Re: Duch Święty
Napisał(a): Gość -
Odpowiadan: Mie wien.
świadków tu już nie ma , bo eseje romana ich wypłoszyły . a katolik nie wie
ateista
Blużnierstwo głównie."I każdemu,kto by wyrzekł słowo przeciw S ynowi Człowieczemu będzie odpuszczone,ale temu,kto by zbluznił przeciw Duchowi Swiętemu,nie będzie odpuszczone"(Łk.12:10)
Napisał(a): jechowa52 -
gość świadków tu już nie ma , bo eseje romana ich wypłoszyły . a katolik nie wie
ateista
Ale ja wiem.
Wtedy jest grzech przeciwko Duchowi Świętemu, gdy powątpiewa się w je\go istnienie, jest to nieodpuszczalny, ciężki grzech w katolicyzmie, za który idzie się do piekła a piekło jest pod ziemią.
Nigdy nie widziałem i nie tylko Ja, Ducha Świętego, krasnoludków, Różowego Niewidzialnego Jednorożca ani Mikołaja, więc nie mogę wbrew swojemu rozumowi twierdzić iż takowe istnieją.
Uznając istnienie tego monstrum, postąpiłbym wbrew swojej logice.
Jeżeli ktoś chciałby wierzyć w czterech duchów świętych, mnie to nie przeszkadza, niech sobie wierzy...
Zgadzam się z tym że blużnierstwo przeciwko Duchowy Świętemu jest grzechem niewybaczalnym jednak jestem pewny że również Ś J nie wiedzą jak można zblużnić przeciw Duchowy Świętemu. A jeśli się mylę to proszę o jasne wyjaśnienie
gość Zgadzam się z tym że blużnierstwo przeciwko ucho więtemu jest grehiem niewybaczalnym jednak jestem pewny że również Ś J nie wiedzą jak można zblużnić przeciw Duchowy Świętemu. A jeśli się mylę to prosę o jasne jaśnienie
gość Zgadzam się z tym że blużnierstwo przeciwko Duchowy Świętemu jest grzechem niewybaczalnym jednak jestem pewny że również Ś J nie wiedzą jak można zblużnić przeciw Duchowy Świętemu. A jeśli się mylę to proszę o jasne wyjaśnienie
Nie ma grzechów , niewybaczalnych , a od czego jest spowiedź i rozgrzeszenie , pokuta .
Duch święty ? - nie istnieje. Istnieje Duch Boży.
Kiedy występuje się przeciw Duchowi Bożemu?
Gdzie znajduje się Duch Boży?
Duch Boży znajduje się w każdym człowieku.
Duch Boży ożywia ciało każdego człowieka.
Dlaczego panowie z kk nauczają , że człowiek jest świątynią Boga?
Oni nie wyjaśniają dokładnie ,fałszują prawdę, ale dlatego że Duch Boga jest w każdym człowieku , dlatego że duch Boga ożywia ciało człowieka.
Kiedy Duch Boga opuszcza ciało człowieka , człowiek wówczas umiera.
Nie ma ducha czy duszy człowieka.
Kiedy występuje się przeciw Duchowi Bożemu ?
Kiedy dokonuje się np: aborcji, eutanazji, kremacji itd..,.
Tego nie wolno dokonywać , to jest wystąpienie przeciw Duchowi Bożemu .
Duch Boży nie jest osobą. Pani Dąb
gośćgość Zgadzam się z tym że blużnierstwo przeciwko Duchowy Świętemu jest grzechem niewybaczalnym jednak jestem pewny że również Ś J nie wiedzą jak można zblużnić przeciw Duchowy Świętemu. A jeśli się mylę to proszę o jasne wyjaśnienieNie ma grzechów , niewybaczalnych , a od czego jest spowiedź i rozgrzeszenie , pokuta .
Są. To jest wystąpienie przeciw Duchowi Bożemu. kiedy dokonamy aborcji, eutanazji , kremacji zwłok itd...
Spowiedź, rozgrzeszenie ? to wymysł człowieka , a nie wymóg Boga.
Także możesz biegać do spowiedzi ile chcesz, ale to nie ma znaczenia i będziesz rozliczony z całego swojego życia przed Bogiem w odpowiednim czasie. Pani Dąb
Duch Święty
Zgłoś do usunięcia | Link
Pytan się katolików i Ś J co to za grzech przeciw Duchowi Świętemu (Mat 12:31-32)