Reklama

Dlaczego Polacy kochają żenadę? (19)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 3469

Dlaczego Polacy kochają żenadę?

Napisał(a): Darek8989 -

Ostatnio w kinach pojawiło się kilka filmowych gniotów, na które ludzie walą tłumami. Tak samą sytuację mamy w telewizji. Mamy kilka tasiemców, o których można powiedzieć, że są żenadą ociekającą kiczem. Wszyscy się z nich wyśmiewają i nikt się nie przyznaje, że ogląda, ale jak przychodzi co do czego, to każdy wie co się dzieje i jak kto ma na imię w danym serialu.

Zastanawiam się skąd się bierze takie zafascynowanie żenadą?
Czy Polacy nie mają dobrego gustu i wolą serialową sieczkę, niż coś wyrafinowanego?

INTERIA.PL

Re: Dlaczego Polacy kochają żenadę?

Napisał(a): 3manka -

myślę, ze z nudów oglądają, bo nic innego im się nie chce robić, a skoro w ten sposób się zabija czas, to po co się wysilać na produkowanie lepszych filmów. Poza tym era pięknych filozofii, dyskutowania czy kaligrafowania ładnych treściowo listów już dawno się skonczyla, wiec ludzie idą na łatwiznę i prostotę, co pociąga za sobą produkowanie bubli.

Napisał(a): GrimKenobi -

Bo taki serialiki można obejrzeć raz na jakiś czas i wiadomo o co chodzi. Nie wymaga on żadnej wiedzy ani ogólnie niczego. Nawet zaangażowania nie wymaga. Można spokojnie przy robieniu obiadu go obejrzeć. A raczej po słuchać. To nie tylko domena polaków. Brazylijczycy, Argentyńczycy i reszta też kocha takie tasiemce. No i całe Booliwood. Ma olbrzymie budżety a filmy są tragicznie śmieszne.. Ogólnie jako ludzkość lubimy nie skupiać się za specjalnie na rozrywce... wolimy czerpać z niej przyjemność stąd też i miałkość takich produkcji.

Napisał(a): Gość -

dlaczego kochają żenadę.odpowiedż prosta mamy coraz więcej matołów,proszę poczytać sobie wypowiedzi na temat filmów żenada,nie potrafią nawet omówić(polecić) filmu żeby zainteresować nim osobę która by chciała jakiś interesujący film obejrzeć,wypisują same bzdury i bez komentarza.

Szukam w tv czegoś choć odrobinę wyrafinowanego i wczoraj się trafiło, ale zaczęło się ok. 22.30. Przez to dziś w pracy oczy mi się kleją i nie mogę myśleć, i oszukuję pracodawcę, marnotrawiąc czas na forum. I tak poszukiwanie czegoś ambitniejszego obróciło się w zło :)

to prawda ze seriale watpilwej jakosci zdominowaly stacje telewizyjne ale trzeba tez pamietac o ekonomi bo takie seriale to niski koszt produkcji i w zasadzie zapelniaja ramowke tv a jezeli ktos ma ochote ogladac wybitne dziela to niestety musi za to odpowiednio zaplacic wykupujac dodatkowe temetyczne kanaly filmowe

a co ludzie mają oglądać ,jak nic innego nie ma?Ja np. oglądam rodzinę zastępczą,bo podobają mi sie dialogi,zwłaszcza Alutki z Jędrulą., a także biznesowe pomysły Filipa.Bardzo dobry pomysł na serial.I jeszcze ranczo jest dobre-też świetne dialogi.Reszta to chłam.Ale nieraz z nudów zernę od czasu dio czasu,bo pstrykam pilotem i wszędzie dno.Nie ma wyjścia.

lepiej napiszcie dlaczego tvn katuje widzów tańcem z niby gwiadami po raz nie wiem który?W żadnym kraju nie było tylu edycji.W USA były trzy.A u nas zapas gwiazd sie skończył, to biorą pseudogwiazdy z łapnki i na sił e ciągną progra.Czy jest to wina widzów? Nie. To wina kierownictwa tvn i jego lenistwa,bo wszystko jest gotowe,tylko trzeba ,,gwiazd'' nałapać.Nieiwelki wysiłek,a kręci sie i forsa leci.Prymitywów tam zatrudniają i tyle.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Dlaczego Polacy kochają żenadę?