Re: Desery na szybko
Napisał(a): Gość -
Czysami tez pojawiaja sie goscie mniej oczekiwani i taki szybki myk nam by sie wszystkim przydal:)
Dlatego proponuje taki watek,wydaje mi sie praktyczny...
kisiel.........
Muffinki? Jak dla mnie szybka piłka :)
Zdaje się, że wątek miał być o szybkich deserach a nie ortografii.
Polecam deser z jogurtu ,ciasteczek kruchych,i owoców lub dżemu.Robię go bardzo szybko i podaję w kieliszkach albo w szklaneczkach .Układa się warstwami jogurt ,owoce,pokruszone ciastka itd .Wygląda świetnie a smakuje jeszcze lepiej .Niedługo zacznie się sezon owoców to można poszaleć ale z dżemem tez jest ok to taki deserek na szybko .
Jogurcik ,smaczna ,szybka propozycja deseru.Ja zawsze w zamrażarce mam lody w domu jakieś owoce,czekolade,rodzynki ,orzechy więc mozna na szybko coś fajnego wykombinowac.
Jogurt dowolny czy np.tylko naturalny??? i jakie ciasteczka??
Swietny deser!
Dzieki!
Wlasnie,czy to chodzi o naturalny jogurt?Bo deser brzmi fajnie i chce go zrobic,narazie na probe dla domownikow:)Oni lubia testowac:)
Ja podaje czasami tak na szybko np.jablka pieczone z dodatkiem dzemu i rodzynek,albo gruszki gotowane w winie.
Szybko i smacznie.
Zawsze tez mozna zrobic salatke owocowa!
Ktos polecil tu MUFFINY-tez dobry pomysl...kolezanka mi mowila,ze ona muffina nasacza duza iloscia alkoholu z cytryna i coúkrem,robi cos w rodzaju ponaczu i podaje z bita smietana,czy ktos robil cos takiego...brzmi apetycznie...
Desery na szybko
Zgłoś do usunięcia | Link
Sluchajcie...mam taka mysl...czesto jest tak,ze kolacja,czy obiad dla gosci zajmuje nam duzo czasu i energii i jesli nie upieczemy ciasta wczesniej to zostajemy bez deseru...czysami jak jestm u kogos to widze swietnie przygotowane wszystko,a ciasto kupne,bo widac,ze juz braklo czasu i czasto gospodyni nawet mowi...mialam przewidziane cos innego,ale...
Na pewno macie jakies szybkie slodkosci,ktore moga nam wszystkim pomoc w przygotowaniu takiego deseru na cito,nawet jak juz goscie wchodza do domu...