Re: Dlaczego narciarze nienawidzą snowboardzistów?
Napisał(a): yoda -
Oj tam, od zawsze. Od powstania snowboardu, wcześniej nie było z kim toczyć wojny. ;)
Ja jeżdżę na nartach, niektórzy moi znajomi na snowboardzie, jak wreszcie spadnie śnieg, to weźmiemy swoje deski, ile kto tam ma i wybierzemy się pojeździć. Pokojowo, bez walk. ;)
Myślę, że mówienie o wojnie to przesada, chociaż wiem, że gdy ktoś jeszcze nie za bardzo umie jeździć na nartach to szaleni snowboardziści częściej niż szaleni narciarze przyprawiają o szybsze bicie serca.
Napisał(a): Gość -
A ja nienawidzę snowbordu. Nawet jak idę poserfować to biorę dwie deski zamiast jednej.
Jeżdżę na nartach. Generalnie nie mam nic przeciwko snowbordzistom gdyby nie drobiazgi: psują tor pod wyciągiem, więc mniej doświadczeni narciarze częściej się przewracają, poza tym snowbordziści szybciej "zdzierają" stok, co nie jest bez znaczenia przy mniejszej ilości śniegu. Najlepiej, aby snowbordziści mieli swoje trasy, aby mogli się wyszaleć, ale niestety z budową takich miejsc jest na razie marnie.
Pozdrawiam narciarzy i (mimo wszystko) snowbordzistów.
Snowbord to zajecie dla dzieci i młodzezy. Są bez wyobrazni czesto urządzają sobie pogaduszki na serodku stoku zamiast stanac gdzies z boku no i te mokre tyłki i powibijane nadgarstki . A takze niszczą stok pchając mulde sniegu parapetem. No i kazdy taki musi byc krejzi i qull snowbord to porazka
może jesteś dobrym narciarzem, ale kiepsko ripostujesz.
gość Jeżdżę na nartach. Generalnie nie mam nic przeciwko snowbordzistom gdyby nie drobiazgi: psują tor pod wyciągiem, więc mniej doświadczeni narciarze częściej się przewracają, poza tym snowbordziści szybciej "zdzierają" stok, co nie jest bez znaczenia przy mniejszej ilości śniegu. Najlepiej, aby snowbordziści mieli swoje trasy, aby mogli się wyszaleć, ale niestety z budową takich miejsc jest na razie marnie.
Pozdrawiam narciarzy i (mimo wszystko) snowbordzistów.
na jakiej podstawie uważasz że "snowbordziści szybciej "zdzierają" stok"
jedna krawedź deski to chyba mniejsze zło dla stoku niż dwie krawędzie nart ......
ja jezdzilem 12 lat na nartach bralem udzial w zawodach itd... od 7 lat jezdze na deske. byla to na mnie straszna frajda ( rozne chopki , lawki , )lecz po 6 latach zaczelo byc nudno w zeszlym sezonie jezdzilem na desce 6 razy a na nartach 5 razy w tygodniu . i znowu narciarsatwo zaczelo byc frajda chociaz deski calkiem nie odstawilem. trzeba sprobowac jednego i drugiego zeby sie wypowiadac. dla mnie obydwa te sporty sa fajne, mozna poszalec na jednym i drugim i nigdy jezdzac na nartach nie narzekalem na snowboardzistów ani jezdzac na desce nei narzekalem na narciarzy. stok jest dla wszystkich i poprostu trzeba sie wzajemnie szanowac i dbac o bezpieczenstwo swoje i innych bez wzgledu na czym sie jedzie
Ani narty ani deska , bo zimy w tym roku nie bedzie.
gość A ja nienawidzę snowbordu. Nawet jak idę poserfować to biorę dwie deski zamiast jednej.
A ja nie lubię zimy i o tej porze szukam ciekawego wyjazdu do ciepłych krajów
Dlaczego narciarze nienawidzą snowboardzistów?
Zgłoś do usunięcia | Link
Wojna między snowboardzistami a narciarzami trwa chyba od zawsze. Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że narciarstwo to sport bardziej klasyczny natomiast snowboard bywa niejednokrotnie podpinany pod sporty ekstremalne. Mimo wszystko są to jednak sporty zimowe, dlaczego zatem narodziła się swoista nienawiść między osobami uprawiającymi te sporty ?
Czy narciarstwo i snowboarding naprawdę aż tak bardzo się różnią ?
Co Wy sądzicie na ten temat, który z tych sportów uprawiacie i jaki jest wasz stosunek do drugiej strony barykady ?