Reklama

Dotacje unijne na otwarcie własnego straganu? (7)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 49

Dotacje unijne na otwarcie własnego straganu?

Napisał(a): Gość -

Witam.
W tym roku chciałabym się starać o dotacje na otwarcie własnego
straganu, wiem że UP można się o takie dotacje ubiegać, ale nie wiem
czy dostanę na takie coś. Jestem zarejestrowana W UP i jestem także
studentką zaoczną. Mam pytanie, bo nigdzie nie mogę dostać
informacji na ten temat: ile się czeka w ogóle na takie dotacje. Ma
ktoś w ogóle jakieś ciekawe pomysły z czym można stanąć na targu?
Chodzi mi o coś oryginalnego i nie drogiego. Myślę nad odzieżą jakąś
tańszą, lub bielizną, ale nie wiem czy mi pójdzie, bo tego jest dość
dużo. Proszę o jakiekolwiek informacje i ciekawe pomysły.
Pozdrawiam serdecznie.

INTERIA.PL

Re: Dotacje unijne na otwarcie własnego straganu?

Sam myślałem, żeby rozejrzeć się za dotacjami na rozwój firmy ( niekoniecznie unijnymi ). Wszyscy teraz starają się o takie dofinansowanie i grzechem byłoby nie spróbować. Wszedłem na stronkę tego CKD Hetman z Warszawy którego podrzucił kolega z posta wyżej i poczytałem trochę czym oni się w ogóle zajmują. Zdaje się, że mają doświadczenie w takich projektach, więc jak już się zdecyduję żeby takie dotacje uzyskać to przedzwonię do nich i zobaczymy co dalej.

Fajnie, że masz chęci do pracy :) bo ostatnio coraz więcej osób stwierdza, że lepiej jest iść na bezrobocie i dostać socjal od państwa - chore podejście jak dla mnie. Co do tematu to różne instytucje udzielają dotacji na rozkręcenie biznesu, nie tylko urząd pracy. Szczególnie z funduszy unijnych można zakosić całkiem niezłą dotację. Zgłoś się może do tej firmy CKD Hetman, którą ktoś już tutaj wymienił. Pewnie mają doświadczenie w pisaniu wniosków o dotację, a dobry wniosek to jest jednak sprawa kluczowa. Znam parę osób, które podeszły do tego na łapu-capu i potem wielkie zdziwienie, że nie dostali dotacji.

Ciekawostka - dofinansowania Unii Europejskiej dotyczą również kościołów! ;-)
Zobaczcie: http://szukajeksperta.com/blogs/view/449/unijne_dotacje_dla_kosciolow

Uwaga na oszusta - firmę Euro Consulting prowadzonaprzez Piotra Stachelskiego z Pszczyny. Firma oferuje doradztwo dla firm w zakresie pozyskiwania funduszy unijnych. W rzeczywistości sprzedaje za grubą kasę materiały, które można uzyskać za darmo.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Dotacje unijne na otwarcie własnego straganu?