Re: Czytujecie książki dla dzieci?
Napisał(a): Gość -
Jednak książki młodzieżowe nie są już tak fantazyjne i urocze jak te dziecięce
Oczywiście czytam i to bardzo często książki dzieciom mojej ciotecznej siostry,są to dzieci w wieku3 i 5 latek. Ponadto mają książeczki do rysowania i kolorowania i uczę ich jak mają to robić,jeśli mam wolny czas. Siostra pracuje ,więc nie ma kiedy,ja narazie jestem bez pracy a ponadto bardzo lubię dzieci ,więc jej pomagam. Czasami zabieram je do swojego domu,bo niedaleko mieszkamy.
Proszę nie zmieniać wątków,gdy ktoś pisze.
Jak ktoś pisze z takimi błędami ortograficznymi, to niech lepiej się dziećmi nie zajmuje!!!!!!!!!!!!!!! Głupota może być zaraźliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po co szkodzić małym, niewinnym istotkom??????????????????? Ty chyba sumienia nie masz.....................
Ktoś wspominał tutaj o troskliwych misiach :) Przełączam się! Uwielbiałam je zdecydowanie. A co do innych - uwielbiałam "Dzieci z Bullerbyn" oraz baśnie braci Grimm :)
Teraz też czasami zdarza mi się przeczytać jakąś książkę dla dzieci albo młodzieży (w sumie nawet "Marina" Zafona jest książką zdecydowanie młodzieżową).
Ty chyba jesteś naprawdę osobą słabo wierzącą, skoro coś takiego potrafisz napisać................
Znacie cykl TH White'a "Był sobie raz na zawsze król"?
Zdarza się. Ostatnią, po jaką sięgnęłam była pierwsza część serii Dzieci Cienie "Wśród ukrytych. Wśród oszustów". To książka kierowana do młodzieży, więc spodziewałam się czegoś lekkiego. Okazało się, że i taka książka momentami może być brutalna. Tym bardziej, że to antyutopia. Polecam, warto przeczytać.
Napisał(a): Siamese -
Jasne! Czesto wracam do Alicji w krainie czarow, choc to dyskusyjne czy to ksiazka dla dzieci;)
Zgłoś do usunięcia | Link
Książek dla dzieci w zasadzie nie czytuję, ale za to mam uwielbiam serie przeznaczone dla młodzieży. Mogę polecić ostatnią książkę, którą przeczytałam: "Dziewczyna i chłopak wszystko na opak" Wendelin Van Draanen. Cudownie jest powrócić choć na trochę to tych cudownych i beztroskich lat. A książka swoją drogą jest rewelacyjna ;-)