Reklama

Dyskryminacja w ogłoszenich o pracę! (91)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 54

Re: Dyskryminacja w ogłoszenich o pracę!

Napisał(a): Gość -

tak to jest gdy na jedno miejsce nawet bylejakiej pracy jest nawet kilkadziesiąt - klkaset kandydatów
z tego później rekrutujacy zaprosi 10 - 15

żyjemy w kraju zniewolonym, zadłużonym, zapartyjnonym więc co się dziwić że się nie szanuje pracowników nie szanuje kandydatów
a dobór polega na zachciankach pracodawcy - prezesika,
W USA czy bogatych krajach UE (przed kryzysem) dobrą prace dostawał zarówno ten starszy wiekowo jak i niepełnosprawny
ważne, że umiał robić to do czego aplikował,
a w Polsce jest ruina gospodarcza od wielu wielu lat, więc co się dziwić może być tylko coraz gorzej

INTERIA.PL

DYSKRYMINACJA OSÓB PO 55 ROKU ŻYCIA OD KIEDY PRZEKROCZYŁAM TEN WIEK NIGDZIE NIE MOGĘ ZNALEŹĆ PRACY. MOJA PROPOZYCJA ABY NASZ KOCHANY RZĄD W KOŃCU ZAUWAŻYŁ IŻ EMERYTURA NAJWCZEŚNIEJ W WIEKU 60 LAT. JAK PRZEŻYĆ TE 5 LAT? PROSZĘ O PROPOZYCJE TEGO TYPU ABY PRACODAWCY OPŁACAŁO SIĘ ZATRUDNIAĆ LUDZI PO 55 ROKU ŻYCIA BEZ ZOBOWIĄZAŃ I CHCĄCYCH PRACOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W wieku 55 lat to chyba tylko po znajomości najlepiej szukać. Aktualnie szukają młodych po szkole co wszystko potrafią, oczywiście takich też nie ma, w Polsce to się chyba nigdy nie zmieni. Znalazłem ciekawy artykuł o manipulacji w pracy może kogoś zaciekawi http://forum.interia.pl/watek-chronologicznie/dyskryminacja-w-ogloszenich-o-prace,1008,1239092,0,c,5,83,0,0

Gość Oczywiście szukam pracy od listopada i czuję się dyskryminowana za każdym razem ze względu na wiek(mam 49 lat)
i jestem już za stara do wszystkiego ...a przepracowałam w administracji 26 lat(mam średnie techniczne i do tego policealne) i czy to nie jest dyskryminacja ze nawet na sprzątaczkę się nie nadaję bo słyszę że już nie ten wiek.
Do licha to mam kraść????????? żeby zarobić na utrzymanie???????? Złożyłam już ze 20 podań do zakładów jak na razie to
bez odpowiedzi..... pozdrawiam

doskonale rozumiem Pani sytuację, chociaż mam 24 lata i 2 lata doświadczenia w administracji, to również nie mogę tej pracy dostać. Problemem jest to, że mimo właśnie tych 24 lat, z twarzy i budowy ciała wyglądam na jakąś 16-stkę. nie liczy się czy coś potrafię... jak wchodzę do firmy i mówię, że przyszłam na rozmowę to nie dość, że słyszę śmieszki, to na rozmowie pierwsze pytanie pada: ile MASZ lat... i nawet bezczelni nie powiedzą Pani, tylko mówią na ty... Mam małe dziecko co jest kolejnym dowodem na to, że przeglądając moje świadectwo pracy nagle zatrzymują się na urlopie macierzyńskim... I pada kolejne pytanie, ty masz dziecko?? :o I wtedy mam ochotę wyjść, ale zostaję do końca rozmowy, żeby dowiedzieć się, że sobie nie poradzę na stanowisku, gdzie głównym zadaniem było odbieranie telefonów, szukanie w bazie danego produktu i czy jest na magazynie.... 2 lata szukania pracy, 2 lata na bezrobociu bez prawa do zasiłku, z 3 letnią córcią, która chce mieć wszystko czego ja nie mogę jej podarować.....

rabbek W wieku 55 lat to chyba tylko po znajomości najlepiej szukać. Aktualnie szukają młodych po szkole co wszystko potrafią, oczywiście takich też nie ma, w Polsce to się chyba nigdy nie zmieni. Znalazłem ciekawy artykuł o manipulacji w pracy może kogoś zaciekawi http://forum.interia.pl/watek-chronologicznie/dyskryminacja-w-ogloszenich-o-prace,1008,1239092,0,c,5,83,0,0

55 letni człowiek wnosi niezwykłe doświadczenie do firmy. Wbrew pozorom tacy ludzie są w cenie na rynku pracy. Wszystko jednak zależy na jakie stanowisko.
Co do młodych po szkole...jakoś rośnie w dużym tempie bezrobocie wśród absolwentów szkół wyższych :/

Dlaczego twierdzisz, że nie podając iż masz dzieci oszukałaś firmę? Twój stan posiadania (także w kwestii dzieci) to Twoja sprawa i firmie nic do tego! Życie prywatne pracownika to tylko i wyłącznie sprawa tego pracownika. W pracy nie zajmujesz się przecież swoimi dziećmi tylko powierzoną pracą. A po pracy możesz mieć co chcesz i zajmować się czym chcesz. I wara firmom od życia prywatnego swoich pracowników. Trochę mniej pokory wobec firm, i więcej szacunku dla swoich praw!

Drogi pracodawco:-). Naucz się najpierw poprawnej polszczyzny a później zatrudniaj pracowników.Tacy pracownicy jaki pracodawca:-),Żal pracować....................w takiej firmie:-)

Gość Jako pracodawca:
Mam prawo wyboru pracownika wg mojego uznania, co mnie obchodzą wasze Diplomy , CV, referencje czy cokolwiek tam chcecie, JA inwestuję swoje pieniadze, swój czas i chcę zarabiac kasę a nie użerać się z pólgłowkami którym się wydaje że homo to kwalifikacje zawodowe, czy kopniętej lasce która mysli że kobieta to gwarancja wygajności i solodnosci w pracy. Może ktoś się poczuć urażony ale to ja jako pracodawca wybieram pracownika a nie pracownik pracodawcę. Czy jasno się wyraziłem? Wsadzcie sobie waszą dyskryminację gdzies i tak wybór nalezy do mnie.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Dyskryminacja w ogłoszenich o pracę!