Reklama

Czy udzielilibyście pierwszej pomocy? (6)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 61

Czy udzielilibyście pierwszej pomocy?

Napisał(a): Morticia -

Wiele ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy jak ważne jest udzielenie pierwszej pomocy.
Czasami to właśnie od niej zależy życie poszkodowanego. Jednakże ludzie boją się podejmować jakiekolwiek działania kiedy widzą wypadek. Większość ludzi pomimo tego, że wie jak udzielać pierwszą pomoc, nie chcą nic robić z obawy przed uszkodzeniem poszkodowanego. Niektórzy w ogóle nie widzą jak się zachować w takiej sytuacji i wolą czekać na pomoc specjalistów.

Jakbyście się zachowali w takiej sytuacji, próbowalibyście ratować rannego czy może balibyście się?

INTERIA.PL

Re: Czy udzielilibyście pierwszej pomocy?

Napisał(a): Gość -

Za niefachowe udzielenie pierwszej pomocy można nieźle beknąć.
STąd w wielu przxypadkach postawa wyczekująca. Szkolenia, jak to u nas
są do niczego.Od tego sa zawodowcy. W Niemczech (Berlin), od lat, do kazdego
wypadku jedzie ambulans straży z ratownikami i wóz bojowy
Za nieudzielenie też można beknąć.
Samo chcenie, to za mało, ale u nas myslenie szwakuje, są gotowe rozwiązania
ale każde z nich to nowe koszty.

Napisał(a): mmmmm -

Zadzwonienie po pogotowie to już udzielenie pierwszej pomocy. I to do tego jesteśmy zobowiązani wg prawa. Zrobienie czegoś więcej zależy już tylko od nas, ale wydaje mi się, że nawet jeśli zrobimy coś nie tak, to żadna kara nam za to nie grozi (o ile nie mamy to czynienia z sytuacją, gdy postępujemy wbrew jakimś instrukcjom).
Nie wiem, czy udzieliłabym pierwszej pomocy - w sensie, że zrobiłabym coś więcej niż wykonanie telefonu. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji.

Gadasz głupoty. zadzwonienie po karetkę to jest najważniejsza rzecz którą się robi w pierwszej kolejnośći ale jeżeli na tym poprzestaniesz nie zaczynając reanimacji, mózg człowieka obumrze po 10 minutach... dlatego reanimacja jest konieczna... pozdrawiam

Oczywiście,znam zasady pierwszej pomocy.6 lat temu w Grecji,podobno uratowałam życie matce mojego szefa...tak stwierdził lekarz z pogotowia.Nie jest to trudne tylko trzeba byc opanowanym.

to co mam do przekazania!! Cyfra podniosla mi cene abonamentu wiec WYPOWIADAM IM UMOWE I WAM RADZE TO SAMO! CO TO MA ZNACZYC SIE PYTAM, biore abonament w danej kwocie i ma byc taka przez cala umowe a nie jakies podnoszenie cen !! macie prawo wypowiedziec umowe bez kary umownej!! pamietajcie o tym ziomki poziomki!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czy udzielilibyście pierwszej pomocy?