Re: Dlaczego kobiety nie umieją zmieniać opon i tankować?
Napisał(a): Gość -
No cóż, ja akurat jestem kobietą i potrafię nie tylko to przy swoim autku zrobić. Raz zdarzyło się i to w pracy, że musiałam wymienić koło (Mała dziurka a przez noc uciekło całe powietrze:))--miałam to zrobić sama ale jeden z pracowników powiedział, że zrobi to za mnie, ponieważ kobiety nie są od takich spraw. jak odkręcanie "zapieczonych " śrub.I nie mógłby patrzeć jak się męczę. To odnośnie zmieniania koła, bo zmieniać opon nie zamierzam bo bawienie się łyżką przy stalówce to już przeżytek, jeśli są maszyny które potrafią to zrobić szybciej niż ręcznie...
a ciekawe,dlaczego wielu mezczyzn tez nie umie zmieniac koła...no tankuja prawie wszyscy..niekoniecznie paliwo do auta...wielu facetom po prostu sie wydaje,ze skoro maja tyle kasy,to płaca jakiemus robolowi,zeby to koło zmienił...heheh
Chyba z powodu zbyt dużego wysiłku (zmiana koła) - zapieczone śruby, natomiast dlaczego nie tankują, chyba uważają, że mogą się zasmrodzić paliwem, a wtedy nawet te drogie perfumy nie pomagają. Jest też taka grupa, co uważa, że stworzone są do wyższych celów niż tankowanie paliwa. Te powinny jeździć autobusami.
A dlaczego mam zrobić to sama skoro mogę zrobić "blondynkę" i ktoś zrobi to za mnie? my kobiety robimy tyle za swoich facetów że to bardzo miłe patrzeć jak ktoś inny się poci za nas:)
Gość A dlaczego mam zrobić to sama skoro mogę zrobić "blondynkę" i ktoś zrobi to za mnie? my kobiety robimy tyle za swoich facetów że to bardzo miłe patrzeć jak ktoś inny się poci za nas:)
Zgadzam Się:D Popieram
no! i dlatego ja jeżdżę autobusem :-)
a co one potrafia ???? od tego trzeba zaczac ... swiat bez mezczyzn wrocil by do epoki kamiennej ....
owszem, kobieta może zmienić koło, zatankować i udowadniać światu że potrafi milion innych rzeczy, ale powinna też pozwolić wykazać się mężczyźnie na takim polu jak wulkanizacja, mechanika itp. faceci lubią być dowartościowani tak samo jak kobiety i na pewno miło jest im słyszeć, że "bez pana pomocy nie dałabym rady" etc. zatem kobieta niech będzie kobietą a mężczyzna herosem :D
ewentualnie jak już nie ma wyjścia to wtedy może bawić się w zaradność bo przecież "potrzeba matką wynalazku" ;P
GośćGość A dlaczego mam zrobić to sama skoro mogę zrobić "blondynkę" i ktoś zrobi to za mnie? my kobiety robimy tyle za swoich facetów że to bardzo miłe patrzeć jak ktoś inny się poci za nas:)Zgadzam Się:D Popieram
Po części również się z tym zgadzam :) Chociaż ja potrafię zatankować paliwo i nie stanowi to dla mnie żadnego problemu. Raz zdarzyło mi się zmieniać samej oponę, co było dla mnie dużym wysiłkiem, ponieważ nie mam na tyle siły, więc gdyby zdarzyło się to ponownie to już bym kogoś poprosiła o pomoc. Umiem również zrobić inne rzeczy przy aucie. Gdy byłam młodsza zawsze mnie interesowało 'grzebanie' przy aucie i pomagałam tacie lub dziadkowi. Ale nawet gdybym się tym nie interesowała to nauczyłabym się tankować czy zmieniać koło, bo nie po to robiłam prawo jazdy, żeby nie mieć chcociaż choć trochę pojęcia o aucie, oprócz jazdy.
Dlaczego kobiety nie umieją zmieniać opon i tankować?
Zgłoś do usunięcia | Link
Zastanawiam się dlaczego kobiety zawsze korzystają z pomocny facetów czy serwisów by zmienić oponę albo zatankować paliwo. Przecież to nie jest trudne i ja np. radzę sobie z tymi czynnościami doskonale. Wytłumaczeniem byłoby dla mnie to, iż niektóre przedstawicielki płci pięknej posiadają długaśne, drogie tipsy i boją się je uszkodzić ( :P ) , ale co z resztą - normalniejszych pań? Więc w czym problem - jak myślicie?
Macie jakieś pomysły?