolno?.
Zostaniesz sam i twoje masońsko-diabelskie powiązania rozumu i twoja rasa panów do rządzenia,tylko kim będziesz rządził?,te z twojej półki się ci nie dadzą,bo też są tacy mądrzy jak ty.

Prawdziwym wrogiem jest źle rządzący a nie ten który źle rządzącemu uwierzył. Nie pozwalajmy na to by skłócenie nas było aż tak łatwe.

jestesmy w uni??? ZATEM ZASILEK POWINIEN WYSTARCZYC NA UTRZYMANIE MIESZKANIA , SAMOCHODU , NA WYZYWIENIE I WSZELKIE OPLATY - moj znajomy na zasilku przyjezdza do nas datsunem ,razem z zona 3 razy w roku - i prosze nie macic ludziom w glowach -skoro niema pracy - MA BYC ZASILEK - PROSTE JAK BUDOWA CEPA!!!!!

Wy tumany zasiłek pieniężny dostaje osoba która przepracowała minimum rok.To nie lumpy a tylko ludzie którzy chcieli by dalej pracowac ale ihc zwolniono bo np firma padła albo przyjęli znajomka na jego miejsce.Po drugie te osoby wolały by pracowac za najniszą niz dostac zasiłek przez 6 miesięcy a potem co.A idą bo im się należy.Wy mądrale jesli stracicie kiedys pracę a Wam tego życzę za to że tak się wypowiadacie to zobaczycie jak to jest.Nie będziecie tacy mądrzy.Firma nawet prężna moze w tym bajzlu jakim jest Polska upadnac moment.Pewnych prac do emerytury dzisiaj nie ma.

lubiekurczaki Tak się zastanawiałem, że życie bezrobotnego w naszym kraju to super sprawa.

szanowny autorze przyznam że masz dużo racji,zacznę od końca.Co do wprowadzenia przymusu pracy to raczej utopijny pomysł,nawet komunie nie udało sie zagonić do pracy tzw."niebieskich ptaków",a co do reszty to podobnie jak ty ja też znam kilku "rencistów" zdrowych jak byki ale z koneksjami u lekarzy orzeczników.A co do bezrobotnych to faktycznie w niektórych częściach kraju nie można znaleźć pracy i dla tych osób zasiłek jest jedyną formą utrzymania,jednak w moim rejonie(centralna Polska} jeśli ktoś chce to pracę znajdzie,jednak wielu woli brać zasiłki ale za 1000 zł do pracy nie pójdzie,nie będzie wstawał o 5 rano aby tyrać 8-10 godzin.Co do zasiłków towarowo-pieniężnych to już zupełna porażka ,większość przeznacza je na alkohol

gość Nie wydaje mi sie zebys tak duzo dawal na ich utrzymanie, przecież jak sam piszesz zostawiają w monopolowym, a to oznacza 90% akcyzy, reszta podatki, wiec prawie wszystko zwracają panstwu

racja

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy powinniśmy utrzymywać bezrobotnych?