Reklama

Desery na szybko (18)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 477

Desery na szybko

Napisał(a): Gość -

Sluchajcie...mam taka mysl...czesto jest tak,ze kolacja,czy obiad dla gosci zajmuje nam duzo czasu i energii i jesli nie upieczemy ciasta wczesniej to zostajemy bez deseru...czysami jak jestm u kogos to widze swietnie przygotowane wszystko,a ciasto kupne,bo widac,ze juz braklo czasu i czasto gospodyni nawet mowi...mialam przewidziane cos innego,ale...
Na pewno macie jakies szybkie slodkosci,ktore moga nam wszystkim pomoc w przygotowaniu takiego deseru na cito,nawet jak juz goscie wchodza do domu...

INTERIA.PL

Re: Desery na szybko

Polecam deser z jogurtu ,ciasteczek kruchych,i owoców lub dżemu.Robię go bardzo szybko i podaję w kieliszkach albo w szklaneczkach .Układa się warstwami jogurt ,owoce,pokruszone ciastka itd .Wygląda świetnie a smakuje jeszcze lepiej .Niedługo zacznie się sezon owoców to można poszaleć ale z dżemem tez jest ok to taki deserek na szybko .

Jogurcik ,smaczna ,szybka propozycja deseru.Ja zawsze w zamrażarce mam lody w domu jakieś owoce,czekolade,rodzynki ,orzechy więc mozna na szybko coś fajnego wykombinowac.

Ja podaje czasami tak na szybko np.jablka pieczone z dodatkiem dzemu i rodzynek,albo gruszki gotowane w winie.
Szybko i smacznie.
Zawsze tez mozna zrobic salatke owocowa!
Ktos polecil tu MUFFINY-tez dobry pomysl...kolezanka mi mowila,ze ona muffina nasacza duza iloscia alkoholu z cytryna i coúkrem,robi cos w rodzaju ponaczu i podaje z bita smietana,czy ktos robil cos takiego...brzmi apetycznie...

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Desery na szybko