Reklama

Dusze zmarłych szukają kontaktu z żyjącymi. (93)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 986

Dusze zmarłych szukają kontaktu z żyjącymi.

Napisał(a): mija4010 -

Dziękuję za podpowiedż. Właśnie umknęło mi zabezpieczenie wątku, ale ciekawa jestem czy dusze pozostające w miejscach dawnego życia cierpią?

Jest tak wiele, bardzo wiele przypadków nazywanych; niewyjaśnionymi zjawiskami. Jakiś czas temu, moja znajoma wzywała policję, bo ktoś nad ranem rozwalał jej piwnice w domu, po śmierci męża. Była roztrzęsiona i przestraszona..., i pewna, że ktoś a raczej rabusie, wiedząc, że jest sama, szukali tam czegoś ''pożytecznego'' dla siebie. Rzuciła policjantom klucz przez okno..., tak bardzo się bała, a ......piwnica była nietknięta. Ponieważ jej mąż był człowiekiem perfekcyjnym, wszysto w tej piwnicy było idealnie posortowane w kartony, i poukładane na półkach, poprostu perfekcja..., byłam tam kilka razy ze znajomą po dobre wino...., piwnica przypominała bardziej pokój niż miejsce składowania różnych rzeczy. Ale najdziwniejsze jest to, że policja przyjeżdżała jeszcze kilka razy...., zastając tam idealny porządek. Kilka dni temu ( po jej powrocie ze Sztokholmu) poprosiła mnie bym została z nią na noc...., Niesamowity hałas, kucie ścian, walenie się przedmiotów i półek w piwnicy...., to było straszne! Wezwałyśmy iCARa i uciekałyśmy do mnie. Rano poszliśmy wszyscy do jej piwnicy..., znowu idealny porządek! Straszne! Ale przeszukiwaliśmy wszystkie rzeczy...., ona znalazła tam coś bardzo ważnego.....bardzo ważnego. Jej zmarły mąż w ten sposób szukał z nią kontaktu, aby przekazać TO co schował? Może on musiał tu zostać, aby wyjaśnić sprawę, która nie pozwalała mu odejść? Taka jest siła duszy człowieka - DUSZY, która NIGDY nie umiera, bo jest wieczna.

Wiem, że wiele ludzi doświadczyło takich rzeczy, czy wszyscy doznaja strachu? Czy jest on przebudzeniem nawet wierzących ludzi, że nic nie dzieje się bez przyczyny?

INTERIA.PL

Re: Dusze zmarłych szukają kontaktu z żyjącymi.

Napisał(a): SzybkiBadacz -

Czemu dusze miałyby kontaktować się akurat poprzez robienie łomotu w piwnicy ? Katolicka dusza powinna przyjść raczej do jakiegoś księdza i powiedzieć o co jej chodzi. Księża mogą odpuszczać grzechy, a duszy nie mogą wysłuchać ? To nie jest normalne.

Napisał(a): mija4010 -

SzybkiBadacz Czemu dusze miałyby kontaktować się akurat poprzez robienie łomotu w piwnicy ? Katolicka dusza powinna przyjść raczej do jakiegoś księdza i powiedzieć o co jej chodzi. Księża mogą odpuszczać grzechy, a duszy nie mogą wysłuchać ? To nie jest normalne.

No tego nie wiem...., dlaczego tak się dzieje, ale po śmierci nie może iść do księdza, iść do księdza może za życia, po rozgrzeszenie, ale dlaczego to było takie ważne dla tej duszy?

Napisał(a): Magnusia -

SzybkiBadacz Czemu dusze miałyby kontaktować się akurat poprzez robienie łomotu w piwnicy ? Katolicka dusza powinna przyjść raczej do jakiegoś księdza i powiedzieć o co jej chodzi. Księża mogą odpuszczać grzechy, a duszy nie mogą wysłuchać ? To nie jest normalne.

