Re: Dobre polskie fantasy
Napisał(a): Gość -
Zdecydowanie polecam Piekarę oraz Ćwieka - świetne sykle Ja inkwizytor, oraz Kłamca, niezłe czytadełaka pisze też Kozakowa
Polecam Adama Przechrztę i jak przedmówca Piekarę. Ćwiek jakoś mnie nie zachwycił ale da się przeczytać.
Napisał(a): alien -
Kozakowa = Magdalena Kozak? Nic jej nie znam, chętnie sprawdzę ten trop, chociaż może mi się nie spodobać, zależy, co rozumiecie przez czytadełko... Przechrztę również sprawdzę. O Ćwieku już słyszałem dobre rzeczy, o Piekarze też. :)
Sięgnij do deklaracji rządzących i polityków. Na pewno się nie zawiedziesz. Bez wzgl. na to z jakiego okresu czasu i jaka opcja polityczna te deklaracje składała.
Polecam "Jasminum", rewelacyjny film i świetna obsada aktorska:)
A ja właśnie kończę czytać Achaję Ziemiańskiego- i jestem zachwycona. Polecam.
polecam kossakowską i cykl o siewcy wiatru
gość A ja właśnie kończę czytać Achaję Ziemiańskiego- i jestem zachwycona. Polecam.
Właśnie Achaja baaardzo mi się nie podobała; nie mam ochoty czytać pojechanych fantazji erotycznych autora, zwłaszcza, że i jego talent literacki pozostawia wiele do życzenia.
gość Polecam "Jasminum", rewelacyjny film i świetna obsada aktorska:)
Film rzeczywiście rewelacyjny, ale ja pytam o książki :)
Dobre polskie fantasy
Zgłoś do usunięcia | Link
Istnieje w ogóle coś takiego?
No dobra, przesadzam. Sapkowski jest świetny. Grzędowicz jest ok (znam tylko Pana Lodowego Ogrodu). Ale czy ktoś więcej?
Kogo polecacie?
Pilipiuk mnie nie bawi. Ziemiański mnie zawiódł strasznie, podobnie jak Komuda. Po kogo, mimo wszystko, warto sięgnąć, aby nie stracić całkowicie wiary w polskie fantasy?