Reklama

Dlaczego kobiety nie umieją zmieniać opon i tankować? (160)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 4055

Re: Dlaczego kobiety nie umieją zmieniać opon i tankować?

Napisał(a): Gość -

Inne obowiązki które kobieta wykonuje w domu. Dlaczego miałabym sama to robić ( i urobić sie przy tym niepotrzebnie) jeśli mogę o to poprosić męża.

INTERIA.PL

ja umiem zatankować zmienić koło nawet wymienić świece ale my wychowujemy dzieci pierzemy gotujemy pracujemy to co zostaje facetom? zmiana kół i tankowanie:))

Tankowanie, a co to za trudność? Otwarcie baku, czy znalezienie odpowiedniego dystrybutora? Do głowy mi nie przyszlo, że to moze być jakiś problem. Nie znam wśród swoich koleżanek takiej, ktora ma problem z tankowaniem i sama też regularnie tankuję swoje auto od lat 9.

A i owszem - głębokie przekoannie o własnej wyjątkowości i ważności, co powoduje, że kobieta, mimo braku przeciwwskazań - niew eźmie się za porządną robotę, będzie jedynie robić wrażenie że robi. Zatantkowanie paliwa czy zmiana koła to nie wycieranie kurzu - to trzeba ZROBIĆ, a nie tylko ROBIĆ (czyli łatwo zewryfikowac efekt pracy). Dlatego tyle mamy nauczycielek.

to już takie gry od zawsze , kto kogo sobie lepiej wychowa
mój kolega zaraz po ślubie również załapał się na program odpowiedniego ustawienia przez nową, kochaną żonę. skończyło się to w kwestii prania włożeniem czarnych staników z innymi białymi rzeczami do jednej pralki, wypraniem rzeczy w zbyt wysokiej temperaturze itd. skończyło się to jego zwycięstwem, ale nigdy nie zostało mu to zapomniane. czyż nie przyjemne było płukanie całego systemu paliwowego w samochodzie po zatankowaniu przez małżonkę złego paliwa. w tej wojnie chyba lepiej zaakceptować stary i sprawdzony podział ról ponieważ kobiety mogą znacznie więcej narozrabiać, bo porównajcie konsekwencje ubrania zbyt małego po praniu stanika lub zafarbowanej bluzki do jazdy z kołem przykręconym jedną śrubą lub tak, iż można je odręcić palcami. ja chcę żyć wobec czego wolę być zmuszany do tankowania we wszystkich jego odmianach.

Od 24 lat jeżdżę samochodem i od tylu też tankuję sama samochód, nie widzę w tym nic nadzwyczjnego, normalna czynność, którą trzeba wykonać by korzystać z samochodu ( śmiech mnie ogarnął jak przeczytałam, że kobiety nie umieją tankować ). Natomiast jeżeli chodzi o wymianę opon, nie miałam jeszcze takiej okazji, ale myślę, że i z tym poradziłabym sobie, jak z innymi czynnościami tzw. męskimi.
A więc miły internauto, nie generalizuj wszystkich kobiet i nie przypisuj im nieudolności, mnóstwo kobiet potrafi radzić sobie o wiele lepiej niż mężczyżni i to nie tylko z "męskimi czynnościami".
Ps. są mężczyźni, którzy nie mają pojęcia jak zmienić oponę, tak samo jak lubą jeść ale nie umieją gotować.
Buziaczki - pozdrawiam.

śmieszy mnie tekst zmienić koło, bo większość kobiet nie wie że zmienia się na zimę "opony" a nie koło, koło to se można zmienić jeśli jedna opona ulegnie przebiciu w trasie, a koła to zmieniamy jeśli mamy dwa komplety stalówek lub alu z oponami lato-zima :D

Kto ci powiedział nie nie umieją? Umieją tylko po co skoro są inni od tego. Tankowanie to pryszcz ale zmiana opon tez nie jest filozofia tylko trzeba trochę siły.

Gość No cóż, ja akurat jestem kobietą i potrafię nie tylko to przy swoim autku zrobić. Raz zdarzyło się i to w pracy, że musiałam wymienić koło (Mała dziurka a przez noc uciekło całe powietrze:))--miałam to zrobić sama ale jeden z pracowników powiedział, że zrobi to za mnie, ponieważ kobiety nie są od takich spraw. jak odkręcanie "zapieczonych " śrub.I nie mógłby patrzeć jak się męczę. To odnośnie zmieniania koła, bo zmieniać opon nie zamierzam bo bawienie się łyżką przy stalówce to już przeżytek, jeśli są maszyny które potrafią to zrobić szybciej niż ręcznie...

Pierdzielisz.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Dlaczego kobiety nie umieją zmieniać opon i tankować?