Reklama

Czytujecie książki dla dzieci? (40)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 124

Czytujecie książki dla dzieci?

Napisał(a): Gość -

Czy czytujecie książki, które są przeznaczone przede wszystkim dla dzieci? Tak sami z siebie a nie z okazji czytaniu swojemu dziecku do poduszki. A może macie jakieś ulubione z dzieciństwa, do których namiętnie wracacie?

INTERIA.PL

Re: Czytujecie książki dla dzieci?

Napisał(a): interiorer -

No jasne, że czytam :) Głównie klasykę, ale coś z nowości też mi się zdarza. Na przykład Kubusia Puchatka uwielbiam. A ostatnio przerabiałam po kolei wszystkie części „Mikołajka”. Przecież to są świetne książki. I przynajmniej wiem, co dzieciakom w rodzinie kupić.

Jestem fanką "Muminków" i "Dzieci z Bullerbyn". To moje bestsellery z dzieciństwa. Uważam, że przypominanie sobie książek które zna się z lat wczesnoszkolnych to świetna sprawa

To świetnie, bo już myślałam, że to ja dziecinnieje z wiekiem:) Ostatnio spędzam już, któryś wieczór z kolei nad pewną nową/starą książką. Nad „Agnieszką Osiecką dzieciom” i podoba mi się strasznie. Może dlatego, że dla dorosłych autorka też zamieściła kilka ciekawych elementów. Ale przede wszystkim fantazja książki jest niczym nieograniczona. I tyle w niej absurdu. Sama radość czytać taką lekturę, to lepsze od niejednego współczesnego, książkowego hitu dla dorosłych.

Też nie wiedziałam. Ale to nic zaskakującego, że tak Ci się ta książka tak podoba, w końcu to była świetna autorka. Chętnie zobaczę co pozostawiła dla maluchów.

Ja bardzo lubie klasyczne opowiesci fantasy jak Narnia itp. Ale te starsze, nie zadne pottery. Bardzo mi sie podoba "Był sobie raz na zawsze król" bo to poczciwa opowiesc z morałem i chyba poza TH White'em nikt tak skrupulatnie i dokladnie nie przelozyl losow Krola Artura na wspolczesny jezyk

Co do opowiadań Osieckiej to każdy ma prawo do włąsnej opinii. I nie ma się co z nią niezagadzać nbawet jak jest inna od mojej:) Mi się osobiście bardzo podobają. A takie ksiażki jka "Opowieści z Narnii" czy "Władca pierścienia" są rzeczywiście dla każdego

Wiele jest takich książek, które nadają się do czytania przez dzieci i dorosłych. Np. "Alicja w krainie czarów". Ja do dziś lubię ją po raz kolejny przeczytać.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Czytujecie książki dla dzieci?