Reklama

Dlaczego musimy utrzymywać ZUS? (8)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1756

Dlaczego musimy utrzymywać ZUS?

Napisał(a): pitrek -

Dręczy mnie coraz mocniej pytanie, poco płacić składki w ZUS.
Już w obecnym czasie, dostanie się do lekarza specjalisty to wyczyn długo terminowy.
Do mojej emerytury pozostało jeszcze 25 lat.
Jaka i czy w ogóle będzie nikt nie potafi z całą stanowczością odpowiedzieć.
Prowadzę działalność gospodarczą i tu mój ból jest tym większy gdyż osoby które ukrywają i uchylają się od nie płacenia będą miały rentę socjalną prawdopodobnie w wysokości mojego świadczenia.
Co więc z ZUS?

INTERIA.PL

Re: Dlaczego musimy utrzymywać ZUS?

Napisał(a): Gość -

Płaci się po to, żeby ci na górze mogli sobie godnie pożyć.... A ty i tak będziesz bidował na emeryturce. Gdybym odkładał przez te 40 lat składki na własne konto i je inwestował, dziś nie bałbym się o swoją przyszłość. A tak będę dziadem i tyle... Pozdrawiam wszystkich potencjalnych dziadów! A tym na górze, niech ziemia lekką będzie. Może nieodgadniony los ich jeszcze doświadczy, czego im serdecznie życzę.

Nie płacę zusu i nie będe płacił złodziejom.Przeszłem do szarej strefy i sam odkładam sobie i inwestuje ,bo na polskich złodziei nie ma co liczyć.Nie mam zamiaru pracować na nierobów typu macierewicz .kaczyński,kępa.fotyga,dorn,cymański i inne dno.

Absurdy z pzrywilejami!! Prokuratorzy , Policjanci ,nie mam na myśli antyteorystów bo to jest zasadne ale goście z wydziłów śledczych i wielu innych dlaczego nie!!! ale wszyscy chcą jechać w jednym wagonie!!!!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Dlaczego musimy utrzymywać ZUS?