Re: Dlaczego Polacy kochają żenadę?
Napisał(a): Gość -
Seriali nie oglądam bo wieje nudą i kiczem a ponadto po prostu nie mam czasu, a imiona czy nazwiska aktorów częściowo znam ze słyszenia bo trąbi się o tym wszędzie(już nawet nie wiem gdzie słyszałam).dobre (może "lepsze" ) są nadawane póżno w nocy dla tych co nie muszą wstawać wcześnie.Pozostaje je nagrywać
Nie ma nic ciekawego do oglądania w polskiej tv, te same rogramy od lat i wszystkie nudne.
Pytanie tylko ,kto Cię wykreował na znawcę tematu? ") Czasami lepiej obejrzeć jakis serial niz pozować na wielkiego .....kultury ,to tak sama jak z modą ,wielcy znawcy patrza z uwielbieniem na kosze na śmieci które nosza modelki na głowach i padaja wielkie ochy i achy:) :):) tacy z Was kulturalni i myślący ludzie:)
Bo poziom naszego społeczeństwa niestety upada. Miasta zalała "wiocha" i małomiasteczkowość, także w sensie dosłownym. Młoda inteligencja (ta prawdziwa, wywodząca się z rodizn iteligenckich) wyjechała za granicę albo wycofała się z życia społęcznego, koncentrując się na budowie dobrobytu, starsza jest na wymarciu. Poziom nauki w szkołach wyższych i średnich spadł na pysk (nie ma już przerdwojennej, intelligentnej i profesjonalnej kadry naukowo-dydaktycznej). Mamy nową pseudointeligencję, która jest de facto gorzej lub lepiej wykształconą wiochą, bez żadnej etyki, etosu, manier i zasad. Zgubiono to preferując kiedyś chłopo-robotników a dziś za sprawą przemieszczania się ludności ze wsi do duzych miast. Jest to także efekt wyścigu szczurów w pracy, gdzie zasady moralne, uczciwość, jakość pracy, itd. przestały się liczyć. Upadły zasady kultury, bon tonu, savoir vivre, poczucie dobrego stylu i smaku. Nowe zasady współżycia, zachowań i mody, dyktuje teraz ulica i tandetne media. Do tego wszystkiego, małolaty dorwały się do internetu i też zaniżają poziom wszelkiej dyskusji (wręcz ją uniemożliwiają), Efekt jest taki, że postępuje degradacja poziomu społeczeństwa i erozja kultury. Dowodem tego są kretyńskie seriale dla prostaków i disco-polo.
Zgadzam się z tą opinią.Kiedyś telewizja pokazywała wartosciowe programy i ludzi a teraz dno i bazarowe gusty.Za to w teatrach pełno
Nie kochają, ale co mają robić, kiedy wszystkie wartościowsze programy, łącznie z ciekawą publicystyką i reportażem zaczynają się dopiero po północy. Zresztą z tym już też jest coraz gorzej. Są niezpowiedziane, nagłe zmiany w programie, polegające na zastąpieniu wcześniej zapowiedzianego programu jakimś gniotem. Jako emerytka mam czas żeby się wyspać i na ciekawy reportaż potrafię czekać do 2-giej w nocy. Wiele razy się nie doczekałam, bo dokonano zmiany. Oczywiście na jakiś knot. Coraz bardziej rozczarowuję się publiczną telewizją (prywatnych stacji w ogóle nie oglądam) bo upodabnia się do komercyjnych, a ja nie po to płacę abonament od 40 lat.
gość Ponieważ nie muszą używać rozumu. To są pozostałości po komunie. Jest to najbardziej widoczne w wyborach do parlamentu tudzież innych.
Otóz w komunie poziom sztuki (też filmowej) był na niebotycznym poziomie !!!! Dzięki komunie resztki kulturalnych i naprawde wykształconych ludzi ostały sie w tym pańswie. Ale, niestety, u nas rządzą - łechcąc najniższe gusty - to mamy po zwyciestwie Solidarności - dwie muzy SITKOMIA i KOMERCJA!!!
Telewizja i komp wciągają...
Zgłoś do usunięcia | Link
A WŁAŚNIE, ŻE ODWROTNIE, W KOMUNI CZŁOWIEK MUSIAŁ SIĘ NAKOMBINOWAĆ WE WSZYSTKIM, TERAZ to bęcwalstwo wychowuje sie na internecie, sms-ach, reklamach.