Może dusza nie jest przynależna do religii , może całe zaświaty zupełnie na czym innym polegają ??Tego nikt nie wie ale coś w tym musi być.
Ja kiedyś wywoływałam duchy i trzy lata w moim pokoju nikt nie mógł spać ale to jest długa historia i raczej wieczorem nie chcę jej wspominać :)

Napisał(a): TanitaMI -

Biblia nie neguje ,że coś takiego jak "duchy" istnieje,choć jest wyraźna przestroga ,by trzymać się z dala od spirytyzmu .
Gdyby nie było duchów zmarłych,nie potrzebna byłaby taka przestroga.

Kpł 19:31 "Nie będziecie się zwracać do wywołujących duchy ani do wróżbitów. Nie będziecie zasięgać ich rady, aby nie splugawić się przez nich. Ja jestem Pan, Bóg wasz!"

Kpł 20:27 "Jeżeli jaki mężczyzna albo jaka kobieta będą wywoływać duchy albo wróżyć, będą ukarani śmiercią. Kamieniami zabijecie ich. Sami ściągnęli śmierć na siebie»."

1Sam 28:7 "Zwrócił się więc Saul do swych sług: «Poszukajcie mi kobiety wywołującej duchy, chciałbym pójść i jej się poradzić». Odpowiedzieli mu jego słudzy: «Jest w Endor kobieta, która wywołuje duchy»."

mija4010

No tego nie wiem...., dlaczego tak się dzieje, ale po śmierci nie może iść do księdza, iść do księdza może za życia, po rozgrzeszenie, ale dlaczego to było takie ważne dla tej duszy?

Skoro ksiądz może udzielać rozgrzeszenia za życia człowieka, to czemu nie może rozgrzeszyć duszy ? Przecież w momencie śmierci grzechy nie ulegają zatarciu.

Saul potajemnie udał się do wróżki z Endor,ponieważ za kontaktowanie sie z kimś takim ,groziła mu śmierć .Wróżce też to groziło.
Istotne jest ,że Saul przy pomocy spirytystki ,nawiązał kontakt ze zmarłym Samuelem,który za życia był szanowanym prorokiem.

1 Sam 28:9-15

"....Odpowiedziała mu kobieta: Wiesz chyba, co uczynił Saul: wyniszczył wróżbitów i czarnoksiężników w kraju. Czemu czyhasz na moje życie, chcąc mnie narazić na śmierć. (10) Saul przysiągł jej na Pana mówiąc: Na życie Pana! Nie będziesz ukarana z tego powodu. (11) Spytała się więc kobieta: Kogo mam wywołać? Odrzekł: Wywołaj mi Samuela. (12) Gdy zobaczyła kobieta Samuela, zawołała głośno do Saula: Czemu mnie oszukałeś? Tyś jest Saul! (13) Odezwał się do niej król: Nie obawiaj się! Co widzisz? Kobieta odpowiedziała Saulowi: Widzę istotę pozaziemską, wyłaniającą się z ziemi. (14) Zapytał się: Jak wygląda? Odpowiedziała: Wychodzi starzec, a jest on okryty płaszczem. Saul poznał, że to Samuel, i upadł przed nim twarzą na ziemię, i oddał mu pokłon. (15) Samuel rzekł do Saula: Dlaczego nie dajesz mi spokoju i wywołujesz mnie? ..."

Magnusia

Może dusza nie jest przynależna do religii , może całe zaświaty zupełnie na czym innym polegają ??Tego nikt nie wie ale coś w tym musi być.
Ja kiedyś wywoływałam duchy i trzy lata w moim pokoju nikt nie mógł spać ale to jest długa historia i raczej wieczorem nie chcę jej wspominać :)

Gdybym ja był w twoim pokoju to też chyba bym nie spał :DD

stefl TanitaMI Ty uznajesz Biblię za wiarogodną? Za słowo Boże? To odmiana jakaś?

Biblia jest źródłem faktów i mitów.
Potrafię odróżnić co może być prawdą a co bajką.
Przykład króla Saula może być prawdą.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Dusze zmarłych szukają kontaktu z żyjącymi.