Re: Czy warto kupic kindle?
Napisał(a): zerozero00 -
Nikt nic nie pisze wiec sam sie nieco zorientowalem w temacie (malo tego kupilem kindle) i postanowilem sie podzielic swoja wiedza na ten temat. Kindle to bardzo uzyteczna rzecz dla ludzi ktorzy lubia czytac. I tylko dla nich. Nie ma bowiem zadnych bajerow. Czarno-bialy wyswietlacz! Ale po co wiecej do czytania ksiazek. Ludzie, ktorzy lubia czytac docenia Kindle. Kindle to produkt Amazon. Gigantycznej w tym momencie firmy, która na poczatku byla ksiegarnia internetowa. Z czasem jednak asortyment poszerzyl sie o inne artykuly wystarczy wejsc na amazon.com i sprawdzic. Wracajac jednak do tematu Kindle oferuje nowy sposob kupowania ksiazek, gazet, magazynow, dostepu do blogow i przeroznych dokumentow. Dodatkowo cale ich mnostwo mozna przechowywac w pamieci Kindle, usuwac, sciagac inne. Kindle jest wiec mala pod wzgledem rozmiarow przenosna biblioteka. Podobno mozna w nim przechowywac mase ksiazek; ja na razie mam na swoim dwie czyli prawie nic. Co trzeba dodac to sposob kupowania ksiazek. Po prostu wybiera sie jakas placi, sciaga i mozna czytac. To samo dotyczy gazet. Zdaje sobie sprawe, ze informacje, które zamiescilem nie sa wyczerpujace. Jesli ktos ma jakies pytania chetnie odpowiem o ile bede potrafil.
Napisał(a): Gość -
Moim zdaniem warto mimo że nie jest idealnym czytnikiem.
W tej chwili Kindle oferuje oferuje najlepszy stosunek ceny do jakości i możliwości. A kupnem jak i gwarancją na terenie polski nie ma większych problemów. Więcej możesz sobie poczytać na http://kindlemaniak.blogspot.com/2010/11/jak-kupic-czytnik-kindle-w-amazoncom.html
Witam.
Chce kupić mamie Kindle 3 ale nie jestem pewien, czy będzie mogła samodzielnie kupować książki bezpośrednio z urządzenia? Czy kupiony Kindle 3 przez amazon ale w UK będzie posiadał Polska czcionke do książek? I czy 6 cali dla 55 letniej osoby to nie za mało?
Pozdrawiam
Napisał(a): zerozero00 -
timi22222 Witam.
Chce kupić mamie Kindle 3 ale nie jestem pewien, czy będzie mogła samodzielnie kupować książki bezpośrednio z urządzenia? Czy kupiony Kindle 3 przez amazon ale w UK będzie posiadał Polska czcionke do książek? I czy 6 cali dla 55 letniej osoby to nie za mało?
Pozdrawiam
Glowy nie dam, ale wydaje mi sie, ze nie powinno byc z tym problem. A w ogole to Kindle mozna tez juz dostac chyba w Polsce. Jak sie czegos dowiem jeszcze tak na sicher to dam znac.
timi22222 Witam.
Pozdrawiam
Pod tym linkiem znajdziesz wyczerpujący opis, jakie możliwości formatowania tekstu oferuje Kindle
http://kindlemaniak.blogspot.com/2010/11/alicja-w-krainie-czarow-czyli-jak.html
Myślę, mama na znajdzie dla siebie odpowiednio dużą czcionkę
Sam czytam polskie książki na Kindle i ogonkami nie ma problemu.
Ponadto pozwole sobie zacytować oficjalne stanowisko Amazona co do obcych czcionek [quote]
Kindle can display Cyrillic such as Russian, Japanese, Chinese Traditional and Simplified, and Korean characters in addition to Latin and Greek scripts for certain file types.[/cytat]
Gośćtimi22222 Witam.
PozdrawiamPod tym linkiem znajdziesz wyczerpujący opis, jakie możliwości formatowania tekstu oferuje Kindle
http://kindlemaniak.blogspot.com/2010/11/alicja-w-krainie-czarow-czyli-jak.html
Myślę, mama na znajdzie dla siebie odpowiednio dużą czcionkę
Sam czytam polskie książki na Kindle i ogonkami nie ma problemu.
Ponadto pozwole sobie zacytować oficjalne stanowisko Amazona co do obcych czcionek [quote]
Kindle can display Cyrillic such as Russian, Japanese, Chinese Traditional and Simplified, and Korean characters in addition to Latin and Greek scripts for certain file types.
[/cytat]
Smialo mozna uzywac kindle w starszym wieku. Ponadto to doskonaly czytnik do internetu, o czym wiele osob nie wie. Wersja 3G ma bezplatny internet w 100 krajach, rowniez w Polsce. Mnogosc ksiazek poczawszy od 2700 darmowych i legalnych na Bookini. Reszta w obiegu internetowym ....
Tak !! bo ma opcje darmowego internetu 3G - super sprawa - mozna za darmo czatowac na google talk i sprawdzac emaile - na calym swiecie !!
PO co kupowac Kindle'a,ktory wymaga konwersji ksiazek kupowanych w Polsce(chyba,ze czytasz po angielsku),nie czyta wielu formatow?Lepiej kupic Onyx Boox'a,Boox'a60s lub Neo i czytac bez problemu i koniecznosci konwertowania?Mam Onyx'a i jestem 100%zadowolona.http://www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/e-czytniki/2010/02/test-7-czytnikow-e-bookow.aspx oraz
http://blog.gutek.pl/post/2010/10/12/Kindle-Wi-Fi-3G-e28093-Recenzja.aspx(dodam,ze drazylam temat ok.1 m-ca) Pozdrawiam
Też o tym myślę ale jak jest z komfortem czytania????
To chyba najważniejsze bo po komputerze czuję zmęczenie i spadek jakości wzroku.
A książka to książka oddaje specyfikę całego czytania i łatwiej się wczuć w czytaną książkę tak mi się wydaje.
Czy może ktoś obeznany powiedzieć coś na ten temat?
Czy warto kupic kindle?
Zgłoś do usunięcia | Link
Ostatnio przymierzam sie do kupna tego cacka. Przy czym nie idzie tu o szpan. Warto czytac ksiazki, a do biblioteki jakos nie ma czasu. Ostatnio zgubilem zreszta karte. Moze jest ktos kto posiada ten tzw e-book i potrafi doradzic, ktorego wybrac. Lub moze wybrac cos innego (sa produkty konkurencyjne majace wiecej "bajerow"). Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
zerozero