Re: Czym kierujesz się w wyborach politycznych?
Napisał(a): RedDevil512 -
Należy zmniejszyć liczbę posłów i senatorów. To także dobry sposób na oszczędność, w tym kryzysie.
Napisał(a): Gość -
exliontamer24
Patrząc na scenę polityczną, na to jak niewiele zmienia się w kraju zaczynam się poważnie zastanawiać jak ludzie wybierają osoby, które powinny dbać o dobrobyt państwa. Wygląda na to, że wyborcy wybierają ich „ po twarzy”, czyli po prostu czy im się podoba czy nie. Część decyduje się na kandydata tylko dlatego, że jest przeciwko innemu, który źle się kojarzy. Inna grupa ludzi kieruje się modą i sugestiami mediów.
Jak jest naprawdę ?
Czym wy kierujecie się w czasie wyborów ?
Czy są ludzie, którzy naprawdę analizują kandydata zanim na niego zagłosują ?
Ja tym czy kandydat postawi flaszkę .
Ja podchodząc do wyborów staram się zapoznać z sylwetkami kandydatów na Posłów.
Czytam wszystko o danej osobie jakie ma dokonania ,jak rozwiązuje problemy,czy robi coś dla
społeczności...moją wybraną osobą była i jest Pani Poseł Bożena Szydłowska z ramienia PO
Zapoznałam się z jej życiorysem i osiągnięciami .Nie zawiodłam się ale też życzyłabym sobie więcej takich osób jak Pani Poseł.Wtedy żyłoby się łatwiej...
Tak wybierano Kwaśniewskiego - bo ładny. Najbardziej wkurzają mnie argumenty bo ten jest mały brzydki itd jakby to były wybory Miss Polonia. Co to ma do rzeczy, liczy się kto potrafi poprowadzić ten kraj aby był silnym niezależnym państwem, a Polakom żyło się dostatnio. Osobiście zapoznaje się z programami partii, później z kandydatami ich życiorysami dokonaniami. Inną sprawą jest zaufanie Trzeba kierować się zdrowym rozsądkiem i nie wierzyć we wszystko co kandydat naobiecuje ( patrz Tusk i jego gruszki na wierzbie) trzeba potrafić rozróżnić propagandę od realiów. Nie koniecznie ten jest dobry, a ten zły bo tak mówi TVN GW lub TV Trwam. Trzeba kierować się własnym rozsądkiem. Tak jak na prawo jazdy tak i przed głosowaniem powinny być obowiązkowe badania u psychologa, większość ludzi nie mogłaby jeździć, a jeszcze więcej pozbawiona zostałaby praw wyborczych.
ludzie powinni kierować się dobrem kraju i swoim, bo naród to my. Rząd nie sprawdza się, to won i nie dajcie się mamić, że inni jeszcze gorsi, dajcie im szanse. Patrzcie przez pryzmat własnej kieszeni bądźcie praktyczni nie bawcie się w filozofów polityków.
TOMIRAD
Polacy nie dorosli do samodzielnego myslenia - sugeruja sie proroctwami mediow,ktore promuja zaprzancow i zdrajcow narodu ! ! ! stad rzadzi nami polityczno-mafijny uklad aferalow dbajacych o wlasne interesy.
Wyłącznie patriotyzmem wyrażanym przez dbałość o gospodarkę krajową i ochroną rynku narodowego. Taka postawę reprezentują między innymi Niemcy i Francja. Ja te kraje podziwiam - potrafią dbać o najważniejsze wartości. Szkoda, że w Polsce żyje przeważająca liczba głupców, którym taka postawa jest obca.
większa polowa polaków nawet nie czytała programów wyborczych idą na wybory tak jak im telewizja podpowie-szklany "bóg"
nie chodzę na wybory jestem za usunięciem wspanialej 4 na taczkach.wybraniem nowych partii.nie byłem jeszcze na wyborach i nie pójdę ponieważ nie wierzę tym wszystkim politykom.
tym się kieruje a propaganda polityczna na mnie nie działa jak również manipulacja tv
Napisał(a): jumar61 -
Wynika z tego tylko tyle że nie dorosłeś do demokracji. Bo nie idąc na wybory osiągasz tylko tyle że o 1 głos zyskują twoi przeciwnicy. Nic szybko nie da dobrze zmienić . Aby zmienić mentalność rządu trzeba najpierw zmienić mentalność społeczeństwa, którym ten rząd rządzi.jumar
Dla mnie najważniejszym kryterium to wiarygodność danego ugrupowania. Nie liczą się nawet nazwiska, gdyż i tak osobiście mało kto zna kandydatów. Biorę pod uwagę decyzje przywódców partii. Najwięcej bawią mnie poglądy ludzi dla których najważnejszą cechą kandydata jest wygląd / och jaki On przystojny/ . Choć nie jestem fanem tzw. europejczyków to w tym wypadku należy wziąć z nich przykład - przecież większość z nich to maszkary co nie przeszkadza im piastować najwyższych funkcji / patrz UE. Kazek
Czym kierujesz się w wyborach politycznych?
Zgłoś do usunięcia | Link
Patrząc na scenę polityczną, na to jak niewiele zmienia się w kraju zaczynam się poważnie zastanawiać jak ludzie wybierają osoby, które powinny dbać o dobrobyt państwa. Wygląda na to, że wyborcy wybierają ich „ po twarzy”, czyli po prostu czy im się podoba czy nie. Część decyduje się na kandydata tylko dlatego, że jest przeciwko innemu, który źle się kojarzy. Inna grupa ludzi kieruje się modą i sugestiami mediów.
Jak jest naprawdę ?
Czym wy kierujecie się w czasie wyborów ?
Czy są ludzie, którzy naprawdę analizują kandydata zanim na niego zagłosują ?